Swingende Sydstater

13 dages rundrejse med dansk rejseleder i USA's sydstater

Tag med på en 13 dages stemningsfyldt rundrejse med dansk rejseleder i syv af USA’s sydstater, der forfører med rytmetung musik, omfavnende gæstfrihed og sydstatscharme. Lad dig rive med af den swingende jazzmusik i New Orleans, tunge blues i Memphis og legendariske countrymusik i Nashville. Oplev Sydens historiske plantager og kom tæt på den dramatiske fortælling Borte med Blæsten, når vejen fører os til de historiske byer Atlanta, Savannah og Charleston ved Atlanterhavskysten. Elvis Presleys Graceland og synet af den enorme Mississippiflod vil tage pusten fra de fleste, inden vi runder rejsen af på Honky Tonk-barerne i countrymusikkens hovedstad Nashville.

Fra 19.990 kr.
pr. person i dobbeltværelse inkl. fly fra København og rundrejse som beskrevet i program

Varighed: 13 dage

Reserver din rundrejse hos din rundrejsespecialist: 

reserver

Dagsprogram

Dag for dag

 • Dag 1: Afrejse København og ankomst Atlanta
 • Dag 2: Atlanta - byrundtur
 • Dag 3: Atlanta – Augusta – Charleston (Sydstatscharme i Charleston)
 • Dag 4: Historiske Charleston
 • Dag 5: Charleston – Savannah, Georgia
 • Dag 6: Savannah – Tallahassee, Florida
 • Dag 7: Tallahassee – Pensacola – Mobile – New Orleans, Louisiana
 • Dag 8: New Orleans
 • Dag 9: New Orleans – Natchez
 • Dag 10: Natchez – Memphis, Tennessee
 • Dag 11: Memphis - Nashville, Tennessee
 • Dag 12: Nashville – Chattanooga – Atlanta, Georgia
 • Dag 13: Danmark

Afrejse København og ankomst Atlanta

Vi flyver fra København til Atlanta. Vores rejseleder møder os i lufthavnen og arrangerer transport til hotellet. På grund af den sene ankomst er der ikke yderligere program denne dag.

Under Den amerikanske borgerkrig var Atlanta én af Sydstaternes vigtigste byer, der leverede krigsmateriel til flere af den konføderale hærs strategiske placeringer. Da General Sherman og Unionshæren i 1864 efter voldsomme angreb endeligt fik erobret Atlanta, blev meget af byen brændt ned.

Fra asken har Atlanta siden da vokset sig til en ultramoderne sydstatsby og et finansielt centrum. Den pulserende storby med sine overvældende glasbeklædte skyskrabere er således hjemsted for mastodonter som CNN og Coca Cola, og Atlantas internationale lufthavn er én af verdens travleste.

Atlanta er derfor en forholdsvis ny by - en teenager med vokseværk i evig forandring, hvor udviklingens vinde blæser i byens gader. Men sydstatscharmen og den berømte gæstfrihed trives stadig i bedste velgående, så snart man kommer lidt væk fra downtown og rundt i byens ydre kvarterer.

Atlanta - byrundtur

Slaveri, blodigt krigsdrama og ikke mindst én af verdens mest dramatiske kærlighedshistorier sætter scenen for byrundturen i dag. Den berømte forfatterinde Margaret Mitchells verdenskendte roman Borte med blæsten udspiller sig nemlig i Atlanta og det mindre kendte område Jonesboro lidt uden for byen. Romamen blev filmatiseret i 1939, og Scarlett O’Hara og Rhett Butlers kærlighedsaffære nok har pirret mange pigehjerter siden da. Historien er også en fascinerende skildring af slaveri og begivenhederne under den amerikanske borgerkrig og danner rammen om dagens byvandring.
I Jonesboro får vi et spændende blik tilbage i tiden på Stately Oaks Plantation, der inspirerende Margaret Mitchells skildringer i bogen, og på Road to Tara Museum smelter virkelighed og fiktion sammen mellem historiske artefakter og filmrekvisitter.
Margaret Mitchell er dog langt fra byens eneste berømthed. Borgerretsforkæmper Martin Luther King blev født i Atlanta i 1929, hvor han boede på Auburn Avenue de første 12 år af sit liv. Senere blev han pastor i Ebenezer Baptist Church her i byen, hvorfra han fortsatte sit utrættelige arbejde for at sikre borgerrettigheder for den sorte befolkning. På Auburn Avenue ligger i dag The King Center, hvor Martin Luther King og hans hustru Coretta King ligger begravet, og vi vil få et spændende indblik i Martin Luther Kings inspirerende liv på museet, der er dedikeret til hans bedrifter.
Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Atlanta – Augusta – Charleston (Sydstatscharme i Charleston)

