Forunderlige Rocky Mountains og Yellowstone

15 dages rundrejse gennem 6 stater i midtvesten

På denne rundrejse med engelsktalende rejseleder får du tæppebombet sanserne med storslået natur i Rocky Mountains, bjørne og bisoner i Yellowstone, kæmpe ansigter i South Dakota, klippesøjler i Utah og gigantbjergene i Colorado. 

Vi kan naturligvis forlænge rejsen med endnu flere oplevelser efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til Yellowstone og The Rockies. 

Fra 15.375 kr.
pr. person i dobbeltværelse og rundrejse som beskrevet i program

Få 500 kr. i rabat per bestilling, hvis du er FDM-medlem.

Bestil denne rejse fordi:

 • Du rejser i 6 forskellige stater
 • Du oplever de ikoniske Rocky Mountains og billedskønne nationalparker
 • Du får naturligvis en erfaren rejseleder og en dygtig chauffør
 • Du kan bestille endnu flere rejseoplevelser enten før eller efter rundrejsen
   

Varighed: 15 dage

 

Du kan reservere din rundrejse her: 

reserver


Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe:

Kontakt

Dagsprogram

Denver (Colorado)

Velkommen til Denver! Denver er en pulserende storby smuk placeret med de amerikanske Rocky Mountains i baggrunden. Byen ligger præcis en amerikansk mil over havets overflade, og kaldes derfor populært “The Mile High City”.

Denver byder på flere hyggelige kvarterer, og selvom byen ikke er en gammel by, har den stadig visse historiske kvarterer som fx Larimar Square - opkaldt efter William H. Larimer, som lavede den første byplan over Denver. Et andet spændende kvarter i Denver er Lower Downtown, hvor bl.a. Denvers hovedbanegård, Union Station, ligger. Den er for nylig blevet renoveret og ombygget til at huse bl.a. restauranter og cafeer.

Der er transport til hotellet på egen hånd. Her møder du turens rejseleder, der vil være behjælpelig registrering.

Denver – Rocky Mountains – Cheyenne (Wyoming)

I Denver er der en kort byrundtur inden byen forlades og kursen sættes mod nordvest op mod Rocky Mountains National Park. I takt med, at I bevæger jer længere og længere væk fra Denver, kravler I også højere og højere op i bjergene.

Rocky Mountains National Park er et møde med det ægte Rocky Mountains med fantastiske panoramaudsigter kombineret med store områder med fyrretræer og nåleskove - indtil I kommer op over trægrænsen, og der kun er udsigt til de golde bjerge med sne på toppen. Rocky Mountains National Park har et rigt dyreliv og er hjemsted for bl.a. elge, bjørne, ulve, bævere, oddere og mange andre dyr.

Vejen gennem parken, Trail Ridge Road, er en oplevelse i sig selv. Den er USA’s højest beliggende gennemgående landevej, der når op i 3,7 km’s højde. Efter de ekstreme højder i Rocky Mountains National Park, fortsættes til Cheyenne i Wyoming, der også er kendt som ”jernbanens centrum” i USA. Vi ser bl.a. ét af verdens største damplokomotiver, nemlig ”Big Boy old number 4004”.

Cheyenne – Mount Rushmore – Rapid City (South Dakota)

Dagen begynder med en smuk køretur ud over den flade prærie gennem det østlige Wyoming, hvor der er højt til himlen, og hvor man for alvor kan fornemme præriens åbne landskaber. Første stop er ved Fort Laraime besøgscenter, der oprindeligt blev anlagt som en pelshandel, men blev senere en af de mest kendte militærposter i Nordamerika og det spillede en vigtig rolle i forbindelse med Oregon ruten.

Turen fortsætter nordpå gennem majestætiske Black Hills og her ligger Mount Rushmore, hvor de fire præsidenter George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt skuer ud over Black Hills fra klippesiden og tilsammen repræsenterer 150 års amerikansk historie.

Rapid City – Bighorn Mountains – Cody (Wyoming)

Rapid City er den største by i Black Hills med ca. 60.000 indbyggere og modtager årligt mange turister på deres vej gennem området. Fra Rapid City fortsættes til Bighorn nationale skovområde, hvor uberørte klippeskråninger, billedskønne søer, enorme pinjetræer og ikke mindst Bighorn Mountains dominerer billedet.

Turen slutter i Cody, hvor Buffalo Bill Historical Center besøges. Her huser ikke mindre end fem museer i en enkelt bygning, som til sammen giver stor indsigt i vestens historie.
Museerne, I kan besøge her, er The Buffalo Bill Museum, The Whitney Gallery og Western Art, Tha Plains Indian Museum, The Cody Firearms Museum og The Research Library.

Byen Cody betragter sig selv om "Rodeo Capital of the World" og tilbyder da også en unik mulighed for at opleve spændingen ved ægte rodeo i dramatiske westernomgivelser. I højsæsonen er Cody Night Rodeo en fantastisk mulighed for at blive en del af det ægte vilde vesten.

