Homestay i Vietnam

kom tæt på lokalbefolkningen

En nat eller to på homestay er en skøn mulighed for at komme væk fra de mest befærdede stier og veje i Vietnam. Homestays, som er private hjem der tilbyder overnatning til gæster, ligger ofte i landdistrikterne og med smukke omgivelser. For mange er et ophold på homestay et af højdepunkterne på deres rundrejse, da det er en unik oplevelse tæt på lokalbefolkningen. 
Rigtig mange homestays ligger lige på dørtrinet til nogle af Vietnams flotteste landskaber, hvor solnedgangen kan nydes i ro og fred med bøfflernes klokker ringende i baggrunden. 

 

Inspiration

mødet med de lokale

Når du bor i et autentisk homestay, hvor værtsfamilien også har deres hjem, er der god mulighed for at møde både bedsteforældre, forældre og børn side om side. Homestay-ejere har ofte boet i området i mange generationer og har en dybdegående viden om landet og kulturen. Ofte er deres engelskkundskaber begrænsede, og man kommer langt med basic kommunikation. Nogle værtsfamilier får sprogtræning, så de bedre kan kommunikere med gæsterne, andre gange er der en yngre person i familien eller landsbyen der agerer som tolk. Brug evt. dit ophold til at hjælpe børnene med at lære engelsk eller øv dit vietnamesiske med den ældre generation. 

 

hjemmelavede måltider

De hjemmelavede måltider, der bliver serveret på homestay er højst sandsynligt noget af det bedste mad du kommer til at få i Vietnam. Maden bliver tilberedt i små køkkener med kun 1-2 brændere, så man kan undre sig over hvordan værten tryller det lækre mad frem. Retterne er ofte simple, men fulde af smag, og bliver i høj grad sat sammen af lokale ingredienser. Måltiderne kan bestå af tofu, suppe og forskellige vegetarr- og kødretter. Det hele bliver typisk serveret sammen med et lille glas hjemmelavet risvin. Velbekomme!

kort

Vis på kort

Oplev Vietnam - skab din egen historie