Sydstatscharme i USA

9 dages rundrejse i USA's sydstater

Tag med på denne 9 dages stemningsfyldte rundrejse med engelsketalende rejseleder i USA’s fascinerende sydstater. Bliv forført af  omfavnende gæstfrihed og ægte sydstatscharme i Charleston og Savannah og lad dig rive med af den swingende jazzmusik i New Orleans. Oplev Sydens historiske plantager, når du kommer helt tæt på den dramatiske fortælling "Borte med Blæsten", og tag på gastronomiske eventyr i det eksotiske kreolske køkken, der med sikkerhed giver dine smagsløgene nye oplevelser.

Fra 8.960 kr.
pr. person i dobbeltværelse og rundrejse som beskrevet i program

Få 500 kr. i rabat per bestilling, hvis du er FDM-medlem.

Bestil denne rejse fordi:

 • Du oplever den ægte charme i USAs sydstater
 • Du smager de kendte retter i det kreolske køkken
 • Du får god tid til at opleve de spændende sydstatsbyer
 • Du får en erfaren engelsktalende rejseleder
 • Du kan bestille endnu flere rejseoplevelser enten før eller efter rundrejsen
   

Varighed: 9 dage

 

Du kan reservere din rundrejse her: 

reserver


Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe:

Kontakt 

Dagsprogram

Atlanta (Georgia)

Ankomst til hotellet i Atlanta i løbet af eftermiddagen og her vil rejselederen byde velkommen og registrere alle deltagere på rejsen.

Under Den amerikanske borgerkrig var Atlanta én af Sydstaternes vigtigste byer, der leverede krigsmateriel til flere af den konføderale hærs strategiske placeringer. Da General Sherman og Unionshæren i 1864 efter voldsomme angreb endeligt fik erobret Atlanta, blev meget af byen brændt ned.

Fra asken har Atlanta siden da vokset sig til en ultramoderne sydstatsby og et finansielt centrum. Den pulserende storby med sine overvældende glasbeklædte skyskrabere er således hjemsted for mastodonter som CNN og Coca Cola, og Atlantas internationale lufthavn er én af verdens travleste.

Atlanta er derfor en forholdsvis ny by - en teenager med vokseværk i evig forandring, hvor udviklingens vinde blæser i byens gader. Men sydstatscharmen og den berømte gæstfrihed trives stadig i bedste velgående, så snart man kommer lidt væk fra downtown og rundt i byens ydre kvarterer.

Atlanta - byrundtur

Slaveri, blodigt krigsdrama og ikke mindst én af verdens mest dramatiske kærlighedshistorier sætter scenen for byrundturen i dag. Den berømte forfatterinde Margaret Mitchells verdenskendte roman Borte med blæsten udspiller sig nemlig i Atlanta og det mindre kendte område Jonesboro lidt uden for byen. Romamen blev filmatiseret i 1939, og Scarlett O’Hara og Rhett Butlers kærlighedsaffære nok har pirret mange pigehjerter siden da. Historien er også en fascinerende skildring af slaveri og begivenhederne under den amerikanske borgerkrig og danner rammen om dagens byvandring.

I Jonesboro får vi et spændende blik tilbage i tiden på Stately Oaks Plantation, der inspirerende Margaret Mitchells skildringer i bogen, og på Road to Tara Museum smelter virkelighed og fiktion sammen mellem historiske artefakter og filmrekvisitter.

Margaret Mitchell er dog langt fra byens eneste berømthed. Borgerretsforkæmper Martin Luther King blev født i Atlanta i 1929, hvor han boede på Auburn Avenue de første 12 år af sit liv. Senere blev han pastor i Ebenezer Baptist Church her i byen, hvorfra han fortsatte sit utrættelige arbejde for at sikre borgerrettigheder for den sorte befolkning. På Auburn Avenue ligger i dag The King Center, hvor Martin Luther King og hans hustru Coretta King ligger begravet, og vi vil få et spændende indblik i Martin Luther Kings inspirerende liv på museet, der er dedikeret til hans bedrifter.

Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen og om aftenen samles alle rejsens deltagere til en fælles velkomstreception.

