Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser i Irland

Rejser til Irland

Besøg den grønne ø Irland og nyd den smukke, fængslende natur og de charmerende byer. Irland emmer af stemning og byder på rig mulighed for oplevelser. Se de autentiske slotte og borge, udforsk de fantastiske naturfænomener på øen og husk naturligvis at skylle oplevelser ned med en kold Guinness.

Irland, småt men godt


Irland - fængslende natur, turbulent historie og varm humor

Vælg feriested på kort eller fra listen
Du skal forvente at blive hypnotiseret af Irlands fængslende natur, turbulente historie og irernes varme humor. Den karakteristiske lyd fra den irske tromme (bodhrán) lokker og dansernes forrygende benarbejde i Riverdance tryllebinder dig.

Din rejse starter sikkert i Dublin, der de seneste år har oplevet en fantastisk forvandling, uden det er gået ud over byens charme. De nye smarte cafeer og restauranter lever i harmoni med de mange gamle pubber. Irland er et lille land, men lad dig ikke snyde af det. Irland har masser at byde på. Naturen er et kapitel for sig og du finder hurtigt ud af, hvorfor Irland bliver kaldt ”Den grønne Ø”.

Hvis du lejer en bil, har du friheden til at udforske Irland påen kør-selv-ferie. Du kommer gennem små hyggelige landsbyer, der ligger spredt rundt i et landskab, der er som en eksplosion af mørkegrønne nuancer. Stop ved en lille pub når sulten melder sig, og lad dig ellers guide af tilfældighederne.
Detalje fra Temple Bar i Dublin

Dublin - atmosfære så det batter

Rejser du til Dublin, kommer du til en atmosfærefyldt og meget overskuelig by.
Du er tæt på det hele hvis du bor i centrum. Alt kan du faktisk nå til fods, men skulle du alligevel bliver overvældet af de mange indtryk, så er du altid tæt på en pub, hvor du kan skylle oplevelserne ned - måske med en Guinness?

Temple Bar er manges favorit med et herligt leben specielt om aftenen, hvor området for alvor vågner op. Men Dublin er meget mere, og det bliver du hurtigt overbevist om hvis du læser lidt i en guidebog om Dublin. Lad tilfældighederne være din vejviser og du vil få en oplevelse for livet.
Læs mere om rejser til Dublin

Nordirland overrasker

Titanic musset i Belfast
Du kan være blandt den første strøm af besøgende, der rejser til Nordirland og få øjnene op for det oversete hjørne af Europa. Du vil møde en varm imødekommenhed fra Nordirerne og naturen er så betagende, at den vil blæse dig omkuld.
 

Belfast – masser af historie

Belfast skal du næsten se, på din rejse i Nordirland. Det er en interessant by med masser af historie. Belfast centrum ligger omkring det flotte rådhus og du kan slentre gennem de mange gågader i området. Hovedparten af restauranter, cafeer, pubber og teatre finder du få hundrede meter mod syd langs ”The Golden Mile”.
Læs mere om rejser til Belfast
 

Londonderry – blodig historie og farverigt kunstmiljø

Derry eller Londonderry er også en by, du skal se på din rejse gennem Nordirland. Bag byens tykke mure ligger centrum. Du kan gå på opdagelse i den historiske bydel med mange små gader fyldt med atmosfære. Du kan shoppe i flotte shoppingcentre, lærer om byens blodige fortid på Tower Museum, stille sulten i en restaurant eller hvile benene på en af de mange pubber. Du kan også se det hele lidt fra oven, hvis du tager hele turen rundt på selve bymuren.
Giants Causeway i Irland

Forunderlige fænomener

Langs Causeway kysten finder du fx et af verdens forunderlige natur skabte fænomener, Giants Causeway, der er på World Heritage Site. Der er mere end 35.000 basaltsøjler i området.

De fleste er sekskantede og rager op til 12-14 meter i vejret. Du vil nok tro området var menneskeskabt, men det hele er skabt under vulkansk aktivitet for millioner af år siden.

Vestirland - det emmer af ægte irsk stemning

Vestirland - det emmer af ægte irsk stemning
Skal du opleve det ægte Irland, bør du leje en bil og køre mod det vestlige Irland. Landskabet er goldt med dramatiske klippeformationer langs kysten og hyggelige byer som Galway, Cork og Sligo med rigtig irsk stemning. Endelig er der smukke borge og ikke mindst flere romantiske slotte, der er omdannet til hoteller og en hel oplevelse i sig selv.
Læs mere om Vestirland

Romantik, aktiv ferie eller oplevelser?

Gamle slotte og borge i Irland

Eventyr og romantik…

Er du til eventyr og romantik, så har Irland også en masse at byde på. Med de mange gamle slotte og borge, der ligger spredt rundt i det bølgende landskab, kan du lade fantasien få frit løb. Johnstown Castel er et godt eksempel. Det ligger tæt på Wexford i det sydvestlige Irland. Det er som taget ud fra et postkort. Slottet er omgivet af en meget smuk park.

Kommer du forbi en af Irlands hyggeligste byer, Kilkenny, burde du tage en afstikker til Kilkenny Castle. Borgen er blevet restaureret, så den er virkelig et besøg værd. Den skal opleves, ikke beskrives…
Læs mere på hjemmesiden om Kilkenny Castle

Det var blot et par af dem, men der findes mange flere du kan vælge mellem. Lejer du en bil hos FDM travel, kan du hurtigt føje mange flere til listen.
På cykel i Irland

Aktiv ferie i Irland

Irland er et mekka for aktiv ferie. På din rejse til Irland har du ingen undskyldning for ikke at komme ud og røre dig. Mulighederne er mange. Du kan fx komme ud og vandre, cykle, eller spille golf. På en vandre eller cykeltur oplever du Irland fra en helt anden vinkel og tempo. Vandrestierne er markeret, så du finder let vej. Den mest kendte er stadig Wicklow Way, der ligger tæt på Dublin.

Vælger du at cykle, er der ikke langt mellem de små hyggelige landsbyer, hvor du kan overnatte på Bed & Breakfast, som vi også kan arrangere.

Golf er utrolig populær i Irland. Du finder golfbaner overalt og nogle er blandt verdens absolut bedste, som fx K Club og Old Course. Du får en golf oplevelse ud over det sædvanlige med en fantastisk natur, der nærmest har skabt de perfekte baner. Læs mere på hjemmesiden om K Club

Billeje i Irland

Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje i Irland. Du kan let og overskueligt bestille billeje online på nedenstående link:
Lej en bil i Irland
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.