UNESCO-området Ninh Binh i Vietnam

"halong bay på land"

Ninh Binh er kendt som Halong Bay på land, på grund af de store, smukke kalkstensformationer, der rejser sig fra jorden som bjerge i det flade, grønne landskab. Området er på UNESCO's verdensarvsliste, men er ikke nævnt i rejsebøger i lige så høj grad som fx det flotte kystlandskab ved Halong Bay, hvilket gør destinationen mindre turistet. 
Ninh Binh har hundredevis af kalkstensklipper fyldt med grøn vegetation, floder der flyder gennem området og forskellige grotter, der kryber ind i klipperne - stedet byder på noget af det flotteste natur i Vietnam. Oplev Ninh Binh på en rundrejse i Vietnam. Området ligger cirka 2-3 timer syd for Hanoi og kan nås på en endagstur, men det er også oplagt at tage en overnatning, da der er så meget at se. 
 

Inspiration

Sådan skal du opleve Ninh Binh 

En af de bedste måder at opleve det billedskønne landskab på er ved at tage på en bådtur. Du bruger et par timer på at sejle gennem de fredelige floder i en lille robåd, gennem grotter, templer og søer. De lokale, der ror bådene bruger en helt særlig teknik, hvor det er fødderne, der udfører arbejdet - en teknik der virker helt ubesværet for dem.  
Trænger du til at få rørt dig lidt er en cykeltur rundt i Ninh Binh også en oplagt mulighed. Tag de små stier imellem rismarkerne eller på grusvejene, der løber mellem små lokale landsbyer og kom helt tæt på livet i området. 
 

Besøg Ninh Binh's forskellige områder

Trang An er et kompleks af bjerge og grotter, som kun kan nås via en sejltur. Du kommer forbi otte grotter, samt gamle templer omgivet af grøn natur. Besøg også Tam Coc, som er det mest populære område i Ninh Binh. Her finder du langt de fleste turister, og derfor er priserne også lidt højere her. På ruten kommer du ofte forbi tre forskellige grotter, og ellers minder omgivelserne meget om Trang An med klipper, floder, grotter, rismarker og pagodetempler. Van Long minder naturmæssigt om de to ovenstående områder, men ligger længere væk og ser derfor ikke mange turister. Her skal du tage til, hvis du gerne vil opleve naturen på den mest fredfyldte og autentiske måde. 

kort

Vis på kort

Oplev Vietnam - skab din egen historie