Genforeningsekspressen fra Hanoi til Hué

Se Vietnam danse forbi

Det er måske ikke Orientekspressen, og Genforeningsekspressen ser da heller ikke ud af meget, trods sit storladne navn. Men det er en fantastisk sjov og spændende måde at rejse fra Hanoi til kulturvuggen Hué. Turen tager godt og vel 13 timer, hvor I sover i behagelige senge i 4-personers kupeer. Pladsen er måske lidt trang, men til gengæld bliver I vugget i søvn til lyden af skinnernes monotone raslen. Næste morgen ankommer I veludhvilede og klar til en oplevelsesrig dag i Hué.

Inspiration

PÅ langs gennem vietnam

Toget rasler langsomt af sted ad de ujævne skinner, mens natten sænker sig over småbyerne og rismarkerne, der danser forbi uden for vinduerne. Genforeningsekspressen skærer sig hele vejen fra Hanoi i nord til Ho Chi Minh City i syd - næsten hele vejen ned gennem det aflange land. Hele turen tager på den gode side af 36 timer, for det går ikke superstærkt derud af. Derfor tager turen til Hué, togets første stop, også næsten 13 timer. 

Selvom det meste af turen foregår i nattetimerne, er det en sjov oplevelse at være ombord på det gamle tog. I mange af byerne passerer toget nemlig så tæt på husene, at man nærmest kan røre dem med hænderne. Det ser måske noget faretruende ud, men beboerne tager det tilsyneladende roligt. Og når solen står op, vil I få et fantastisk vue over Vietnams tætte tropiske natur og bylandskaber.

kort

Vis på kort

Oplev Vietnam - skab din egen historie