Med hjuldamper på Mississippi

Med hjuldamperen American Queen på Mississippi

En krydstogtrejse fra New Orleans, ind i hjertet af Dixie og til Memphis ombord på hjuldamperen American Queen. Drøm jer væk til de dage, hvor Mark Twain lod Huckelberry Finn lave drengestreger langs Mississippis bred, lyt til Elvis’ sprøde stemme, oplev feststemningen i Bourbon Street og duften af krydret cajun-mad på en rejse på en af de flotteste hjuldampere på Mississippi.

Fra 24.276 kr.
pr. person i dobbeltværelse inkl. 1 overnatning i New Orleans og 8 dages hjuldamper-krydstogt med helpension, drikkevarer, udflugter, drikkepenge, havneafgifter og meget mere.

Rejseperiode:
Medio februar - medio juli +
ultimo august - medio december.

I nævnte perioder sejler American Queen på Mississippi mellem New Orleans og Memphis.

Vi skræddersyer din USA-ferie med et krydstogt på Mississippi
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Om American queen

Den ægte Mississippi-hjuldamper, American Queen, har sat standarden for krydstogter på USA’s mest legendariske flod. Selvom den smukke dame er fyldt med moderne bekvemmeligheder er det lykkedes at fastholde stemningen og rigdommen fra en svunden tid. Glinsende træværk, friske blomster og antikviteter pryder skibets seks etager. Der er kælet for alle detaljer, og den amerikanske besætning sørger for, at I får en udsøgt service.

Fakta om skibet
• Byggeår: 1995                                      • Teater
• Renoveret: 2017                                   • Bibliotek
• Antal dæk: 6                                         • Pool
• Antal kahytter og suiter: 213                • Fitnesscenter
• Maks. antal passager: 417                   • 110 V (husk adapter)
• Antal personale: 172                            • Mulighed for privat veranda
• Elevator til alle dæk                              • Fladskærms-tv og safe i alle kahytter
• Restaurant                                            • Gratis Wi-Fi
• Flere lounges                                        • Aircondition

en rejse til Amerikas hjerte fyldt af historie, stemning og musik

Et krydstogt med den klassiske hjuldamper American Queen er en rejse tilbage til Amerikas hjerte fyldt af historie, stemning og musik. Hjuldamperen American Queen er den største og mest opulente hjuldamper i verden. Ud over et charmerende ydre er kahytter og restaurant indrettet i klassisk og luksuriøs stil, som amerikanere godt kan lide det. American Queen har gennem flere år padlet Mississippi River tyndt fra New Orleans til Memphis med afstikkere op ad Ohio River, Tennessee River og Cumberland River.

Føl og mærk stemningen fra de gamle bomuldsplantager langs floden, hør inciterende blues- og jazzmusik i de rigtige omgivelser og nyd ferien med udsøgt mad og afslapning på en klassisk hjuldamper.

Dagsprogram

Hotelovernatning i New Orleans, Louisiana

New Orleans med den verdensberømte bydel French Quarter er en skøn arkitektonisk blanding af spansk, fransk, kreolsk og amerikansk. French Quarter, eller bare The Quarter i folkemunde, ligger i en halvmåneform på Mississippis bred. Her er en helt speciel stemning og byens ældste kvarter har gennem århundreder fortryllet forfattere, kunstnere og almindelige besøgende.

Gå på opdagelse i gaderne og husk at kigge op, hvor farvestrålende fuchsia og azalea blandes med prægtige grønne bregner på smedejernsaltanerne. Spis en jazzbrunch på Court of Two Sisters og oplev det bedste af sydstatskøkkenet, mens I lytter til jazzklarinettens bløde toner. Lad jer tryllebinde af en sandsigerske eller spåkone på Jackson Square og nyd udsigten over Mississippi.

