Det vietnamesiske køkken

spis dig gennem vietnam

Vietnamesisk mad er de seneste år blevet mere og mere populært. Og der er meget at komme efter - Du kan få alt fra forårsruller og supper til ris, nudler, friske grøntsager og urter. Den bedste vietnamesiske mad får du i Vietnam, hvor du hurtigt vil opdage at vietnameserne elsker nudler og nemt kan spise dem til alle måltider. På grund af de mange grøntsager og urter, der bliver brugt i de forskellige retter, er vietnamesisk mad et af de sundeste køkkener i verden. 

Vietnamesisk madlavning har samme rødder som det thailandske og kinesiske køkken, men de franske kolonister har i den grad også påvirket den mad, der spises i dag. På din rundrejse i landet anbefaler vi at prøve så mange forskellige lokale retter som muligt. Prøv at veksle mellem de lidt dyrere restauranter og de helt små gadekøkkener, hvor den autentiske smag af Vietnam virkelig efterlader gode indtryk. Street food er meget udbredt i det asiatiske land, og derfor vil råvarerne langt de fleste steder være helt friske og lækre.
 

Inspiration

hvilke måltider skal du bestille?

Der findes mange lækre retter i det vietnamesiske køkken, og det er naturligvis individuelt, hvad der falder i folks smag. Vi kan anbefale Pho, som er en vietnamesisk nuddelsuppe, der typisk serveres med oksekød eller kylling. Nudlerne er oftest lavet af ris og retten indeholder desuden basilikum, mynteblade, lime og bønnespirer. Pho finder du tit på gadekøkkener. Derudover er Banh Mi Thit en populær ret. Og det forstår man godt, for det er virkelig lækkert. Det er en baguette fyldt med skinke, ost, sardiner, vietnamesisk pølse og syltede gulerødder. 
Prøv også at smage Che. Det er en budding lavet af klisterris og bønner. Goi Cuon må du heller ikke snyde dig selv for. Det er de berømte "sommer ruller", som ofte er rejer eller svinekød med urter, rullet ind i rispapir med peanutsauce on the side. Maden skylles naturligvis bedst ned med grøn te eller en af de lokale øl, Saigon Export eller Saigon Lager. Velbekomme!
 

ingredienser i vietnamesisk mad

I den nordlige del af Vietnam, hvor Kina har en større indflydelse på madlavningen, bliver der brugt meget sojasauce, mens der oftest bliver brugt fiskesauce i resten af landet. Andre almindelige ingredienser er sort peber, chili, kokosmælk, lime, citrongræs, tamarind og rørsukker, kombineret med asparges og kartofler. Selve tilberedelsen kan være alt fra grill, stegning eller kogning - især stegning i en wok er meget populært. 

kort

Vis på kort

Oplev Vietnam - skab din egen historie