Det ægte Vietnam

12 dages rundrejse med dansk rejseleder i Vietnam

På denne 12-dages rundrejse kommer vi helt tæt på det ægte Vietnam, når vi rejser fra Hanoi i nord til Hoi An i det centrale Vietnam.
Vi ankommer til pulserende Hanoi, hvor gadekøkkener og små lokale butikker fylder gadebilledet i det gamle kvarter. Rejsen fortsætter til det smukke Mai Chau og de imponerende rismarker, hvor de lokale lever i et helt andet tempo end i det travle Hanoi. Vi har to nætter på homestay i de idylliske omgivelser.

Vi lægger vejen forbi den betagende natur omkring Ninh Binh, og sejler blandt de mange kalkstensklipper i den fjerne bugt Lan Ha Bay, inden vi fortsætter til den gamle kejserby, Hué. Rejsen slutter i den charmerende by Hoi An, der både byder på strand, lokale markeder og mulighed for skønne cykelture.
Med en blanding af klassiske stop og skjulte perler, siger vi velkommen til Vietnam! 

Fra 12.990 kr.
pr. person i dobbeltværelse inkl. fly, hoteller, udflugter iflg. program samt dansk rejseleder

Få 500 kr. i rabat per bestilling, hvis du er FDM-medlem.

Bestil denne rejse fordi:

 • Du oplever de smukke rismarker og det lokale liv i Mai Chau 
 • Du får tid til afslapning og egne oplevelser i hyggelige Hoi An
 • Du oplever den imponerende Lan Ha Bay, som er mindre besøgt end den mere kendte Halong Bay
 • Du kommer tæt på de fascinerende kalkstensformationer ved Ninh Binh
 • Du får naturligvis en erfaren rejseleder og en dygtig chauffør

 

Du kan reservere din rundrejse her: 

Reserver


Har du spørgsmål til rundrejsen, sidder vi klar til at hjælpe: 

Kontakt

Dagsprogram

Dag for dag

Dag 1: Afrejse fra København
Dag 2: Ankomst til Hanoi
Dag 3: Byrundtur i Hanoi - Mai Chau
Dag 4: Oplevelser i Mai Chaus rismarker
Dag 5: Ninh Binh
Dag 6: Lan Ha-bugten
Dag 7: Lan Ha-bugten - Hué
Dag 8: Hué - Hoi An
Dag 9: Byrundtur i Hoi An
Dag 10: Hoi An - Tid til egne eventyr
Dag 11: Hoi An og hjemrejse fra Danang
Dag 12: Ankomst til København

Afrejse fra København

Vi mødes i Københavns Lufthavn, hvor vores spændende rundrejse starter. Efter indcheckning flyver vi afsted mod Hanoi.

Forplejning på flyet er inkluderet.

Ankomst til Hanoi

Vi lander i Hanoi først på eftermiddagen, hvor vores chauffør og lokalguide står klar til at tage imod os. Efter vi har checket ind på hotellet, tager vi en kort gåtur rundt i Hanoi og suger de første indtryk af Vietnam til os. 

Vi går en tur rundt om Hoan Kiem Lake og gennem det gamle kvarter i byen. På turen gennem de fredfyldte gader vil vi se den lokale dagligdag udfolde sig - gadesælgere der tager en stille lur i skyggen eller en motorcykel taxichauffør, der sover ustabilt på hans motorcykel. Før vi ved af det, står vi igen på en af de larmende og travle gader, som også er en stor del af Hanoi. Der er ingen tvivl om, at vores sanser bliver bombarderet med forskellige syn, lyde og lugte som alle udgør livet i Hanoi. 

Om aftenen har vi en dejlig velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Middag er inkluderet.