Har I brug for lidt hjælp eller vejledning, til hvilke oplevelser I skal vælge i New Orleans, kan I konkakte "Hospitality Desk" på hotellet. Her vil en repræsentant fra American Queen samt en lokalkendt representant fra New Orleans være til stede om eftermiddagen. De kan desuden også svare på spørgsmål omkring krydstogtet og tage mod bestillinger af udflugter til den næste uges sejltur på Mississippi.  

Den første nat tilbringes på et centraltbeliggende hotel i New Orleans.

Afsejling fra New Orleans

På hotellet bliver der i løbet af formiddagen arrangeret check-in til krydstogtet, og midt på dagen er der transport til skibet. Den resterende tid giver jer stadig mulighed for at se lidt mere af den fantastiske by ved Mississippis udmunding. 

Skibet sejler kl. 17.00.

Nottoway, Louisiana

Mellem New Orleans og Lousianas hovedstad, Baton Rouge, ligger plantagen Nottoway, der er kendt for sin rige arv, spektakulære arkitektur og de fortryllende omgivelser ved Mississippi floden. American Queen Steamboat Company har en eksklusiv aftale om at lægge til her, og I får mulighed for at besøge sukkerrørplantagen, der er det største tilbageværende antebellum-palæ i Sydstaterne. 

På en guidet tur vil I høre detaljerne om Nottoways overdådige konstruktion og fascinerende historie, herunder plantagens overlevelse gennem borgerkrigen. Bygningen er fra 1859 og I vil opleve en autentisk indretning, hvor originale møbler og antikviteter skaber en skøn og oprindelig atmosfære. Det er fascinerende historie og en luksuriøs oplevelse, der er pakket fint ind i sydstats-gæstfrihed. Man får hurtigt fornemmelsen af, at scenen er sat til optagelsen af et afsnit af Tv-serien Nord og Syd.

St. Francisville, Louisiana

St. Francisville er en malerisk, lille by, som ligger på en af Mississippis flodbanker. Den er blevet udnævnt til at være en af de 200 flotteste mindre byer i USA. Det lyder måske ikke umiddelbart af meget, men det er det, for der er over 34.000 mindre byer i USA i alt. Når skibet lægger til i St. Francisville, er det oplagt at tage en gåtur gennem den historiske bykerne, hvor I kan se arkitektur fra de seneste to århundreder. Tæt på byen ligger prangende plantager, som bringer jer tilbage til en tid, hvor kokette sydstatsskønheder og ridderlige bejlere nippede til deres Mint Julep og Planter’s Punch på skyggefulde verandaer foran de enorme hovedhuse.

Natchez, Mississippi

Højt over den mægtige Mississippis bredder ligger den mere end 300 år gamle by Natchez. Ved første øjekast synes byen at være frosset fast i tidligere tider med sine perfekt bevarede huse. Faktisk er her mere end 1.000 historiske bygninger. Ved nærmere eftersyn vil I se, at Natchez reelt er en afspejling af fortiden, for livet leves nu – i kunsten, musikken, kulturen og forretningslivet.

Natchez er staten Mississippis fødested og var et mødested for indbyggere af afrikansk, fransk, britisk og spansk afstamning. De første indbyggere omkring det nuværende Natchez var indianerne. Herefter kom de første franske opdagelsesrejsende, og de to befolkningsgrupper formåede at leve side om side med hinanden i fred og fordragelighed.

De franske kolonister havde brug for arbejdskraft og med sig bragte de slaver fra det vestlige Afrika. Afrikanerne kom fra Bambara-stammen, hvis navn ironisk nok betyder "dem, der ikke accepterer nogen herre”. De skulle blive de første afrikanere i staten Mississippi og i høj grad bidrage til at dyrke jorden og dermed skabe økonomisk vækst.

Vicksburg, Mississippi

Mississippifloden har alle dage spillet en stor rolle i livet langs dens bredder. Det gælder også for livet i Vicksburg, som blev grundlagt i 1811. I 1800-tallet var rejser på floden en farefyldt affære. Den bugtede flod var fuld af vragene fra hundredevis af skibe, der var grundstødt og gået ned med mand og mus.
 
