Vandreparadis Dachstein

5 eller 8 dages ophold i skønne ramsau am dachstein med fantastiske vandremuligheder

Ramsau am Dachstein er en illle landsby med ca. 2.800 indbyggere ca. 1.135 m o.h. på et højplateau for foden af Dachstein-massivet, et område der tilbyde utallige aktiviteter, ikke mindst fantastiske vandremuligheder. 

Hotel Knollhof er er feriehotel fredeligt og solrigt beliggende over landsbyen og direkte fra hotellet udgår vandreruter i alle sværhedsgrader. Hotellet er i typisk alpestil med hyggelige opholdsrum og kaminstue, restaurant, og en dejlig solterrasse med en formidabel udsigt over området. Desuden har hotellet et wellnessområde med finsk sauna og aromadampbad samt en lille udendørs swimmingpool. Hotellets 28 værelser er alle charmerende indrettet i alpelandets stil og har alle balkon med udsigt, badeværelse, fladskærms-tv og safe.

Fra 2.855 kr.
pr. person i dobbeltværelse 4 nætter inkl. arrangement (sommer 2020) 

Rejseperiode:
29. maj - 13. oktober 2020

Hotelstandard:
3* stjerner
 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

få et tilbud

 

Dagsprogram

Om programforslagene

Dagsprogrammerne skal udelukkende ses som inspiration til de mange vidunderlige vandremuligheder I har, hvis I bor på Hotel Knollhof i Ramsau. I kan næppe nå dem alle, men måske vælge nogle stykker, der passer til jeres ønskede aktivitetsniveuau og sværhedsgrad.

Nogle af turen forudsætter bustransport, men den vil oftest være gratis med Schladming-Dachstein Sommercard 2020. Omkostninger i forbindelse med turene afholder I selv direkte med de lokale udbydere.

Flere af turene er også velegnede for familier med større børn, såfremt børnene er vant til at vandre i længere tid.  

Programforslag 1 (15 km)

1) Kulmbergrunde: Ca. 10 km. 4 timer. Højdemeter +371 / -371 m. Sværhedsgrad: let

Først på VM-stien til Waldschenke. I runder hopbakken og kommer ud i Philosophenweg, der uden store anstrengelser fører til Kulm (hold øje, der er orkideer langs stien). Enten på vejen til Kühlhaus (overfor Heimat-Stüberl) eller fra Schistube Steiner ad skovstien over vejen til
Kühlhaus. Derefter følg den afmærkede sti til Kulmbergstraße. Vejen krydses og nu fører en behagelig bred sti fører mod vest. Efter huse har I en storslået udsigt over engene til Planai. Stien følger idyllisk skovkanten til Vorbergstraße. Der drejer I til højre, går kort opad til Rollerstrecke og krydser den, hvorefter der kommer en stejl stigning (ca. 20 min) lang skovkanten, parallelt med Rollerstrecke. Oppe  drejer skovstien til venstre (et kort stykke af stien) og byder på fantastisk udsigter mod syd. Forbi Hotel Herold og efter en kort vejstrækning til højre ad en hulvej til Tannenweg. Igen til højre og I er tilbage ved skihopområdet.

Programforslag 2

2) Kongeetapen. Ca. 15 km. 8 timer. Højdemeter +1.253 / -1.243 m, Sværhedsgrad: vanskelig

Direkte fra hotellet med udsigt over det imponerende Dachstein-massiv og op ad Anton Baum-vejen til Guttenberghaus. Vel ankommet til Guttenberghaus, lokker den terrasse med sin fantastiske udsigt til en velfortjent pause. Ad vej nr. 618 forbi Sinabell og Wasenspitze til sidevejen til vej 619. Lokkende udsigt til klippedalen over Höllgrabensee (Silberkarsee) og den storartede natur med vide udsigter over landskabet "Am Stein". Herefter følger nedstigningen over Stangalm, stejlt og stenet snor stien sig ned til Silberkarhütte, forbi via klatrestien Siega. Videre gennem det romantiske Wildwasserklamm forbi Schleierwasserfall. Nedad over trapper og gangbroer altid langs det brusende vandløb. Ved udgangen af Silberkarklamm (Klammerhaltungsgebyr) til højre til Jausestationen Fliegenpilz (1040 m) og ad skovvej nr. 7 og Panoramaweg nr. 1 de sidste 20 minutter lidt op ad bakke tilbage til Ramsau. Mulighed for busstur fra Silberkarklamm til Ramsau Ort.

Programforslag 3

3) Hviledag

Nyd en velfortjent hviledag i Ramsau. Udnyt de mange fordele og fordele ved Schladming-Dachstein Sommerkortet. Hotellet informerer
jer gerne om de mange muligheder.

