Swingende Sydstater

8 dages rundrejse i USA's swingende sydstater

Tag med på en 8 dages stemningsfyldt rundrejse med engelsktalende rejseleder i USA’s sydstater, der forfører med rytmetung musik, omfavnende gæstfrihed og sydstatscharme. Lad dig rive med af den swingende jazzmusik i New Orleans, tunge blues i Memphis og legendariske countrymusik i Nashville. Oplev Sydens historiske plantager og kom tæt på Elvis Presleys Graceland og synet af den enorme Mississippiflod vil tage pusten fra de fleste, inden vi runder rejsen af på Honky Tonk-barerne i countrymusikkens hovedstad Nashville.

Fra 6.749 kr.
pr. person i dobbeltværelse og rundrejse som beskrevet i program

Få 500 kr. i rabat per bestilling, hvis du er FDM-medlem.

Bestil denne rejse fordi:

 • Du kommer helt tæt på musikkens rødder
 • Du oplever den ægte charme i USA´s sydstater
 • Du smager de kendte retter i det kreolske køkken
 • Du får en erfaren rejseleder
 • Du kan bestille endnu flere rejseoplevelser enten før eller efter rundrejsen
   

Varighed: 8 dage

Du kan reservere din rundrejse her: 

reserver
 

Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe: 

Kontakt

Dagsprogram

New Orleans (Louisiana)

Ankomst til hotellet i New Orleans i løbet af dagen og her vil rejselederen byde velkommen og registrere alle deltagere på rejsen.

New Orleans’ puls banker i Det franske kvarter, hvor de gamle huse står side om side dekoreret med de karakteristiske og elegante balkoner og svalegange. Mange af husene gemmer på farverige historier og lige så farverige mennesker, der forstår at leve livet her i "The Big Easy". Shoppingen er suveræn her og nattelivet endnu bedre med swingende jazzklubber og spillesteder, der er byens nerve og vel næsten også livsfilosofi. Fusionskøkkenet frister med cajun- eller kreolske specialiteter og det kreolske køkken er, som indbyggerne i New Orleans, utrolig mangfoldig. Køkkenet har bl.a. rødder fra Middelhavsområdet, de franske øer i Caribien, Afrika og det øvrige USA. Nogle af klassikerne er fx Gumbo, Jambalya og Jerk chicken. Du kan glæde dig til nogle uovertrufne måltider, når du går på opdagelse i New Orleans på egen hånd.

New Orleans

Jazztonerne summer overalt i New Orleans gader, for musikken er en essentiel del af livet for de fleste som bor her i Louis Armstrongs fødeby. Det har skabt en helt speciel livsglæde, der ikke kan undgå at smitte og gøre et varigt indtryk på de fleste, der besøger byen.

Dagen har du på egen hånd til at nyde rytmefyldte New Orleans. Uanset om du vælger at spadsere langs Mississippifloden eller tage en tur med hestevogn, vil du have rig mulighed for at suge indtrykkene til dig.

Der findes ikke et mere ikonisk billede på Mississippi end hjuldamperen og i aften får du mulighed for at tage med på en klassisk sejltur på Mississippifloden, hvor der bydes på middag og live jazz musik. (ej inkl.)

New Orleans – Natchez (Mississippi)

Rundrejsen fortsætter med unikke Louisiana-oplevelser, når vi i dag besøger Baton Rouge, en pulserende og moderne storby, der har alt, hvad du kan ønske dig af kulturelle og gastronomiske oplevelser. Som Louisianas politiske hovedsæde har Baton Rouge altid været en spændende og vigtig by, og vi vil på vores panoramiske byvandring se nærmere på både fortiden og nutidens magtcentre som Old State Capitol, Louisiana State Capitol og St. Joseph’s katedral, inden vi forsætter mod Natchez.

Byen Natchez er kendt for sine mange imponerende antebellum-hjem med de pompøse søjler og verandaer, der stammer fra før Den amerikanske borgerkrig. Katherine Grafton Miller, formand for Natchez Garden Club kom i 1932 på den idé at åbne de fine palæer for offentligheden, så alle kunne få indblik i hvordan livet leves i det gamle Syden. Det viste sig at være en populær attraktion, og et besøg i et af disse prægtige huse, hvor fortidens pragt vil imponere, er der også på denne rejse.

Ankomst til hotellet sidst på eftermiddagen og resten af dagen er til fri disposition.