Den besværlige og ikke mindst farlige færd påvirkede kraftigt beslutningen om, at der skulle anlægges en jernbane, som kunne sikre transporten af bomuld gennem Mississippi. Det gjorde i 1831 Vicksburg til en stationsby, og i 1846 var sporene lagt til en direkte togforbindelse mellem Memphis og New Orleans.

Mange kan måske huske Vicksburg fra historietimerne. Det var her Jefferson Davis, nyvalgt præsident for De Konføderate Stater, holdt sin første tale i 1861 efter løsrivelsen fra Amerikas Forenede Stater. Løsrivelsen blev det officielle startskud på Den Amerikanske Borgerkrig.
 
Vicksburg var et strategisk knudepunkt - både i sin egenskab af stationsby som havneby. Og byen holdt stand. Endda så godt, at Nordstaterne udråbte den til Mississippis Gibraltar, men efter 47 dages hård belejring i 1863 overgav byen sig d. 4. juli – USA's nationaldag. Frem til 1944 fejrede man derfor ikke nationaldagen i Vicksburg. Borgerkrigen sluttede i Mississippi den 4. maj 1865 med Sydstaternes overgivelse.

En afslappende dag på Mississippi

Nyd varmen fra Sydens sol og udsigten over Mississippi, mens skibet dovent glider afsted mod Memphis. I dag har I god tid til at ligge i en solstol på dækket med en bog, opholde jer i en af skibets hyggelige saloner eller tage en middagslur i kahytten. Dagen er helt jeres egen og skovlhjulets snurren gør den til en afslappende en af slagsen, hvor I har tid til at fordøje indtrykkene fra de sidste dages rejse.


Vidste du ...
Mark Twain er vokset op i byen Hannibal ved Mississippis bred. Hans fødenavn er Samuel Langhorne Clemens. I en årrække sejlede han som styrmand på en af Mississippis flodbåde, og det er her hans pseudonym, Mark Twain, stammer fra.

Mississippi var lavvandet mange steder og for ikke at sejle på en af mudderbankene, måtte de igen og igen måle vanddybden. Og når dæksdrengene råbte ”Mark twain” betød det, at de roligt kunne sejle videre, for der var to favne dybt, og det var vand nok under kølen, til de kunne navigere. Mark twain betyder kort og godt to favne og svarer til ca. 12. fod.

Helena, Arkansas

Mark Twain har, i sin bog ”Livet på Mississippi” beskrevet, at Helena ligger på et af de smukkeste steder langs Mississippi-floden.
 
Den lille by Helena, på den vestlige bred af Mississippi, stammer tilbage fra 1833. Byen var engang en travl, blomstrende sydstatsby, men i dag synes Helena at være en by, der glemte at følge med tiden. Mens resten af landet var i færd med at bygge butikscentre og vejsystemer, kæmpede Helene, midt i de mange fremskridt, for blot at holde sig ”oven vande”. De små virksomheder forsvandt fra hovedgaderne og ind indkøbscentre og hele livsgrundlaget i byen ændrede sig.  I dag er Helena er i gang med sin genoplivning og ser lyst på fremtiden. Et besøg i byen bør inkludere den historiske downtown og Cherry St. med finurlige og unikke butikker, museer og historiske steder.
 
Helena er fuld af musik. I 1940'erne og 1950'erne, voksede byen til et levende blues samfund, og den dag i dag er Helena hjemsted for den verdensberømte King Biscuit Festival, der bliver afholdt hvert år i oktober måned og betegnes som en af USA’s bedste festivaller for blues musik.

Helena huser også King Biscuit Time, der er den længst kørende amerikanske radioudsendelse i historien og den har fungeret som både inspirations- og introduktionskilde for mange berømte blues musikere gennem tiden. Enhver udsendelse er blevet indledt med ordene ”Pass the biscuits, it’s King Biscuit Time!
King Biscuit Time er i øvrigt en af hovedårsagerne til, at Delta Blues har spredt sig er op ad floden til Memphis og Chicago.
 