Overnatning: Moonview II Hotel eller tilsvarende

Byrundtur i Hanoi - Mai Chau

I dag tager vi for alvor fat på oplevelserne i Vietnams hovedstad. Vi besøger Ho Chi Minh Mausoleum, hvor den vietnamesiske leder Ho Chi Minh's lig er udstillet og vi kommer forbi det historiske, buddhistiske tempel One Pillar Pagoda. 
Et andet vigtigt stop er det 1000 år gamle Temple of Literature, også kendt som Vietnams første universitet. Efterfølgende er der tid til at slentre gennem de skyggefulde stier i Van Mieu parken, inden vi spiser frokost på en lokal restaurant. 

I løbet af eftermiddagen tager vi fra Hanoi mod Mai Chau, hvor vi kører på charmerende små veje. Undervejs kommer vi længere og længere op i højderne, indtil vi når det smukke bjerglandskab som omgiver Mai Chau. 
Vi skal overnatte i ”home stay”, hvor der er pænt og rent. Der findes gode toiletforhold og opholdet her er, på trods af den simple indretning, en perfekt måde at opleve livet i rismarkerne på. Vi får som regel også lov til at gå med i køkkenet, når aftenens menu skal tilberedes, og aftenen byder på en Thai folkedans fra de lokale. Det er det sande, eventyrlige Vietnam.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Overnatning: Lokalt homestay

Oplevelser i Mai Chaus rismarker

Efter en god morgenmad, starter vi dagen med en smuk vandretur mod Na Cut Village som ligger ved foden af bjergene. Her får vi et ægte indblik i det lokale liv i området, hvor gamle traditioner stadig er velbevaret. Vandreturen følger gode stier og foregår primært i et fladt område, så alle kan være med.
Efter et par timer omgivet af imponerende grønne dale og rismarker, er vi tilbage i Mai Chau til en velfortjent frokost.

Om eftermiddagen er der mulighed for at svinge sig op på cyklen og tage en guidet cykeltur rundt i de spændende omgivelser, hvor der endnu engang er rig lejlighed til at komme tæt på dagligdagen hos de etniske minoriteter. Vi følger lette, flade stier blandt rismarkerne mens vi cykler fra den ene landsby til den næste.
Det er også muligt at springe cykelturen over og bruge eftermiddagen i og omkring vores home stay, hvor der er en unik chance for bare at nyde stilheden, naturen og en kop kaffe.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Overnatning: Lokalt homestay

Ninh Binh

Vi forlader Mai Chau først på morgenen, og fortsætter vores rejse gennem maleriske landskaber til Hoa Lu ved Ninh Binh. Vi ankommer ved middagstid, hvor vi spiser en frokost med de lokale. Herefter tager vi til Gia Hung Village, hvor vi starter en dejlig og rolig cykeltur på dæmningen langs Boi River, hvor vi kommer forbi små landsbyer og deres indbyggere. 

Ved Van Long Nature Reserve går vi ombord på en lille robåd som i behageligt tempo sejler os gennem de oversvømmede rismarker og de spektakulære landskaber med klipper og kanaler.

Sidst på dagen ankommer vi til vores hotel, hvor der vil være middag på en lokal restaurant om aftenen.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.  

Overnatning: Ninh Binh Legend Hotel eller tilsvarende

Lan Ha-bugten

Vi rejser fra Ninh Binh via Sydøstasiens nyeste og længste bro mod havnebyen Hai Phong. Vi skal ombord på vores skib, der først sejler os gennem den mere kendte Halong Bay, og derefter videre mod det mere uberørte Lan Ha Bay. Bugten udgør et afslappende baggrundstæppe af et turkist, grønt og gyldent landskab. Fiskerne sejler ud i deres små robåde og kaster deres net ud i det rolige vand, alt imens de traditionelle vietnamesiske stråhatte skygger mod solens stråler.