Cody – Yellowstone (Wyoming)

Fra Cody går turen videre til verdens første nationalpark, Yellowstone, der uden sammenligning er en naturoplevelse af de helt store. Et af højdepunkterne i parken er Old Faithful Geyser, der har fået sit navn på grund af dens punktlighed og forudsigelighed. Dens udbrud varer mellem 1-5 minutter og sprøjter 14-32.000 liter vand og damp op til 30-55 m i vejret.

Men Yellowstone er også kendt for sin store, vilde bestand af bisoner og den enorme sø, Continental Divide, omkring 10.000 hydrotermiske aktiviteter og flere hundrede kilometer stier. I Yellowstone står attraktionerne i kø og kan matche ethvert andet sted i verden.

Yellowstone – Grand Teton – Jackson Hole (Wyoming)

Rejsen fortsætter gennem Yellowstone på vej mod Jackson Hole og undervejs passeres de storslåede Grand Teton Mountains, hvis største bjerg er Grand Teton på 4.197 m. Grand Teton er ikke det højeste bjerg i USA, men uden tvivl det bjerg, der vækker mest opmærksomhed, da det pludseligt rejser sig stejlt mod himlen i det relativt flade område. Bjergtinderne i Grand Teton Mountains er ofte dækket af sne og er et imponerende skue, der kan opleves fra en række gode udsigtspunkter. Undervejs gøres der også stop ved Snake River Overlook, hvor billedskønne omgivelser venter på at blive opdaget. Den amerikanske naturfotograf Ansel Adams har gennem tiderne taget mange iøjefaldende fotografier og én af de mange er netop her fra Snake River Overlook.

Jackson Hole er indbegrebet af ægte westernstemning og var i sin tid en handelsstation, hvor der blev handlet pels i stor stil. Dalen er omgivet af bjerge og det giver en helt speciel naturoplevelse.

Jackson Hole – Salt Lake City (Utah)

Dagens etape går via det sydøstlige Idaho til hovedstaden i Utah, Salt Lake City og det berømte Mormon Temple Square samt State Capitol Building, der anses for at være et af Utahs vigtigste vartegn.

Byen blev grundlagt i 1847 af en gruppe mormonske pionerer anført af deres profet, Brigham Young, som flygtede fra fjendtlighed og vold i Midtvesten. Salt Lake City er hovedstad og den mest befolkningsrige by i Utah. Den første transkontinentale jernbane bragte megen velstand og økonomisk vækst til byen og gav den tilnavnet "Crossroads of the West".

I dag blomstrer mineindustrien, og byen blev for alvor sat på verdenskortet i 2002 hvor den var værtsby for Vinter-OL.

Om aftenen kan middagen nydes på den populære ”The Roof” restaurant, der ligger på 10. etage i Joseph Smith Memorial Building, med en enestående udsigt over byens centrum samt Temple Square.

Salt Lake City – Canyonlands National Park – Moab (Utah)

Turen går i dag videre mod Canyonlands Nationalpark, blot endnu en af de utallige nationalparker i USA – den ene smukkere end den anden. Veltilrettelagte veje og udsigtspunkter giver skønne muligheder for at opleve Canyonlands utallige kløfter og fascinerende klippeformationer skåret ud af landskabet af Colorado River. Gennem parken løber også Green River, der opdeler parken i fire distrikter.

Ikke langt fra parken ligger Moab, hvor de næste 2 nætter tilbringes.

Moab – Arches National Park – Moab (Uah)

Det meste af dagen tilbringes i Arches National Park, som ligger lige nord for Moab. Parken byder på den største koncentration af naturskabte klippebuer i verden – bl.a. den meget berømte Delicate Arch, men der findes masser af andre naturbuer i Arches.

Moab – Canyon de Chelly – Chinle (Arizona)

Kryds ind i Arizona med spor af rig historie, tusindvis af kaktusser i enhver størrelse, form og stil og naturlige vidundere markerer det fantastiske terræn, der vil føre dig til Chinle, indgangen til Canyon de Chelly National Monument. Beliggende ved Navajo stammeområder er området kendt for sine stejle klippevægge prydet med hundredvis af gamle tegninger. Her ses den særprægede arkitektur, artefakter og maleriske udsigter fra bjergklipper, der alle er bemærkelsesværdigt bevaret, giver et kig ind de tidligste indbyggere liv i dalen.

Chinle – Gallup – Albuquerque (New Mexico)

Chinle forlades og dagens rejse tager dig gennem Navajo Reservatet til byen Gallup i vestlige New Mexico. Byen har knapt ændret sig siden Route 66s blomstrende dage og Gallup byder på et stykke af Amerika, der er et kapitel for sig selv med lysende neonskilte langs vejene. Her findes også adskillige gode muligheder for at købe specielle souvenirs her fra det sydvestlige USA.

