Med hjuldamper på Columbia og Snake Rivers

Med hjuldamperen American Empress på naturkrydstogt

Sejl med på et betagende krydstogt med American Empress ad samme rute, som de opdagelsesrejsende Lewis og Clark for mere end 200 år siden. På 8 dages vidunderligt krydstogt i det nordvestlige USA sejler du gennem en mosaik af stadigt skiftende landskaber i noget af den kønneste natur i hele USA. Læn dig tilbage og lad dig forkæle, mens du drømmer dig tilbage til den tid, hvor de første amerikanske pionerer tog på rejse ud i det ukendte.

Fra 20.206 kr.
pr. person i dobbeltværelse inkl. 1 overnatning i Vancouver, Washington og 8 dages hjuldamper-krydstogt med helpension, udflugter og meget mere.

Rejseperiode:
Ultimo marts - medio november

I nævnte perioder sejler American Empress på Columbia River og Snake River mellem Portland og Clarkston, Washington.

Vi skræddersyer din USA-ferie med et krydstogt på Columbia og Snake Rivers
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Om American Empress

American Empress er komfortabel, majæstetisk og den største hjuldamper på Columbia River og Snake River. Skibet Empress er fra år 2003, men gennemgik i 2014 en større renovering og fik opgraderet bl.a. kahytter og saloner. Skibets fire dæk giver mulighed for at nyde udsigten undervejs på flere niveauer, og de mange fællesrum giver mulighed for underholdning og udsøgte middage ombord. Atmosfæren ombord er intim og hyggelig, og den amerikanske besætning sørger for, at I får en udsøgt service.

Fakta om skibet

 • Byggeår: 2003
 • Renoveret: 2014
 • Antal dæk: 4
 • Antal kahytter og suiter: 112
 • Maks. antal passager: 223
 • Antal personale: 83
 • Elevator til alle dæk
 • Restaurant
 • 3 lounges
 • 110 V (husk adapter)
 • Mulighed for privat veranda
 • Fladskærms-tv, lille køleskab, kaffefaciliteter og safe i alle kahytter
 • Gratis WiFi
 • Aircondition

i kølvandet på Lewis og Clark ekspeditionen

Et betagende krydstogt med den komfortable og majestætiske hjuldamper American Empress i kølvandet på Lewis og Clark ekspeditionen, der i begyndelsen af 1800-tallet fandt søvejen til Stillehavet og åbnede området for datidens pelsjægere og pionerer - og nutidens opdagelsesrejsende. Oplev et af USA's mest fantastiske og sammensatte naturområder med skiftende landskaber af snedækkede vulkanske bjerge, dybe flodslugter, frodige, skovklædte skråninger, brusende vandfald, uberørt vildmark og fascinerende ørken – samt et tilhørende rigt dyreliv.

Krydstogtet går gennem det bjergrige terræn mellem staterne Washington og Oregon, og på ruten dybt ind i landet passerer American Empress i alt 8 sluser til en højde på 213 meter over havet.

 

Dagsprogram

Hotelovernatning i Vancouver, Washington

I ankommer til Vancouver (Washington), hvor I tjekker ind på hotellet.

Herefter kan I, hvis der er tid til det, slentre gennem byen og eventuelt besøge Fort Vancouver National Historic Site centralt i Vancouver. Her har I adgang til både Fort Vancouver, Pearson Air Museum og Vancouver Barracks.

Har I brug for lidt hjælp eller vejledning, til hvilke oplevelser I skal vælge i Vancouver, kan I konkakte "Hospitality Desk" på hotellet. Her vil en repræsentant fra American Empress samt en lokalkendt repræsentant fra byen være til stede om eftermiddagen. De kan desuden også svare på spørgsmål omkring krydstogtet og tage mod bestillinger af udflugter til den næste uges sejltur på Columbia og Snake Rivers.  

Afsejling Vancouver, Washington

I dag er afrejsedagen med American Empress.

Inden afsejling har I et par timer, som I kan bruge i Vancouver, hvis I ikke nåede at opleve byen dagen før. Der er også mulighed for at tage på en dagstur til Portland, broernes by, hvor Willamette River skær gennem centrum af Portland, og Mt. St. Helens (tilkøb). På dagsturen kommer I rundt til Portlands mange seværdigheder bl.a. International Rose Test Garden med smukke blomster og grønne områder. Turen fortsætter til den endnu aktive vulkan, Mount St. Helens, der senest var i udbrud i 1980. Området er endnu bart og øde, så kom med til det dramatiske krater.

Personalet vil sørge for jeres transfer til American Empress.

Astoria, Oregon

Astoria ligger smukt ved mundingen af den enorme Columbia River og er USA’s ældste by vest for Rocky Mountains. Den er omgivet af blåt vand og høje, stedsegrønne douglasfyr, der kan blive op til 120 meter høje. I 1805 ledede Lewis og Clark deres ekspedition gennem byen og slog lejr for vinteren. De smukke naturscener og byens eventyrlige historie vil fange jeres interesse.

Vel ankommet til Astoria har I mulighed for at deltage på en smuk gåtur langs floden eller udflugter bl.a. til Astoria Column, hvor I kan gå til toppen af søjlen for et fantastisk vué over byen og Columbia River, og Columbia River Maritime Museum, der er et af de førende maritime museer i USA. Lær her, hvordan det er at være lods på en slæbebåd og deltag i en af kystvagtens redningsaktioner.