Vi får en dejlig frokost ombord på vores skib, inden der bliver tid til at besøge nogle af de imponerende grotter som vi kommer forbi undervejs. Om aftenen nyder vi solnedgangen og overværer et vietnamesisk madlavningskursus efterfulgt af middag. Efter en begivenhedsrig dag bliver vi vugget i søvn af skibets stille duven.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Overnatning: Junke på Calypso Cruise eller tilsvarende

Lan Ha-bugten - Hué

Vi spiser morgenmad på skibet, hvorefter vi går i land på Cat Ba Island og besøger Army Hospital Cave - et hospital placeret inde i en klippe, som amerikanerne brugte under Vietnamkrigen. Vi får også lov til at opleve den utrolig smukke Cat Ba National Park, hvor skovklædte kalksten møder os. 

Vi er tilbage på fastlandet til middag og sætter kursen mod Hanoi, hvor vi først på aftenen skal med fly til byen Hué. 

Morgenmad og frokost er inkluderet. 

Overnatning: Moonlight Hotel eller tilsvarende

Hué - Hoi An

Efter morgenmaden er det tid til at opleve Hué, der er landets smalleste region. Nogle steder er der kun lige over 50 km mellem havet mod øst og nabolandet Laos mod vest. Vi starter med et besøg til Dong Ba Market, hvor vi oplever hvordan det lokale liv udspiller sig - det er også muligt at købe grøntsager, frugt, lamper og alverdens andre ting, hvis det skulle lyste. 
Hué er en tidligere vigtig kejserby, og vi besøger citadellet fra begyndelsen af 1800-tallet, der fungerede som det kejserlige palads. Turen bringer os endvidere rundt til nogle af de klassiske have-huse, som er karakteristisk for Hué. 

Inden vi kører ned mod Hoi An, besøger vi Tu Duc mausoleum - en af de smukkeste seværdigheder i Hué.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

Overnatning: Atlas Hotel eller tilsvarende

Byrundtur i Hoi An

Hoi An er taget under UNESCO’s beskyttende vinger. Den historiske handelsby havde sin storhedstid i det 17. århundrede og kan prale af mere end 800 perfekt bevarede klassiske kinesiske og vietnamesiske huse og templer.
Byen fremstår i dag som for adskillige hundrede år siden, og hvis du godt kan lide at tage billeder, vil du være i den syvende himmel, for byen og dens omgivelser er et paradis for fotografer uanset graden af professionalisme.

Hoi An er en overskuelig by og kan let opdages til fods. Efter morgenmaden tager vi en hyggelig spadseretur gennem den maleriske by med de mange små forretninger, og kommer forbi den berømte Japanske bro, det kinesiske temple og Tan Ky huset. Hoi An er også byen, hvis du kunne tænke dig at gå til skrædderen. Byen er et mekka for skræddersyet tøj, og her sys jakkesæt, skjorter, tasker, sko og balkjoler efter mål i løbet af en dags tid.

Morgenmad og frokost er inkluderet.

Overnatning: Atlas Hotel eller tilsvarende

Hoi An - Tid til egne eventyr

Dagen i dag er afsat til egne oplevelser.

Man kan ikke undgå at lægge mærke til den indflydelse, de kinesiske og japanske handelsfolk har haft på Hoi An. Tag f.eks. en tur i den gamle bydel og besøg forskellige rigmandsboliger, kinesiske købmandsboliger, templer, pagoder, håndværkerlaugenes fælleshus og flodhavnen.
Dagen kan også bruges på afslapning ved en af de fine strande, som ligger en kort cykel- eller taxatur fra Hoi An.

Under opholdet i Hoi An vil rejselederen tilbyde forskellige muligheder for ekstra udflugter og oplevelser. Disse skal tilkøbes direkte hos rejselederen. Det kan være en forfriskende cykeltur, bådtur med besøg i små landsbyer eller sågar et tempelbesøg ved UNESCO fredede My Son.

Morgenmad er inkluderet.

Overnatning: Atlas Hotel eller tilsvarende

Hoi An og hjemrejse fra Danang

Det meste af dagen er til fri disposition til at gå på opdagelse. Da afrejsen fra hotellet er sidst på aftenen, har vi naturligvis vores værelser til rådighed indtil kl. 18.00. Nyd herefter det sidste måltid i Vietnam, inden vi kører til lufthavnen og flyver mod Danmark.