Tag fx på Dachstein-Gletscherbahn op til gletscheren i næsten 3.000 m højde og besøg det imponerende Ispalads, den imponerede Skywalk og den frygtindgydende hængebro. Hængebroen er Østrigs højeste og går over til Dachstein Ice Palace, som I ikke må gå glip af. Hvis I vover jer  ud hængebroen, går I ca. 400 m over en dyb slugt med en imponerende panoramaudsigt og dalen og klipperne i Dachstein-massivet under jer.

OBS: For turen på Dachstein-svævebanen er det absolut nødvendigt at besøge www.derdachstein.at for at bestille plads i gondolen, så lang tid før som muligt. 

Programforslag 4

4) Den klassiske. Ca. 14 km.  6 timer. Højdemeter +/- 887. Sværhedsgrad: medium

Direkte fra hotel Knollhof ad en bred sti til Lärchenhof, til højre til Lindenhof og Ramsbergerhof, og derefter tilbage gennem den smukke lærkeskov ved Holzer og Kramlhof over til kroen Edelbrunn. Fra Gasthof Edelbrunn fører en bred skovsti støt op ad bakke og passerer Dachsteinhaus retning Türlwand. Stien fortsætter støt op ad Brandalm med et første smukke og imponerende Dachsteinblick. Den 5 hyttesti fortsætter gennem Ramsauer Almen og udmunder nedenfor Gasthof Hunerkogel i Dachsteinstraße. Endnu et par 100 meter til Gletschebanen dalstation og Türlwand. Her begynder opstigningen til Südwandhütte (nr. 6 og 615). Denne sti fører direkte under Gletschebanen op til Kar der Schwadering, hvor der styrter en vandfald ud klippefladen og hvor man indtil sommer må krydses et område med sne. Fra Südwandhütte fører stien først ned ad Pernerweg retning Südwande, drej derefter til venstre og ned ad bakke. Senere gennem en smuk lærkeskov indtil
Maralmboden. Ad vej nr. 671 tilbage til Neustattalm på ca. 30 min. Dernæst over Dachsteinstraße til Walcheralm - Glös-Alm. Fortsæt ad Schlitzenalm, hvor stien lige før Dachsteinhaus fører tilbage til udgangspunktet.

Programforslag 5

5) Filzmoos - Bachlalm - Glösalm - Ramsau. Ca. 10 km. 4 timer. Højdemeter +754 / -348 m. Sværhedsgrand: medium

Denne tur er et absolut højdepunkt for elskere af bizarre kalkstensformationer. Først med bus til Filzmoos  (ca. 45 min.). Efter at have krydset Hammerbach i Filzmoos op ad vejen til Oberberg. Foran Gasthof Reithof til højre og ved gården Weitenhaus følger vi ikke længere stien op ad, men drejer til højre ind på grusvejen mod Hammerbach.
Ad denne vej kommer vi til Weitenhausalm (ikke i drigt). Kort efter Almen fører en stejl gangsti til venstre over lærkengene op til Nösslerriedel. Ved passet har I en vidunderlig udsigt over Dachsteinmassivet kalkstenstoppe med Torstein, Dachsteins sydvæg og den noget fladere Rötelstein. Turen går gennem enge og den sidste del over "Naturerlebnisweg Bachlalm" ned til Bachlalm. Ved Schaidlalm, få meter nedenfor Bachlalm, fører sti 671 til højre. Herfra ubesværet med få stigninger til det forfaldne Maralm og derefter lige efter Marbach lige over Klausgraben
til Neustattalm og videre til Glösalm og Walcheralm. Kør med bus til Ramsau (ca. 15 min.).

Programforslag 6 og 7

6) Roseggersteig. Ca. 6 km.  2 timer. Højdemeter  +/- 400 m. Sværhedsgrad: medium

Til højre for Gasthaus Edelbrunn ad en stejl skovsti over Brandriedel til Austrioa Hütte. Herfra enten ned til Brandalm eller videre til Hotel Türlwand. Herfra forbi Gasthof Hunerkogel og efter næste sving til venstre og ad brede vandrestier forbi Brandalm og Dachsteinhaus tilbage til Gasthof Edelbrunn.


7) 3 søer Steirischer Bodensee - Hüttensee - Obersee. Ca. 8 km. 4 timer. Højdemeter +/- 591 m. Sværhedsgrad: medium

Med bus fra Ramsau til Schladming. Skift og kør på Bodensee-linjen til Steirischer Bodensee (ca 1,5 time). Fra parkeringspladsen ved Steireischer Bodenseee-søen kan I nå Forellenhof på få minutter og fortsætte til dalens bund. Herfra stejlt opad sti nr. 782 til Hans-Wödl-Hütte ved Hüttensee. Herfra igen en kort stigning forbi Schleierwasserfallet til den drømmesøen Obersee, hvor I får en speciel følelse af fred og ro. Samme vej tilbage og bus tilbage til Ramsau.