Natchez – Memphis (Tennessee)

De blændende lys fra Beale Street og drømmen om en tilsvarende blændende fremtid inden for musikken har i årtier lokket blues, soul og rock’n’roll-talenter til Memphis, Tennessee. Byen har i en del tilfælde imødekommet denne drøm og kronet flere musikere som B. B. King og The King himself, Elvis Presley. På dagens panoramiske byvandring går det i kongernes fodspor ned ad stemningsfyldte Beale Street og legender som Elvis Presley, Johnny Cash og Jerry Lee Lewis er fortsat daglig tale i byen. Rejselederen vil også berette historien om en anden King og hans tragiske skæbne, nemlig Martin Luther King der blev myrdet på det lokale Lorraine Motel.

Der vil også være mulighed for at bestille en guidet tur (ikke inkl.) til legendariske Graceland; Elvis Presleys højtelskede hjem, der er besøgt af millioner siden hans død i 1977. Graceland er et fascinerende blik ind i kongens liv, hvor du får lov at se hans kostumer, biler, guldplader og andre sjove ting. Det er svært ikke at blive berørt af stemningen i Meditation Garden, hvor Elvis og hans forældre ligger begravet blandt hilsner og blomster fra fans og besøgende.
 

Memphis - Nashville (Tennessee)

I dag får vi mulighed for at afgøre et spørgsmål, der er så gammelt som tiden selv. Det er den evige kamp imellem blues og country, Memphis og Nashville, der i evigheder har kæmpet om æren for at have den største musikalske tradition. Hvor vi i går tilbragte dagen i selskab med rock’n’roll og blues-stjerner, så er dagen i dag dedikeret til countrymusikkens fødeby, Nashville. Her i byen får vi indblik i countrymusikkens store betydning.

Tonerne fra den sprøde countrymusik flyder i Broadway og Music Row, hvor Honky Tonk-barerne ligger lige så tæt som G-nøgler på et nodepapir og forfører med ægte Nashville-stemning.

Nashville

Begynd dagen med en byrundtur i denne dynamiske og kulturelle musikby. Undervejs på turen opdager du måske det næste store musiktalent på gaden?

Om aftenen er der mulighed for at deltage i en ekstra aftenudflugt med middag og show. Bestilles og betales hos rejselederen.

Nashville – Chattanooga – Atlanta (Georgia)

Rejsen rundt i de swingende Sydstater er ved at klinge af, og vi sætter kursen mod Atlanta. Vi har dog et sidste stop i byen Chattanooga, der er berømt for at have genoplivet og restaureret sit fine centrum og ikke mindst det rekreative område ved Tennesseefloden. Der bliver tid til at strække benene og nyde en gåtur på egen hånd samt endnu et lækkert sydstatsmåltid, inden vi rejser det sidste stykke til Atlanta.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Engelsktalende rejseleder i USA
 • 7 overnatninger på gode, centralt beliggende hoteller
 • Byrundtur i New Orleans
 • Sydstatscharme i Natchez
 • Byrundtur i Memphis inklusiv Lorraine Motel og Beale Street
 • Musikalske oplevelser i New Orleans, Memphis og Nashville
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter til USA t/r
 • Rådgivningsgebyr, pr. ordre, 125 kr.
 • Tillæg for enkeltværelse 2590 kr.
 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring. Kontakt FDM travel
 • Drikkepenge (anbefalet beløb ca. 3 USD pr. person pr. dag til chaufføren og ca. 4 USD pr. person pr. dag til guiden).

 

Om rejsen

Denne rejse er ikke egnet for børn under 10 år.

På denne rundrejse kan du forvente, at du skal gå en del. Du skal desuden selv håndtere din bagage både i lufthavnen og på hotellerne.
 

FORLÆNG DIN REJSE

Vi anbefaler, at denne rejse forlænges med endnu flere oplevelser fx. rundrejsen Sydstatscharme i USA eller måske et spændende ophold i New York.
Kontakt rejsespecialisten for at høre mere om mulighederne.
 

GENERELT OM RUNDREJSER MED REJSELEDER

Læs vores anbefalinger og generelle information om rundrejser med rejseleder HER.

 

 

ekstra oplevelser

Jazz cruise med middag i New Orleans
Få en stemningsfuld musikoplevelse på Mississippifloden når den gamle hjuldamper stævner ud.

Besøg på Elvis´ Graceland
Tag med på rundvisning på mægtige Graceland og få hele historien om Elvis Presley.

Musiktur i Nashville
Country Hall of Fame samt studiebesøg.

Ekstra oplevelserne bestilles og betales hos rejselederen ved ankomst.

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

-
6.749 kr.
-
6.749 kr.
-
6.749 kr.
-
6.749 kr.

FDM MEDLEMSRABAT:

 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. pr. bestilling.
 • Er du ikke FDM medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen
   

Bemærk: Prisen er pr. person i dobbeltværelse og rundrejse som beskrevet i program. Prisen inkluderer ikke flybillet. Kontakt os og vi hjælper med at finde den bedste løsning.

kontakt