Memphis, Tennessee

Skiben anløber Memphis omkring kl. 8 om morgenen.

Memphis er den største by i staten Tennessee og ligger lige der, hvor floderne Wolf og Mississippi løber sammen. Tænker man på Memphis, tænker de fleste nok også Elvis og blues. Og det kan I også roligt gøre. På den legendariske Beale Street ligger spillestederne side om side, og her optræder nogle af de bedste bluesmusikere i verden. Hvis I har tid til det, er det en fantastisk oplevelse at gå en tur op og ned ad gaden. Musikken strømmer ud på gaden, og det er bare at vælge lige netop det bluesband, I synes bedst om, sætte jer på en barstol med en drink og nyde noget af den fornemste blues i verden.

Andre anbefalelsesværdige seværdigheder er Borgerrettighedsmuseet, der har en flot udstilling, som beskriver borgerrettighedskampen i USA. Museet ligger i forbindelse med Lorraine Motel, hvor Martin Luther King blev skudt, da han stod på en af motellets balkoner den 4. april 1968.

Hotellet ”The Peabody Memphis” kan bryste sig af en noget usædvanlig seværdighed. Hver dag kl. 11 kører hotellets ænder (ja, I læste rigtigt) med hotelelevatoren fra hotellets tagterrasse ned til springvandet i lobbyen, hvor de bader dagen lang. Kl. 17 kører de tilbage til tagterrassen. Det er noget af et tilløbsstykke, så hvis I vil se optrinnet, bør I komme i god tid.

I Memphis ligger også det legendariske Sun Studio, og musikstudiet er indehaver af den fornemme titel ”The Birthplace of Rock and Roll" med indspilningen af Ike Turners og Jackie Brenstons sang Rocket 88. Sangens havde et tungt beat og en helt ny lyd: Rock ’n’ Roll var født. I 1953 gik en nervøs 18-årig dreng ved navn Elvis ind i studiet med en billig guitar og en stor drøm. Han indspillede en demo, som langt fra imponerede studiets ejer, Sam Phillips. Elvis var nu ikke lige til at drive ud igen og kom løbende i studiet, hvor han fik endnu en chance i 1954. Han indspillede med to backingmusikere i timevis, men intet af det imponerede Sam Phillips, før han begyndte at synge et gammelt bluesnummer kaldet ”That's Alright, Mama”. Resten af historien taler for sig selv.

Der er rigtig mange spændende ting at se og høre i memphis, men i dag slutter eventyret på Mississippifloden. I har naturligvis mulighed for at bestille en overnatning i Memphis, så I kan se lidt nærmere på byen.
 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Prisen inkluderer

 • 1 nats ophold i delt dobbeltværelse på førsteklasseshotel i New Orleans inden krydstogtet
 • Transport fra hotellet til skibet
 • 8 dage/7 nætters krydstogt på American Queen i valgte kahytstype
 • Helpension ombord
 • Drikkevarer inkl. øl, vin, udvalg af spiritus og kaffespecialiteter
 • 24 timers roomservice
 • Underholdning og foredrag ombord
 • Wifi
 • Hop on / hop off udflugter hvor skibet lægger til
 • Drikkepenge 
 • Havneafgifter 


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybillet
 • Øvrige udflugter på land
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

 

Om rejsen

Mulige opgraderinger

 • Kontakt os for pris på højere kahytstype.

Se dækplan over skibet

 

 

ekstra oplevelser

Det er oplagt at forlænge rejsen med et par dages ophold i Memphis for bl.a. at opleve Graceland og Sun Studios.

I har også mulighed for at tage på krydstogt på Columbia og Snake Rivers fra Portland til Clakston.

Få et tilbud