Vandreferie Piemonte - Ligurien

8 dages vandreferie Fra frodige vinmarker til solrige Riviera

Her venter jer en pragtfuld uge med en herlig kombination af land og hav. I starten i 'Langhe', Italien's gourmet-region, hvor i mødes med trøffel, ost og n ogle af verdens bedste vine. En vidunderlig vandretur gennem vinmarker med sirlige rækker af vinstokke så lange øjet rækker og middelalderlandsbyer, der knejser på toppen af bakkerne. 

Videre vandrer I til Liguriens bjerge, med svimlende smukke udsigter så langt som til de franske alpers snedækkede toppe, det imponerede Monte Rosa massiv og snart til den turkisblå Middelhavskyst. Ad de farverige stier med Middelhavsvegetation kommer I endelig frem til Riviera dei Fiori, eller Blomsterkysten, hvor I i ro og mag kan fordøje den sidste uges fantastiske oplevelser.

 

Fra 6.045 kr..
pr. person i dobbeltværelse 7 nætter inkl. arrangement.

Rejseperiode:
31. marts - 13. oktober 2018

Sværhedsgrad
OOOO

Startdag:
Lørdag

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
106 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Praktisk info

Lidt om ruten

De første etaper i Langhe-regionen vandrer i et bølgende terræn på grus-, skov- og trampestier samt på stenede bjergstier. På kortere strækninger bør man være sikker på sine fødder og altid have godt fodtøj på. Langs kysten er det smalle stier med fantastiske udsigter. Næsten alle etaper byder på en 'lettere' udgave.

Ankomst. Parkering. Afrejse

 • Parkering i Alba er mod betaling, ca. 15 € pr. døgn og det er ikke muligt at reservere plads på forhånd.
 • Om lørdagen organiseres retur-transfer fra San Remo til Alba. Pris 80 € pr. person. Retur-transfer skal forudbestilles men betales direkte. 
 • Kommer I med fly er det tog fra Milano til Alba ( 1 eller 2 skift). 

Dagsprogram

Dag for dag

 • 1 overnatning i Alba
 • 1 overnatning i Monforte
 • 1 overnatning i Bossolasco
 • 1 overnatning i Millesimo
 • 1 overnatning i Bardineto
 • 1 overnatning i Albenga
 • 1 overnatning i San Remo

Ankomst Alba

Velkommen til trøflernes hovedstad. Nyd en tur rundt i den smukke middelalderby med de hundrede tårne, masser af spændende butikker og utallige restauranter, der frister med lokale specialiteter. Som naturligvis bør gøres følgeskab af egnen fremragende vine. 

Nutella kommer også fra Alba. Det er måske ikke den fineste pålæg til morgenbødet, men hasselnødderne  kommer her fra egnen, specielt fra bjergene syd for byen er fyldte med både vilde hasselnøddebuske og veltrimmede plantager. Er man så heldig at komme tidligt lørdag, kam man opleve markedet i Alba, hvor nødder, blommer, trøfler, hasselnøddekage og meget mere, alt efter sæsonen.

Alba er og bliver mad og vin! Med gode vine akkompagneret af lækker mad af fremragende råvarer, er Alba ikke det værste sted man kan sætte sig til bords og nyde livet.

Overnatning i Alba

Alba - Monforte (16 km)

En pragtfuld vandretur tager jer gennem vinmarker med en eventyrlig udsigt over Langhe-området. I fortsætter via La Morra, kendt for sine utallige vinbutikker, langs vinstokke med den berømte Barolo-vin ind i "druerne hjerte", den verdensberømte lille landsby Barolo. Her kan I slentre gennem de små gyder til fortet og nyde et glas af denne noble vin.  

Videre ad en skovsti til den ufattelig smukke landsby Monforte, der ligger på en bakketop.

Dagens tur 16 km, ca. 4,5 time med en højdeforskel på +600/-350 m.
Overnatning i Monforte.

Monforte - Bossolasco (20 km)

I starter med at vandre i et bølgende terræn gennem vinmarker, men snart kommer i gennem flere og flere hasselnødde lunde inden I kommer til de pittoreske landsbyer Roddino og Serravalle, hvor I kan nyde smukke panoramaer fra såkaldte "Langhe-balkoner". 

I fortsættet opad til Alta Langa, hvor rosen-landsbyen Bossolasco venter med velduftende blomster og en betagende beliggenhed på toppen af bakkerne.