Atlanta – Augusta – Charleston (South Carolina)

Sydstatscharme og caribiske stemninger fylder vores rejse i dag. Efter et frokoststop i Georgias næstældste by Augustas smukke omgivelser, ligger charmerende Charleston nemlig for vores fødder. Byens gamle bydel, der bare venter på at blive udforsket, er med sine høje, smalle huse med farverig stuk og træskodder et fascinerende besøg. De mange støbejernsbalkoner, der i sin tid blev skabt af slaver fra Barbados, pynter i de farverige kvarterer. De caribiske fornemmelser forstærkes af byens tropiske klima med svajende palmer og afslappede atmosfære, mens byens smukke, gemte haver og grønne terrasser leder tankerne hen på smukke New Orleans. Det er fantastisk at indtage byen i hestevogn eller spadsere igennem de stemningsfulde gader, når du får eftermiddagen til at udforske byen på egen hånd. Spørg gerne rejselederen til råds om muligheder for de specielle oplevelser i byen.

Historiske Charleston

Charleston er ikke blot sydstatscharme, byen byder også på en utrolig spændende historie. Formiddagen tilbringes på en guidet tur i fredfyldte og fornøjelige omgivelser i Charleston by, hvor de smukke farverige bygninger, restauranter og parker, sørger for en dejlig dag i solen.

Eftermiddagen kan bruges på en ekstra udflugt (ikke inkl.) et godt stykke tilbage i tiden, når vi besøger Boone Hall, der er en ægte sydstatsplantage grundlagt i 1681. Fra vi bevæger os ned ad den imponerende allé med de flere hundrede år gamle mosdækkede egetræer, der skaber en nærmest mytisk sydstatsaura, op til det karakteristiske plantagehus og de velbevarede slavehjem, vil historien om USA’s blakkede fortid komme til live og give et fascinerende indblik i slavernes liv og færden. Boone Hall Plantation (kendt fra tv-serien Nord og Syd) er én af de ældste aktive plantager i USA, og fortiden smelter sammen med nutiden, da der stadig er et aktivt landbrug her i de historiske omgivelser.

Charleston - Savannah (Georgia)

Vejen til Savannah går igennem en perlerække af smukke, klassiske sydstatsbyer, hvor vi holder frokost i byen Beaufort. Savannah er en smuk, smuk by med store brede boulevarder, grønne parker og store sydstatspalæer, der aftvinger respekt og vidner om fordums storhed. Det charmerende gamle centrum har desuden været kulisse for flere store amerikanske film, så her kan du f.eks. opleve den berømte Chippewa Square, hvor Forrest Gump fortæller sin historie. På ægte sydstatsmaner oplever vi den historiske gamle bydel i et specielbygget køretøj, der i stille tempo kører gennem Savannahs gader.

Savannah – Tallahassee (Florida)

I dag forlader vi Georgia til fordel for solskinsstaten Florida, når vi sætter kurs sydpå mod St. Augustine, der var den første permanente europæiske bosættelse i USA. Byen, der blev grundlagt i 1565, er et særsyn i USA med de smalle, brostensbelagte gader flankeret af byhuse med et tydeligt europæisk præg. Det komplette fort med voldgrave og kanoner huser fortidens spøgelser, der hvisker historier om dengang, det hele begyndte. Aftenen tilbringes i Floridas hovedstad Tallahassee, en kuperet by med et stort historisk centrum, hvor du kan slentre rundt mellem de gamle byhuse, barer og restauranter.

Tallahassee – Pensacola – Mobile (Alabama) – New Orleans (Louisiana)

I dag sætter vi af sted på turens længste køretur, når vi via Pensacola, tæt ved Den Mexicanske Golf, og Mobile i staten Alabama, skal nå dagens mål, New Orleans.

