Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Island

 • Med barnebarn Island rundt, Landmannalaugar

  17.04.15: Lise
  Vi besøgte Island 2 gange i 90'erne. Begge vore børn syntes som vi, at det var fantastisk trods møvet vejr. Vi fik lyst til et gensyn denne gang med vort 7-årige barnebarn.
  Se hele rejsetippet
 • Eventyr på Sagaøen

  (Bedømt af 9 personer)
  En forlænget weekend på Island udviklede sig til en fantastisk badeferie fyldt med gastronomiske indslag, naturoplevelser og gode grin.

  April er en god måned at besøge Island.
  Se hele rejsetippet
 • Mit livs rejse

  (Bedømt af 3 personer)
  11.01.13: Regina
  En rejse til Island giver oplevelser på en hel spiciel måde. Island er både skræmmende, yndig, fascinerende og overvældende med sit storslåede landskab, hvor man oplever flotte vandfald, øde stepper, lavaområder, varme kilder, gejsire, isfyldte laguner, et rigt fugleliv, venlige og særprægede mennesker, gamle og moderne kirker og bygninger, ensomme fjorde og meget meget mere.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Island

Island - den fascinerende Ø
Rejsetips indsendt af:
Lotte Hovvang
Assens
21. marts 2011

Island - den fascinerende Ø

Vi kender det alle - at læse i "turen går til". Selvom vi ved læsningen drømmer os ind i den verden vi læser om, kan det ikke måles med den virkelige oplevelse. SÅDAN er det også med Island.
Island er et af de få steder, hvor man oplever naturen fra stort set alle vinkler, ligefra intensiv varme til skræmmende kulde. Der er klippe, vand, dyreliv, bevoksning, der hele tiden giver øjet og hjernen nye indtryk. På forunderlig vis kan man ikke se sig mæt og tiden står stille mens man fordøjer indtrykkene. Tager man rundt på øen er naturen barsk men også storslået og smuk. Nu er Island ikke en øde ø og der er rig lejlighed til at være kulturel, få gode spiseoplevelser eller opleve forskellige former for ophold. Det kan anbefales at rejse rundt på øen og få mange forsklligartede indtryk. Sproget er vanskeligt, men der er mange måder at tale på og befolkningen er meget imødekommende og gæsfri. Et ophold på Island er til at betale sig ud af og man får virkeligt meget oplevelse for pengene. Prøv det!!!
Gejser
Gejser

Gejsere

At se gejsere det rejser sig i 30 meters højde for efterfølgende at danne et hul i jordens dyb, hvor man kan få helt kriller i maven ved tanken om hvad der vil ske hvis man falder i hullet. Vandfaldet
Lidt af havets dyreliv
Lidt af havets dyreliv

Dyrelivet

Dyrelivet er helt enestående og man må ikke snyde sig selv for en sejllads og opleve havets dyr, som vi danskere ellers aldrig ser, andet end på billeder.
Gejser lader op....
Gejser lader op....

gejseren lader op i hullet og er få sekunder efter næsten 30 meter høj.
Gullfoss
Gullfoss

Vandfald

Gullfoss er facinerende med sin kraft og endnu et af mange eksempler på naturens fantastiske kreation.
Den blå lagune
Den blå lagune

Den blå lagune

Det er en syrealistisk oplevelse at bade i den blå lagune mens temperaturen er frysende kold.
Den smukke natur - et blik

Den smukke natur - et blik

Mange steder vil man fra højderne kunne vand og sikre tegn på naturens voldsomhed - vulkaner, lava m.v.
Islands "drivhuseffekt"
Islands "drivhuseffekt"

Proaktiv energi

Island har formået at udnytte Jordens ressourcer som energi kilder og er stort set uafhængig af energi udefra. Det kunne andre godt lære noget af. I husene er det varme vand i hanerne taget direkte fra undergrunden, ligesom det bruges til at opvarme drivhuse. Så her har drivhuseffeken en helt anden betydning.
Reykjav'ik
Reykjav'ik

Kulturelle oplevelser

Der er kirker, museer og mange andre attraktioner. Er man ikke til dette, kan man blot tage en tur i byens gader, droppe ind og få noget at spise eller hvad man nu har lyst til. Byens muligheder spænder lige fra det lidt mere intime til størrere indkøbscenter. Et valg for alle.

Kommentarer til rejsetippet om Island

Spørgsmål ang. Island

14/10 2011 Theresa
Hej,
min kæreste og jeg skal til Island d. 19 okt. - 25 okt. Så det er ikke mange dage vi har, vi skal op at besøge en veninde, som er flyttet dertil. Vi har besluttet at leje en alm. bil i alle dage, vi har fået fortalt at med en alm. bil kan man godt komme langt og se en masse uden at skulle have de store biler? Vi vil gerne se Gullfoss, Geysir, Strokkur, Den blå lagune, Myvatn søen, og vulkanen Hekla, de fleste af de ting siger dem vi har snakket med, at en alm. bil godt kan køre derhen, er i enige i det?
Et andet spørgsmål - hvordan finder man stederne med bil? Jeg kan ikke finde en adresse på de forskellige ting.
Vi er meget forvirret og ved ikke særlig meget om det. Håber i vil hælpe os.

Hilsen Silas og Theresa
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Island

Hoteller i Reykjavik
Rejser til Island
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.