Sydstatscharme og caribiske stemninger fylder vores rejse i dag. Efter et frokoststop i Georgias næstældste by Augustas smukke omgivelser, ligger charmerende Charleston nemlig for vores fødder. Byens gamle bydel, der bare venter på at blive udforsket, er med sine høje, smalle huse med farverig stuk og træskodder et fascinerende besøg. De mange støbejernsbalkoner, der i sin tid blev skabt af slaver fra Barbados, pynter i de farverige kvarterer. De caribiske fornemmelser forstærkes af byens tropiske klima med svajende palmer og afslappede atmosfære, mens byens smukke, gemte haver og grønne terrasser leder tankerne hen på smukke New Orleans. Det er fantastisk at indtage byen i hestevogn eller spadsere igennem de stemningsfulde gader, når du får eftermiddagen til at udforske byen på egen hånd.

Historiske Charleston

Charleston er ikke blot sydstatscharme, byen byder også på en utrolig spændende historie. Formiddagen tilbringes i fredfyldte og fornøjelige omgivelser i Charleston by, hvor de smukke farverige bygninger, restauranter og parker, sørger for en dejlig dag i solen.

Eftermiddagen kan bruges på ekstra udflugt (ikke inkl.) nemlig en sejltur til fæstningen Fort Sumter, der ligger lidt uden for byens kyst. Fort Sumter kan siges at være Den amerikanske borgerkrigs arnested, da den blodige krigs første skud blev løsnet her i 1861. Senere blev fortet besejret af unionssoldaterne fra Nordstaterne og flaget, som sejrherrerne tog med sig herfra, blev et populært patriotisk symbol. Ved besøget på Fort Sumter fås en spændende indføring i de skelsættende begivenheder, der udspillede sig her på fortet i det moderne USA's spæde begyndelse.

Eller du kan vælge at tage med på en ekstra udflugt (ikke inkl.) et godt stykke tilbage i tiden, når vi besøger Boone Hall, der er en ægte sydstatsplantage grundlagt i 1681. Fra vi bevæger os ned ad den imponerende allé med de flere hundrede år gamle mosdækkede egetræer, der skaber en nærmest mytisk sydstatsaura, op til det karakteristiske plantagehus og de velbevarede slavehjem, vil historien om USA’s blakkede fortid komme til live og give et fascinerende indblik i slavernes liv og færden. Boone Hall er én af de ældste aktive plantager i USA, og fortiden smelter sammen med nutiden, da der stadig er et aktivt landbrug her i de historiske omgivelser.

Charleston - Savannah, Georgia

Vejen til Savannah går igennem en perlerække af smukke, klassiske sydstatsbyer, hvor vi holder frokost i byen Beaufort. Savannah er en smuk, smuk by med store brede boulevarder, grønne parker og store sydstatspalæer, der aftvinger respekt og vidner om fordums storhed. Det charmerende gamle centrum har desuden været kulisse for flere store amerikanske film, så her kan du f.eks. opleve den berømte Chippewa Square, hvor Forrest Gump fortæller sin historie. Skal du på egen hånd opleve byen på ægte sydstatsmaner, så hyrer du en kusk med tilhørende hestevogn og lader dig fragte standsmæssigt rundt i Savannahs gader. (ikke inklusiv).

Savannah – Tallahassee, Florida

I dag forlader vi Georgia til fordel for solskinsstaten Florida, når vi sætter kurs mod spændende Jacksonville. Byen ved Atlanterhavets kyst har et netværk af vandveje og en smuk strand, hvilket har givet den tilnavnet ”the river city by the sea”. Fra Jacksonville tager vi en afstikker sydpå til St. Augustine, der var den første permanente europæiske bosættelse i USA. Byen, der blev grundlagt i 1565, er et særsyn i USA med de smalle, brostensbelagte gader flankeret af byhuse med et tydeligt europæisk præg. Det komplette fort med voldgrave og kanoner huser fortidens spøgelser, der hvisker historier om dengang, det hele begyndte. Aftenen tilbringes i Floridas hovedstad Tallahassee, en kuperet by med et stort historisk centrum, hvor du kan slentre rundt mellem de gamle byhuse, barer og restauranter.