New Orleans’ puls banker i Det franske kvarter, hvor de gamle huse står side om side dekoreret med de karakteristiske og elegante balkoner og svalegange. Mange af husene gemmer på farverige historier og lige så farverige mennesker, der forstår at leve livet her i "The Big Easy". Shoppingen er suveræn her og nattelivet endnu bedre med swingende jazzklubber og spillesteder, der er byens nerve og vel næsten også livsfilosofi. Fusionskøkkenet frister med cajun- eller kreolske specialiteter og det kreolske køkken er, som indbyggerne i New Orleans, utrolig mangfoldig. Køkkenet har bl.a. rødder fra Middelhavsområdet, de franske øer i Caribien, Afrika og det øvrige USA. Nogle af klassikerne er fx Gumbo, Jambalya og Jerk chicken. Du kan glæde dig til nogle uovertrufne måltider, når du går på opdagelse i New Orleans på egen hånd.

New Orleans

Jazztonerne summer overalt i New Orleans gader, for musikken er en essentiel del af livet for de fleste som bor her i Louis Armstrongs fødeby. Det har skabt en helt speciel livsglæde, der ikke kan undgå at smitte og gøre et varigt indtryk på de fleste, der besøger byen.

Dagen er har du på egen hånd til at nyde rytmefyldte New Orleans. Uanset om du vælger at spadsere langs Mississippifloden eller tage en tur med hestevogn, vil du have rig mulighed for at suge indtrykkene til dig.

Der findes ikke et mere ikonisk billede på Mississippi end hjuldamperen og i aften får du mulighed for at tage med på en klassisk sejltur på Mississippifloden, hvor der bydes på middag og live jazz musik. (ej inkl.)

New Orleans

Din lokale rejseleder er til rådighed og hjælper gerne med at arrangere transport til lufthavnen eller give gode forslag til andre aktiviteter.

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Engelsktalende rejseleder i USA
 • 8 overnatninger på gode, centralt beliggende hoteller
 • Velkomstreception med øvrige deltagere
 • Byrundtur i Atlanta inklusiv Martin Luther Kings barndomshjem
 • Tema om "Borte med blæsten" samt besøg på Stately Oak Plantation
 • Besøg i Beaufort, kendt fra filmen Forest Gump
 • Sydstatscharme i Charleston og Savannah
 • Oplev charmerende New Orleans
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter til USA t/r
 • Rådgivningsgebyr, pr. ordre, 125 kr.
 • Tillæg for enkeltværelse 3490 kr.
 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring. Kontakt FDM travel
 • Drikkepenge (anbefalet beløb ca. 3 USD pr. person pr. dag til chaufføren og ca. 4 USD pr. person pr. dag til guiden).

 

Om rejsen

Denne rejse er ikke egnet for børn under 10 år.

På denne rundrejse kan du forvente, at du skal gå en del. Du skal desuden selv håndtere din bagage både i lufthavnen og på hotellerne.


forlæng din rejse

Vil du have endnu flere oplevelser i USA og Sydstaterne? Så kan du heldigvis forlænge din rejse.

Hvad med at tage videre på rundrejsen Swingende Sydstater

Eller måske starte turen med masser af kultur og shopping og i New York.

Kontakt os og lad os hjælpe dig med at skræddersy din rejse til USA.
 

GENERELT OM RUNDREJSER MED REJSELEDER

Læs vores anbefalinger og generelle information om rundrejser med rejseleder HER.

 

 

ekstra oplevelser

Jazz cruise i New Orleans
Få en stemningsfuld musikoplevelse på Mississippifloden når den gamle hjuldamper stævner ud.

Boone Hall Plantation
Besøg denne gamle og charmerende plantage, kendt fra tv-serien "Nord og Syd".

Dinner cruise i Savannah
Nyd middagen ombord på en traditionel hjuldamper.

Ekstra oplevelserne bestilles og betales hos rejselederen ved ankomst.

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

-
8.960 kr.
-
8.960 kr.
-
8.960 kr.
-
8.960 kr.

FDM MEDLEMSRABAT:

 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. pr. bestilling.
 • Er du ikke FDM medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen
   

Bemærk: Prisen er pr. person i dobbeltværelse og rundrejse som beskrevet i program. Prisen inkluderer ikke flybillet. Kontakt os og vi hjælper med at finde den bedste løsning.

kontakt