En smuk dag på floden

Kløften langs Columbia River er en imponerende kløft, som floden har skåret gennem bjergkæden Cascade Mountains. Frygtindgydende klippesider, vulkan-områder, store skove og små byer står langs den maleriske flodbred - og ved hvert knæk i floden kan I med stor spænding glæde jer til, hvad der så pryder udsigten! Slap af ombord, læn jer tilbage og nyd udsigten, mens I lader dig varte op af skibets personale.

Stevenson, Washington

Stevenson er en lille flække, der ligger smukt ved Columbia River. Trods en lille by er der mulighed for byvandring med shop og restauranter, men at foretrække er en udflugt til Bonneville Dam, hvor I kan se, hvordan de massive turbinegeneratorer er en enorm kilde til vandkraft, eller Columbia River Gorge Interpretive Center, hvor I kan få et indblik i historien om de indianske stammer og skovhuggere, der beboede slugtens bredder.

The Dalles, Oregon

The Dalles ligger vidunderligt mellem Mt. Hood og Mt. Adams på den sydlige bred af Columbia River, og stedet er som skabt til naturfotografer. Besøgende kommer også hertil for at campere, fiske eller for at lære at windsurfe. Og ikke mindst for at få en ide om, hvordan The Dalles tidligere var en betydelig del af rejsen for pionerer, der bumpede afsted i prærievogne for at søge det bedre liv ved vestkysten.

I The Dalles er der bl.a. mulighed for en byvandring i centrum, besøg på Fort Dalles Museum eller Columbia Gorge Discovery Center med udstillinger om lokal kulturhistorie. Udstillingerne fokuserer på den vulkanske aktivitet og de oversvømmelser, der skabte Columbia-kløften. Museet fortæller også om jordbrug gennem tiderne og regionens unikke dyreliv. Her er også hundreder af indianske udstillingsgenstande, som giver jer et indblik i, hvordan livet så ud, da pionerer og indianere befolkede området.

Richland, Washington (Tri-cities)

Richland er en del af Tri-cities, der er tre byer, Richland, Kennewick og Pasco, placeret i krydset mellem floderne Yakima, Snake og Columbia. Lewis og Clark nåede i 1805 frem til Richland, der er kendt for landbrug og vinområder - men også for tidligere at producere plutonium til det amerikanske militærs atomvåben-program under anden verdenskrig.

Inkluderet i krydstogtet er muligheder for en udflugt bl.a. til Sacajawea State Park, der fortæller historien om Lewis og Clark ekspedition på Columbia River, eller Pasco Farmers Market, hvor I har mulighed for at smage på områdets lokale grøntsager og vin.

I tilkøb kan I tage på udflugt til atomreaktoren, Red Mountains vinområde eller en kajaktur på floden.

Clarkston, Washington

Selvom de to næsten sammenvoksede byer Lewiston (Idaho) og Clarkston (Washington) ligger langt inde i landet, er de stadig havnebyer pga. deres beliggenhed ved Snake River, som fører ud til Columbia River og Stillehavet. Her langs Snake River ligger Hells Canyon, som er den dybeste kløft i Nordamerika. Kløften ligger i uberørt vildmark, og naturen er intet mindre end betagende. Oplev gamle indianske helleristninger og læn jer tilbage og nyd det storslåede dyreliv.

Inkluderet er bl.a. muligheden for en udflugt til Basalt Cellars Winery med god mulighed for at smage områdets lokale vin - eller en udflugt til Nez Perce National Historic Park, der er en hyldest til Nez Perce-stammens historie, kunst og kultur. I parken kan I lære om stammens rige historie, som bl.a. byder på fortællingen om, hvordan det var Nez Perce-indianere, der reddede Lewis og Clarks ekspedition fra sultedøden efter deres udmattende rejse gennem Bitteroot Mountains. Denne udflugt tilbydes kun på krydstogter, der slutter i Clarkston.

Clarkston, Washington

Tiden er kommet til en afsked med det dejlige skib og hjemrejsen venter. Men I har også mulighed for at tage videre ud på nye eventyr.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Prisen inkluderer

 • 1 nats ophold i delt dobbeltværelse på førsteklasseshotel i Vancouver inden krydstogtet
 • Transport fra hotellet til skibet
 • 8 dage/7 nætters krydstogt på American Empress i valgte kahytstype
 • Helpension ombord
 • Vin, øl og vand/sodavand i forbindelse med aftensmåltidet
 • Kaffe, mineralvand, snacks og alkoholfrie drikke
 • 24 timers roomservice
 • Underholdning og foredrag ombord
 • Hop on / hop off udflugter hvor skibet lægger til


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybillet
 • Øvrige udflugter på land
 • Alkoholiske drikke - udover hvad der serveres til middagen
 • Drikkepenge (i 2022 er det  ca. 140 USD pr. person)
 • Havneafgifter (i 2022 er det 299 USD pr. person)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

 

Om rejsen

Mulige opgraderinger

 • Kontakt os for pris på højere kahytstype.

Se afrejsedatoer og dækplan over skibet.

 

 

ekstra oplevelser

Det er oplagt at forlænge rejsen med et par dages ophold i Seattle eller Portland inden afrejse.

I har også mulighed for at tage på krydstogt på Mississippi mellem Memphis og New Orleans.

Få et tilbud