Tallahassee – Pensacola – Mobile – New Orleans, Louisiana

I dag sætter vi af sted på turens længste køretur, når vi via Pensacola, tæt ved Den Mexicanske Golf, og Mobile i staten Alabama, skal nå dagens mål, New Orleans.

New Orleans’ puls banker i Det franske kvarter, hvor de gamle huse står side om side dekoreret med de karakteristiske og elegante balkoner og svalegange. Mange af husene gemmer på farverige historier og lige så farverige mennesker, der forstår at leve livet her i The Big Easy. Shoppingen er suveræn her og nattelivet endnu bedre med swingende jazzklubber og spillesteder, der er byens nerve og vel næsten også livsfilosofi. Fusionskøkkenet frister med cajun- eller kreolske specialiteter og det kreolske køkken er, som indbyggerne i New Orleans, utrolig mangfoldig. Køkkenet har bl.a. rødder fra Middelhavsområdet, de franske øer i Caribien, Afrika og det øvrige USA. Nogle af klassikerne er fx Gumbo, Jambalya og Jerk chicken. Du kan glæde dig til nogle uovertrufne måltider, når du går på opdagelse i New Orleans på egen hånd.

New Orleans

Jazztonerne summer overalt i New Orleans gader, for musikken er en essentiel del af livet for de fleste som bor her i Louis Armstrongs fødeby. Det har skabt en helt speciel livsglæde, der ikke kan undgå at smitte og gøre et varigt indtryk på de fleste, der besøger byen.

Formiddagen bruger vi på en guidet tur rundt i New Orleans med en lokal ekspert, der vil fortælle alle de fascinerende historier, som gemmer sig i den ældste og mest enestående del af byen. Vi følger i de historiske fodspor langs Mississippis bred, gennem Det franske marked, over Jackson Square og ned i de smalle sidegader, der tager sine navne efter helgener og syndere fra den europæiske historie. Vi vil få mulighed for at opleve den unikke stemning i Det franske kvarter, imens vores lokale ekspert og rejseleder udfolder kvarterets mange hemmeligheder og giver os indsigt i byens specielle arkitektur, køkken, musik, kunst og botaniske skatte.

Eftermiddagen har du på egen hånd til at nyde endnu mere af rytmefyldte New Orleans. Uanset om du vælger at spadsere langs Mississippifloden eller tage en tur med hestevogn, vil du have rig mulighed for at suge indtrykkene til dig.

Der findes ikke et mere ikonisk billede på Mississippi end hjuldamperen og i aften får du mulighed for at tage med på en klassisk sejltur på Mississippifloden, hvor der bydes på middag og live jazz musik. Aftenens udflugt med middag er tilkøb og skal bestilles samtidig med bestilling af rejsen.

New Orleans – Natchez

Vi fortsætter vores unikke Louisiana-oplevelse, når vi i dag besøger Baton Rouge, en pulserende og moderne storby, der har alt, hvad du kan ønske dig af kulturelle og gastronomiske oplevelser. Som Louisianas politiske hovedsæde har Baton Rouge altid været en spændende og vigtig by, og vi vil på vores panoramiske byvandring se nærmere på både fortiden og nutidens magtcentre som Old State Capitol, Louisiana State Capitol og St. Joseph’s katedral, inden vi forsætter mod Natchez.

Byen Natchez er kendt for sine mange imponerende antebellum-hjem med de pompøse søjler og verandaer, der stammer fra før Den amerikanske borgerkrig. Katherine Grafton Miller, formand for Natchez Garden Club kom i 1932 på den idé at åbne de fine palæer for offentligheden, så alle kunne få indblik i hvordan livet leves i det gamle Syden. Det viste sig at være en populær attraktion, og vi skal selvfølgelig også besøge et af disse prægtige huse, hvor fortidens pragt vil imponere.

Vi ankommer til hotellet sidst på eftermiddagen og resten af dagen er til fri disposition.