Programforslag 8, 9 og 10

8) Silberkarklamm "Vildtvand". Ca. 4 km. 2-3 timer. Højdemeter +/- 250 m. Sværhedsgrad: 

Kør med bus til Silberkarklamm (ca. 15 min.). Fra parkeringspladsen Silberkarklamm fører en imponerende stigning langs den brusende Waldbach. Vandfald, lodrette klippemure, blomster (om foråret især mange gule aurikler) og vildt romantiske scenerier i slugten gør denne tur meget interessant, også for familier. Også selv om vejret ikke er det bedste. Ad Silberkarhütte Höhenweg tilbage. Til venstre for hytten fører en sti langs skråningen til et fantastisk udsigtspunkt og derefter som en rigtig smal og stejl "Wurzelsteig" i skoven ned til krydset. 

9) Almspaziergang. Ca. 4 km. 2 timer. Højdemeter +/- 201 m. Sværhedsgrad: medium

Kør med vandrebussen til Türlwand (ca. 20 min.). En af de smukkeste og nemmeste vandreture i Ramsauer Almenregion med imponerende panoramaudsigter. Fra Hotel Türlwand først på sti nr. 6 og derefter lidt ned ad bakke, over alpine enge uden stor højdeforskel gennem
smuk lærkeskov til Austriahütte. Her er der et Alpinmuseum. Fra hytten tager det 10 minutter til Brandriedel med en vidunderlig udsigt over højplateauet i Ramsau, Schladminger Tauern og Dachstein. Fra Brandriedel tilbage til Austriahütte, derefter til venstre ned til Brand Alm med bjergbestigernes mindesmærke og Dachsteinkircherl ved den brede 5-hyttevej tilbage til Türlwand.

10) Torwanderung. Ca. 13,2 km. 5 timer. Højdemeter +/- 1.076 m. Sværhedsgrad: vanskelig

Fra Neustattalm fører stien gennem sparsom lærkeskov til Maralmboden og videre til Bachlalm. Delvist over stenrige områder op til "Tor", det naturlige snit mellem Raucheck og Torstein. Kort efter går det stejlt ned ad bakke på Pernerweg, nr. 617. Imponerende og indtryksfuldt fører stien derefter forbi det mægtige Dachsteins sydvægge til Südwandhütte. Derfra videre til Dachstein Gletscherbahns dalstation og tilbage til udgangspunktet ad Dachsteinstraße.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 2.855 kr. pr. person

Prisen inkluderer

Arrangement 1:

 • 7 x overnatning 
 • 7 x morgenbuffet (Sektfrühstück tirsdag)
 • 7 x 3-retters middag med valg mellem to hovedretter, inkl. salatbuffet

Arrangement 2:

 • 4 x overnatning 
 • 4 x morgenbuffet (Sektfrühstück tirsdag)
 • 4 x 3-retters middag med valg mellem to hovedretter, inkl. salatbuffet

Yderligere inkluderet for Arrangement 1 og 2:

 • 1 x ugentlig "Bauerabuffet" eller grillaften (onsdag)
 • 2 x ugentligt eftermiddagskaffe/kage (efter opslag på hotel)
 • 1 x entre til Eispalast & Hängebrücke ved Dachstein Gletscher
 • 1 x Schladming-Dachstein Sommercard 
 • Adgang til wellnessområde, swimmingpool og tennisbane
 • Daglig service hotline 9-19 alle dage
 • Parkering
 • Plant et træ
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Parkering
 • Turiskskat ca 2,50 € pr. person pr. dag over 15 år

 

Flere priser 2020

4 nætters ophold 

 • Tillæg for enk.vær.          575 kr.
 • 12-16,9 år                    1.745 kr.
 • 6-11,9 år                      1.455 kr.
 • 3-5,9 år                           545 kr.
 • Børn: 0-2,9 år                     0 kr.

7 nætters ophold 

 • ​​​​​​Pr. person i dob.vær.  4.195 kr.
 • Tillæg for enk.vær.        895 kr.
 • 12-16,9 år                  2.985 kr.
 • 6-11,9 år                    2.495 kr.
 • 3-5,9 år                         795 kr.
 • Børn: 0-2,9 år                   0 kr.

ekstra oplevelser 

Vandreturen i Salzkammergut ligger fast, men vi kan tilpasse dagene før og efter turen helt efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

I kan også forlænge rejsen med nogle ekstra dage f.eks. i Salzburg eller Wien.

OBS: Et træ for hver bestilling

For hver solgt vandretur planter vores samarbejdspartner i Østrig et træ. Træet er nummereret og I kan besøge stedet hvor det er plantet. Hør nærmere ved ankomst.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
 • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011