Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser
Jasper National Park

Rundrejse med dansk rejseleder

Rejser til Jasper National Park

Jasper National Park er knap så berømt som Banff, men mindst lige så storslået. Jasper National Park blev oprettet i 1907 - opkaldt efter pelsjægeren Jasper Hawes, der levede i området. Parkens areal er lidt større end Sjælland og Fyn tilsammen med floder, søer, over 1.200 km vandrestier og 11 campingpladser. I Jasper NP lever der mange vilde dyr: Sort bjørn, grizzly bjørn, ulv, prærieulv, antilope, elg, rensdyr, bjergged, ørne m.fl. Dyrene er der et sted, hvis du ser godt efter, når du rejser til Jasper National Park. Hold også øje med biler, der holder ind til siden af vejen. Føreren har sikkert fået øje på noget ’vildt’.

En skarp konkurrent til Banff

Byen Jasper ligger midt i Nationalparken

Byen Jasper

Jasper ligger i en bred dal i midten af nationalparken af samme navn - omgivet af hele fem smukke søer. Jasper er et vigtigt trafikknudepunkt, som den førende jernbanelinje og to vigtige highways krydser: Yellowhead Highway løber øst-vest og forbinder Edmonton med B.C., mens Icefields Parkway løber nord-syd og hægter Jasper og Banff sammen. Jaspers vækst skyldes lige så meget jernbanen som turismen.

Jasper er med sine 5.000 indbyggere både mindre og mindre turistet end Banff - selv om der rejser rigtig mange hertil. I Jasper kan du få vejledning om vandrestier og cykelruter, leje kano, mountainbike eller hest, så du kan opleve naturen på nærmeste hold på din rejse.
 

The Whistlers

Det flotteste udsigtpunkt i Jasper National Park får du på toppen af Whistler Mountain. I klart vejr kan du se Rocky Mountains største bjerg, Mount Robson på 3.954 m.o.h. Jasper Tramway (svævebane) løfter dig til bjergryggen på 7 min. Her er et flot udkigspunkt 2.500 m.o.h. Udstilling om Canadas alper, stier til toppen af Whistlers Peak og restaurant. Kig efter murmeldyr mellem klipperne.
Maligne Lake i Jasper National Park

Maligne Canyon

11 km øst for Jasper buldrer Maligne-floden ned gennem Maligne Canyon - den længste kløft i hele bjergkæden. Floden har skåret sig ned i sandstensklippen, så kløften nogle steder er 50 m dyb og visse steder så smal, at egern hopper over. Via en sti og seks broer følger du kløften fra toppen og ser mindre vandfald, kildefremspring og små, turkise søer.

Maligne Lake
Den 22 km lange og smalle sø hører til de smukkeste områder ikke bare i Jasper National Park men i hele Canada. Maligne Lake hører til blandt de mest fotograferede søer i verden. Vandet i søen kommer fra smeltende gletsjere, og den er Rocky Mountains største af sin art. Fra juni til september kan du tage en motorbåd, der på en time krydser søen. Mange foretrækker selv at leje robåd eller kano og fiske rekordstore regnbueørreder, når de rejser til Maligne Lake i Jasper National Park.
Miette Hot Springs øst for Jasper

Miette Hot Springs

Hvis du vil bade i de varmeste kilder i Canadas bjerge, så skal du køre 43 km øst for Jasper ad Highway 16 til Pocahontas, og fortsæt 18 km stik øst til Miette. Vandet fra tre kilder køles ned fra 54 grader til 39 grader celcius.

En flot, flot udsigt til bjerge fra de to udendørs pools, hvorfra der udgår vandrestier bl.a. til kildefremspringet.

Kør videre fra Jasper National Park

Kør videre fra Jasper National Park
Østpå til Edmonton
To timers kørsel mod øst og de imponerende bjerge er fortid. To timer yderligere og du er i West Edmonton Mall – verdens største shopping- og forlystelsescenter. Her prøver du en ubåd i et hajfyldt koralrev, et elastikspring over et enormt bølgebassin eller også shopper du i 800 forretninger.
Edmonton

Sydpå til Banff, Yoho, Kootenay og Calgary
Her kommer du ud på én af de smukkeste køreture i verden, hvis det er klart vejr. Icefields Parkway forbinder nationalparkerne Jasper og Banff. De 230 km fører dig forbi forrevne gletschere og bjerge, forbi søer og vandfald og kryber undervejs over to pas, The Bow og Sunwapta, 2.067 m.o.h. Afsæt det meste af en dag til turen, så der er god tid til at gøre holdt ved de 13 udsigtspunkter. Vejen støder næsten ind i Columbia Icefields, der er en samling af hele otte gletschere med et areal på 325 km2 og dermed er det største gletscherområde i Nordamerika. Husk at stoppe allerede 30 km syd for Jasper ved Athabasca Falls, hvor Athabasca-floden tordnende bliver presset gennem en snæver kløft.
Banff National Park
Yoho National Park
Kootenay National Park
Calgary

Sydvest på til Kamloops
Du følger Yellowhead Highway mod nordvest forbi det højeste bjerg i Rocky Mountains, Mount Robson på 3.954 m.o.h. Når vejen deler sig, stikker du sydover. Inden du når Kamloops, kan du møde pragtfuld natur i Wells Grey Provincial Park.
Kamloops
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/firenze/restauranter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.