Kør videre fra Seattle

Kyststrækninger og bjergrigt terræn

Efter nogle hyggelige dage i Seattle, har I flere muligheder for at køre videre og opleve i den mangfoldige natur som det vestlige USA- og Canada har at byde på. Der er alt fra den flotte kyststrækning mod Stillehavet, verdenskendte nationalparker, enorme skove og dramatiske bjerge med imponerende udsigtspunkter. Søg endelig for at tage de mindre Byways, hvor I med garanti bliver overrasket af oplevelser, I slet ikke kendte til.

Inspiration

Østpå mod Yellowstone

En ekspedition på 700 miles eller godt 1.100 kilometer venter forude, hvis I sætter kursen mod Yellowstone nationalpark på grænsen mellem Montana, Wyoming og Idaho. Det er klogt at vælge at tage etapen over to dage med en overnatning undervejs. Den mest oplagte rute går ad Interstate 90, og heldigvis byder turen på en ganske smuk og kuperet rute op over flere bjergkæder og med et par større byer undervejs.

Sydpå mod Oregon og Californien

Turen ned langs USA’s stillehavskyst er en af de smukkeste kyststrækninger i verden, og især Californiens Highway 1 er berømt. Men turen langs kysten i Washington State og Oregon ad US 101 er også smuk med store skove, bjergrigt terræn, fiskerbyer og havnebyer med udskibning af bl.a. tømmer. Vil I shoppe, så gør det i Oregon. Her er der ikke moms – sales tax – på varerne. I det nordligste Californien vokser verdens højeste træer, de godt hundrede meter høje redwoods, og længere mod syd starter Highway 1.

Nordpå mod Canada

Der er bare 3 timers kørsel via Interstate 5 til den canadiske grænse og videre til Vancouver i Canada. Herefter ligger det vestlige Canada åben for et spændende kør-selv-eventyr fra Vancouver Island til fx Banff- og Jasper National Park.
OBS: Det er tilladt at køre en lejet bil ind i Canada fra USA, men det skal oplyses ved bestillingen, da det kræver særlige forsikringspapir i bilen, som skal færdiggøres på forhånd.

Kort

Vis på kort

Oplev det vestlige USA - Skab din egen historie