Morgenmad er inkluderet.

Ankomst til København

Efter en mellemlanding er vi tilbage i Danmark. Med minderne og bagagen fuld af indtryk og billeder, er det tid til at sige farvel til vores spændende oplevelser i vidunderlige Vietnam. 

Forplejning på fly er inkluderet.

Ønsker du at forlænge Vietnam rundrejsen med nogle dage?

Hvorfor ikke fuldende din rejse i mageløse Vietnam med et dejligt ophold på et lækkert 4-stjernet hotel, der ligger lige ned til Non Nuoc-stranden ved Danang?

Bo 4 nætter på Centara Sandy Beach Resort

Kort

Vis på kort

Galleri

Om prisen

Prisen inkluderer

 • Fly København - Hanoi
 • Fly Danang - København
 • Dansk rejseleder
 • Indenrigsflyvning Hanoi - Hué
 • Transport ifølge program
 • 9 overnatninger
  • 1 nat i Hanoi
  • 2 nætter i lokalt ”home stay” i Mai Chau
  • 1 nat i Ninh Binh
  • 1 nat ombord på junke i Lan Ha-bugten
  • 1 nat i Hué
  • 3 nætter i Hoi An
 • 9 x morgenmad
 • 7 x frokost
 • 6 x middag
 • Byrundtur i Hanoi
 • Lokal Thai folkedans i Mai Chau
 • Oplevelser i Mai Chaus rismarker
 • Cykeltur i naturen omkring Ninh binh
 • Robådstur i Van Long Nature Reserve
 • 2-dages sejltur på Lan Ha-bugten
 • Besøg i Cat Ba National Park
 • Byrundtur i Hue
 • Byrundtur i Hoi An
 • Alle skatter og afgifter
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Tillæg for enkeltværelse 2.490 kr.
 • Rådgivnings- og ekspeditionsgebyr, pr. ordre 125 kr.
 • Rejse- og afbestillingsforsikring - kontakt FDM travel
 • Drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (Beregn ca. 45-55 USD pr. person)
 • Øvrigt der ikke er nævnt under "Prisen inkluderer"

Om rejsen

Varighed:  
12 dage

Antal deltagere: 
Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere (maksimum 24).

Sprog: 
På udvalgte seværdigheder vil lokalguiden være engelsktalende. Vores danske rejseleder vil naturligvis være behjælpelig med oversættelse.

Transport: 
Rejsen gennemføres i gode 3-4 stjernede busser. I Lan Ha-bugten sejler vi med et dejligt 4-stjernet skib.

Tilslutningsfly fra Jylland: 
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg eller Aarhus kan vi tilbyde dette for kun 1.000 kr. pr. person t/r.

Fysiske krav:
På denne rundrejse kan du forvente, at du skal gå en del. Du skal desuden selv håndtere din bagage både i lufthavnen og på hotellerne.

Generelt om rundrejser med rejseleder:
Læs vores anbefalinger og generelle information om rundrejser med rejseleder HER.

ekstra oplevelser

Dag 9 - 10: 
Mulighed for en forfriskende cykeltur, en bådtur med besøg i små landsbyer eller et tempelbesøg ved UNESCO fredede My Son.
Turene tilkøbes lokalt gennem rejselederen. 
 

Datoer & reservation

Afrejsedatoer

-
Flyv fra København, Billund, Aarhus eller Aalborg
12.990 kr.
 • FDM medlemmer får rabat på 500 kr. pr. bestilling. 
 • Er du ikke FDM medlem, kan du tegne medlemskab på fordelagtige vilkår ved bestilling af rejsen


Angivne priser er fratrukket rabat på 1,5% for betaling med dankort, gavekort eller bankoverførsel.
 

Tilslutningsfly fra Jylland:
Ønsker du at rejse fra Billund, Aalborg eller Aarhus kan vi tilbyde dette for kun 1.000 kr. pr. person t/r.

Forlæng din rejse

Kontakt