Dagens tur 20 km, ca. 5,5 timer med en højdeforskel på +700/-450 m.
Overnatning i Bossolosco 

Bossolasco - Millesimo (20 km)

Fra Bossolasco fortsætter i langs bjergkæden forbi græssende får mod Murazzano, hvor den berømte ost produceres. Derfra over landbrugsland og korn- og majsmarker med udsigt til de snedækkede "Alpes Maritimes" og videre op til den hæøjest ebakketop i Langhe-regionen. 

Langs stien ligger gamle stenhuse og kapeller, og på en god dag anes havet mod syd. En kort transfer bringer jer til Millesimo, hvis gamle bydel betragtes som en af Italiens smukkest bycentre, 'Borgo piu belli d'Italia'.

Dagens tur 20 km, ca. 5 timer med en højdeforskel på +450/-800 m.
Overnatning i Millesimo 

Millesimo - Bardineto (17 km)

Idag kommer I ind i Ligurien. Efter en kort transfer op til Melogno-passet, fortsætter I langs den højtliggende sti 'Alta Via dei Monti Liguri' gennem næsten endeløse birkeskove. 

Ad en bjergsti kommer til til toppen Monte Carmo, hvorfra havet synes at være indenfor rækkevidde. Om aftenen kommer I frem til den lille landsby Bardineto, der ligger midt i de trædækkede bjerge, kendt for sine svampe-specialiteter.

Dagens tur 17 km, ca. 5,5 timer med en højdeforskel på +450/-800 m.
Overnatning i Bardineto

Bardineto - Albenga (15 km)

I kan se frem til at vandre på den liguriske langdistance vandresti 'Sentiero Liguria' med spektakulære panoramaudsigter mod bjergene, kysten og øerne mens I vandrer langs bjergryggen mod havet.

Turen går via Castelvecchio ned mod Zuccarello, hvorfra I tager bussen til Albenga. I nat bor I direkte ved havet, så I kan nyde en tur i bølgerne inden I går i lag med den lokale fiskerestaurant på stranden.

Dagens tur 15 km, ca. 5 timer med en højdeforskel på +300/-990 m.
Overnatning i Albenga.
 

Albega - San Remo (14 km)

Sidste etape er kystvejen med smukke udsigter. I begyndelsen vandrer I langs havet på 'Alta Via Baia del Sole'. Den helt igennem fortryllende vandresti langs duftende Macchia-buske fører jer via toppen af Monte Bignone, over terrasse-marker og frugtplantager ned til kystbyen Alassio, hvor I kan opleve de rigtige italienske is-caféer og dejlige strande.

Spektakulære udsigter til det tyrkis-blå hav langs Blomsterkysten  følger jer det sidste stykke m´vej på togturen til San Remo.   

Dagens tur 14 km, ca. 4,5 timer med en højdeforskel på +650/-650 m.
Overnatning i San Remo
 

Afrejse

Eller måske en af vores andre kør-selv forlag i Italien eller Østrig.

Galleri

Kort

Vis på kort

Piser

Fra 6.045 kr..

Prisen inkluderer

 • 7 hotelovernatninger med morgenmad
 • Bagagetransfer
 • Transfer efter programmet
 • Vinsmagning i Piemonte
 • Udførlig rutebeskrivelse
 • Service-hoteline

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Evt. turistskatter

 

Om rejsen

Standard, fra 6.045 kr..
pr. person i dobbeltværelse
 

 • 1 overnatning i Alba
 • 1 overnatning i Monforte
 • 1 overnatning i Bossolasco
 • 1 overnatning i Millesimo
 • 1 overnatning i Bardineto
 • 1 overnatning i Albenga
 • 1 overnatning i San Remo

ekstra oplevelser

Vandreturen ligger naturligvis fast, men vi kan tilpasse dagen før og efter helt efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Kombiner evt. vandreturen med en kør-selv ferie i Italien eller Østrig eller med en af vores ture i Tyskland på vej ud eller hjem.

Få et tilbud

Intern kommentar

OBS: Turbeskrivelse til kunden kan downloades fra VDP'en under leverandør EUROHIKE: 
Eurohike Piemonte-Ligurien Turbeskrivelse 2018


Leverandør Eurohike. TBX-kode HMILPILI (request)

Kontakt: Theresa Badinger: t.badinger@eurohike.at

Verena Sonnenberg, v.sonnenberg@eurofun-touristik.at   
Eurofun Touristik GmbH
A-5162 Obertrum, Mühlstraße 20
Tel. +43 (0)6219 7444-160, Mobil +43 (0)664 80 183 160

OBS: Eurofun er moderfirmaet for EuroHike, EuroBike og EuroAktiv