Kør videre fra San Francisco

Kør mod storbyer og nationalparker

Efter nogle skønne dage i San Francisco, er I med garanti klar til at starte kør-selv eventyret i Californien. Med en lejebil, motorhome eller motorcykel kan I selv bestemme tempoet og hvor I vil hen. Skal I nord- eller sydpå, bør I tage Highway 1, der er en af de smukkeste ruter i USA. Mod øst ligger nationalparkerne og lokker med imponerende naturoplevelser fra skove og vandfald til bjerge og ørkenlandskaber. Hvilken vej kører I?

Inspiration

FRA SAN FRANCISCO VIA HIGHWAY 1 SYDPÅ TIL LOS ANGELES

Biludlejning i San Francisco er relevant for dig, der ønsker at opleve mere af Californiens mange seværdigheder. Fx er kystruten fra San Francisco til Los Angeles en af de mest populære ruter i USA. Udsigten er i særklasse og naturen fantastisk. Beregn mindst tre dage, da vejen snor sig i det uendelige. Undervejs kommer du igennem Big Sur, en kultlokalitet for hippier og intellektuelle siden 60’erne.

MADONNA INN - SYD FOR SAN FRANCISCO

Et berømt stykke americana ud til kystvejen U.S. 101, cirka halvvejs mellem San Francisco og Los Angeles. Motellet åbnede dørene i 1958 og har 109 forskellige værelser. Og vi mener meget forskellige værelser. Hvert rum har sit eget tema, og man kan fx overnatte i klippegrotten opbygget af kampesten eller i "Irish Hills", hvor alt er lysegrønt. Man kan også nøjes med at købe et postkort fra hvert af de 109 værelser i hotellets souvenirkiosk.

Længere mod syd kører du forbi Hearst Castle, avismagnaten William Randolph Hearsts drømmeslot oppe i højderne.

HIGHWAY 1 NORDPÅ TIL REDWOOD-PARKERNE

Californiens Highway 1 fortsætter op langs Stillehavet nord for San Francisco. Turen, naturen og udsigten er lige så imponerende som kystruten fra Los Angeles til San Francisco. Men nu begynder de majestætiske redwood-træer også at gøre sig gældende.
Besøg fx Muir Woods lige nord for San Francisco eller tag op til grænsen til Oregon, hvor de største redwood-træer vokser. Hør nærmere hos FDM travels USA specialister på 70 11 60 11.

ØSTPÅ TIL YOSEMITE, DEATH VALLEY OG LAS VEGAS

Nationalparken Yosemite er målt i besøgende den mest populære nationalpark i USA. Populariteten er til at forstå. Parken er en af de mest farverige nationalparker og har også nogle af de højeste vandfald i USA. Men undgå Yosemite på sommersøndage, hvor parken er fyldt til bristepunktet med turister.

Længere mod syd venter dødens dal, Death Valley, og efter at have set døden i øjnene ligger gamblernes paradis, Las Vegas, lige rundt om hjørnet.

 

Kort

Vis på kort

Oplev det vestlige USA - Skab din egen historie