Der fortsættes til Albuquerque, der er kendt for sin multikulturelle arv fra de indfødte amerikanere, spanierne og andre kulturer, der sætter sit præg på hverdagslivet her. I Albuquerque er det oplagt at besøge centrum af den gamle bydel, hvor de første indbyggere bosatte sig i 1706, med masser af gallerier, forretninger samt San Felipe de Neri-kirken.

Albuquerque – Santa Fe (New Mexico)

Denne morgen vover vi os ud på Turquoise Trail National Scenic Byway, der smukt forbinder Albuquerque & Santa Fe. Navngivet for de rige turkise forekomster fundet i hele området og med udsigt over Sandia-bjergene og Cibola National Forest. Santa Fe, også kendt som den "alternative by", er en harmonisk blanding af nyt og gammelt. Byens etniske blanding, begrænsede størrelse og rige kulturliv gør den til en unik by. Gå rundt på den store plads, som har været et vigtigt centrum for handel, festivaler og historie i næsten 400 år.

Santa Fe – Taos – Garden of the Gods – Colorado Springs (Colorado)

Rundrejsen fortsætter fra Santa Fe til Taos, hvor du vil følge flodbredden af Rio Grande, der snor sig gennem kløfter og klippeformationer, før vejen stiger til en spektakulær udsigt over floden og det rige landskab i Taos dalen. Besøg det eneste levende indianer samfund der er udpeget til at være et UNESCO verdensarvssted og en national historisk vartegn.

Videre nordpå fra Taos tilbage til Colorado, vil du opdage det naturskønne og gunstige klima, der har lokket besøgende til Colorado Springs i årevis. Stop ved Guds Have, hvor du vil glæde dig over en af de mest fotograferede landskaber. Forestil dig dramatiske udsigter over foden og 100 meter høje røde sandstens klippeformationer med en baggrund af snedækkede bjergtoppe og brilliant blå himmel.

 

Colorado Springs – Denver (Colorada)

Kursen sættes mod til Denver, hvor der bliver rigeligt med tid til at udforske den pulserende storby. Brug fx eftermiddagen i det enorme 16th Street Pedestrian Mall, der med sine mange restauranter og butikker indbyder til en hyggelig shoppingtur som afslutning af rejsen.

Denver – afrejse

Det er blevet tid til at tage afsked og rejselederen er behjælpelig med at arrangere transport til lufthavnen.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Engelsktalende rejseleder i USA
 • Rundrejse gennem hele 6 stater
 • 14 overnatninger på gode, centralt beliggende hoteller
 • Velkomstreception med øvrige rejsedeltagere
 • Byrundtur i Denver
 • Besøg i vidunderlige Rocky Mountain National Park
 • Oplev de store stenansigter i Mount Rushmore
 • Besøg i uforglemmelige Yellowstone National Park
 • Kom tæt på mormonkulturen i Utah
 • Besøg i monumentale Arches og Canyonlands National Parks
 • Masser af spændende udflugter
 • Socialt fællesskab i en international atmosfære
 • og meget meget mere.
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter t/r USA
 • Rådgivningsgebyr, pr. ordre, 125 kr.
 • Tillæg for enkeltværelse 6.975 kr.
 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring. Kontakt FDM travel
 • Drikkepenge (anbefalet beløb ca. 3 USD pr. person pr. dag til chaufføren og ca. 4 USD pr. person pr. dag til guiden).

Om rejsen

Denne rejse er ikke egnet for børn under 10 år.

På denne rundrejse kan du forvente, at du skal gå en del. Du skal desuden selv håndtere din bagage både i lufthavnen og på hotellerne.
 

forlæng din rejse

Vi anbefaler, at denne rejse forlænges med endnu flere oplevelser fx et spændende ophold i San Francisco eller New York. Kontakt rundrejsespecialisten for at høre mere om mulighederne.
 

GENERELT OM RUNDREJSER MED REJSELEDER

Læs vores anbefalinger og generelle information om rundrejser med rejseleder HER.

ekstra oplevelser på rejsen

Ekstra oplevelserne bestilles og betales hos rejselederen ved ankomst.

*Jet boat tur  på Colorado floden

*Smag den traditionelle gastronomi i New Mexico

*Nyd en god middag med udsigt over Temple Sqaure i Salt Lake City
 

 

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

-
16.122 kr.
-
16.122 kr.
-
16.122 kr.
-
15.375 kr.
-
15.375 kr.

FDM MEDLEMSRABAT:

 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. pr. bestilling.
 • Er du ikke FDM medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen
   

Bemærk: Prisen er pr. person i dobbeltværelse og rundrejse som beskrevet i program. Prisen inkluderer ikke flybillet. Kontakt os og vi hjælper med at finde den bedste løsning.

Kontakt