Natchez – Memphis, Tennessee

De blændende lys fra Beale Street og drømmen om en tilsvarende blændende fremtid inden for musikken har i årtier lokket blues, soul og rock’n’roll-talenter til Memphis, Tennessee. Byen har i en del tilfælde imødekommet denne drøm og kronet flere musikere som B. B. King og The King himself, Elvis Presley. På vores panoramiske byvandring går vi i kongernes fodspor ned ad stemningsfyldte Beale Street og oplever Sun Studios, hvor Elvis Presley, Johnny Cash og Jerry Lee Lewis fik deres gennembrud. Vi skal også høre historie om en anden King og hans tragiske skæbne, når vi besøger Lorraine Motel, hvor Martin Luther King blev myrdet. 
Vi tjekker ind på Guest House at Graceland, der ligger ganske få skridt fra Elvis Presleys berømte hjem, Graceland.

Du har dog også mulighed for at vælge en guidet tur (ikke inkl.) til legendariske Graceland; Elvis Presleys højtelskede hjem, der er besøgt af millioner siden hans død i 1977. Graceland er et fascinerende blik ind i kongens liv, hvor du får lov at se hans kostumer, biler, gulplader og andre sjove ting. Det er svært ikke at blive berørt af stemningen i Meditation Garden, hvor Elvis og hans forældre ligger begravet blandt hilsner og blomster fra fans og besøgende.

Turen skal tilkøbes, når du booker rejsen.

Memphis - Nashville, Tennessee

I dag får vi mulighed for at afgøre et spørgsmål, der er så gammelt som tiden selv. Det er den evige kamp imellem blues og country, Memphis og Nashville, der i evigheder har kæmpet om æren for at have den største musikalske tradition. Hvor vi i går tilbragte dagen i selskab med rock’n’roll og blues-stjerner, så er dagen i dag dedikeret til countrymusikkens fødeby, Nashville. Her i byen, der heller ikke er fattig på musikalske vidundere og kan tage æren for dejlige Dolly Parton, skal vi besøge Country Music Hall of Fame, hvor vi får indblik i countrymusikkens store betydning. Dette museum er sprængfyldt med instrumenter, plakater, billeder og kuriosa fra alle de kendte kunstnere. Tonerne fra den sprøde countrymusik flyder derimod i Broadway og Music Row, hvor Honky Tonk-barerne ligger lige så tæt som G-nøgler på et nodepapir og forfører med ægte Nashville-stemning.

Nashville – Chattanooga – Atlanta, Georgia

Rejsen rundt i de swingende Sydstater er ved at klinge af, og vi sætter kursen mod Atlanta, hvor vores rejse begyndte for mange oplevelsesrige dage siden. Vi har dog et sidste stop i byen Chattanooga, der er berømt for at have genoplivet og restaureret sit fine centrum og ikke mindst det rekreative område ved Tennesseefloden. Der bliver tid til at strække benene og nyde en gåtur på egen hånd samt endnu et lækkert sydstatsmåltid, inden vi rejser det sidste stykke til Atlanta lufthavn, hvor vi flyver hjem til Danmark sidst på aftenen.

Danmark

Ankomst til København.

Kort

Vis på kort

Galleri

priser

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København - Atlanta t/r med mellemlanding
 • Skatter og afgifter
 • Dansk rejseleder i USA
 • 11 overnatninger på gode, centralt beliggende hoteller
 • Morgenmad dag 2,3 & 11
 • Transport i moderne busser gennem 7 stater
 • Byrundtur i Atlanta
 • Sydstatscharme i Charleston og Savannah
 • Byrundtur i New Orleans
 • Musikalske oplevelser i New Orleans, Memphis og Nashville

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Rådgivningsgebyr, pr. ordre, 125 kr.
 • Tillæg for enkeltværelse 4.990 kr.
 • Måltider ud over nævnte
 • Rejse- og afbestillingsforsikring. Kontakt FDM travel
 • Drikkepenge (anbefalet beløb ca. 3 USD pr. person pr. dag til chaufføren og ca. 4 USD pr. person pr. dag til guiden).

 

Om rejsen

Denne rejse er ikke egnet for børn under 10 år.

Rejsen gennemføres med min. 18 deltagere.

 

 

 

 

ekstra oplevelser

Jazz cruise med middag i New Orleans
Få en stemningsfuld musikoplevelse på Mississippifloden når den gamle hjuldamper stævner ud.

Pris per person 590 kr.

Besøg på Elvis´ Graceland
Tag med på denne 3 timers omfangsrige rundvisning på mægtige Graceland og få hele historien om Elvis Presley.

Pris per person 490 kr.

reserver

Afrejsedatoer

-
19.990 kr.

Prisen er pr. person i dobbeltværelse inkl. fly fra København og rundrejse som beskrevet i program.

kontakt