Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Harzen

Kun få timers kørsel fra Danmark byder Harzen på en aktiv kør-selv-ferie for hele familien. Harzen er for alle året rundt - sommerferie såvel som vinterferie - og er summen af bjerge, skove, attraktioner, spændende historie, charmerende byer og gamle bindingsværkshuse. Se vores store udvalg af ferieboliger, der kan være base for en masse oplevelser i området og bestil din kør-selv-ferie til Harzen i dag.

Harzen - bjerge, skove og bindingsværkshuse


Harzens mangfoldighed forbløffer

Smukke facader i Quedlinburg, Harzen
Kun få timers kørsel fra Danmark kan du fordybe dig i Harzens store mangfoldighed. Blandt dramatiske bjerge, skove og søer ligger hyggelige og charmerende byer som Goslar, Bad Harzburg og Wernigerode. Rejser du til Harzen efter ekstraordinære naturoplevelser og aktiv ferie finder du alt fra stille vandreture i bjergene til udfordrende klatring på de stejleste klippesider.

Udforsk fx den smukke Nationalpark Harz, der byder på masser af skønne vandre- og cykelture. UNESCO har sat nogle af de attraktive gamle bykerner i Harzen på deres liste over verdens kulturarv. Du kan se dem ved selvsyn, hvis du rejser til Goslar i det vestlige Harzen og til Quedlinburg i øst. Quedlinburg er specielt kendt for sine mere end 1.000 fredede bindingsværkshuse.

Harsen er for alle - året rundt
Glem alt om de gamle fordomme om rejser til Harzen. Harzen er i dag et fascinerende rejsemål for hele familien på alle årstider. Perfekt til en kør selv-ferie ud over det sædvanlige. Harzen er summen af bjerge, skove, attraktioner, spændende historie, charmerende byer og gamle bindingsværkshuse. Dertil skal du lægge de fleste former for kroophold, wellness, kurophold og ikke mindst romantisk ferie
Superrutsjebanen ved St. Andreasberg

5 oplevelser i Harzen

 • Tag en tur med en smalsporsbane, fx damplokomotivet til Harzens højeste bjerg, Brocken.
   
 • Besøg en drypstenshule, fx i Bad Grund, Rübelang eller Elbingerode.
   
 • Prøv den 550 meter lange superrutsjebane ved St. Andreasberg.
   
 • Tag en tur til sølvminen ved Bergbaumuseum Rammelsberg, der har været i drift i over 1.000 år.
   
 • Prøv Wurmbergseilbahn, Nordtysklands længste svævsbane.
På mountainbike i Harzen

Aktiv ferie i Harzen

Du bliver nok overrasket over de mange muligheder, du har for at komme ud og røre dig, når du rejser til Harzen. Hele året har du masser af aktiviteter at vælge mellem. På søerne kan du windsurfe, sejle og bade. På land kan du tag en vandretur eller hoppe på en mountainbike og udforske Harzen i dit eget tempo. Her er masser af både vandre- og mountainbikestier, der fører dig gennem de dybe skove. Som noget helt særligt, kan du følge det "grønne bånd", som er den tidligere grænse mellem Øst- og Vesttyskland. Området har ligget uberørt hen og nu er her en mangfoldighed af dyre- og planteliv.

Måske er du mere drageflyvning eller en tur ned i en af de mange miner, der ligger i Harzen. Som noget forholdsvis nyt kan du også stå på ski eller køre snescooter, for Harzen er det nordligste bjergområde i Tyskland. Sæsonen med de bedste chancer for sne, er januar til marts. Skal de ømme muskler løsnes op, så skal du unde dig selv et wellnessophold, som Harzen også har et stort udbud af.
Mountainbikeruter - klik på kort

Harzen - et eldorado for mountainbikere

Harzen er ubetinget Tysklands bedste mountainbike-område. Her er over 60 forskellige ruter med næsten 2.000 km cykelstrækninger, der varierer i sværhedsgrad fra let til meget vanskelig. Ruterne er afmærket som vi kender det fra skipister: blå, rød og lilla for let, middel og svær med højdemeter på over 1.000 m.

Harzen byder også på 4 spændende bikeparks i Thale, Schulenberg, Hahnenklee og Braunlage. Her kan du tage din mountainbike med op i liften på bjerget og derefter vælge mellem forskellige nedkørsler. I de fleste større byer har du mulighed for at leje mountainbikes, købe udstyr eller få foretaget reparationer, når du rejser til Harzen.

Links til mountainbike i Harzen
MTB i Harzen - Fint dansk site der giver overblik over mulighederne
Volksbank Arena Harz - Oversigt over samtlige MTB-ruter
Bikepark Braunlage - Om MTB-parken i Braunlage - siden er på tysk
Typiske bindingsværkshuse i Goslar

Eventyrbyen Goslar

Når du går en tur gennem de gamle, smalle gader i Goslar, ligger de skønne bindingsværkshuse som perler på en snor og giver dig en duft af fortidens rigdom, som specielt kommer til udtryk i Schreiberstrasse, hvor huse fra forskellige tidsaldre står side om side i samme gade, Romantikken, Barokken, Renæssancen og Gotikken.

På torvet ligger også rådhuset, Hotel Kaiserworth samt restauranter og caféer, hvor du kan sidde og nyde byens eventyrlige atmosfære. Bag rådhuset finder du Marktkirche, der skiller sig ud med to helt forskellige tårne. Når du rejser til Goslar i Harzen, skal du også slå et smut forbi kejserslottet Kaiserpfalz, der blev bygget for næsten 1.000 år siden. Det storslåede monument er med på UNESCOs liste over verdens kulturarv. 

Sølvminen Rammelsberg gjorde i sin tid Goslar til en rig by i Harzen. I dag kan du besøge minemuseet og minen, der var i drift i mere end 1.000 år. Her bliver du udstyret med en hjelm og ført rundt i minegangene til fods eller med det lille minetog. Husk noget varmt tøj. Læs mere på sølvminens hjemmeside.
Wernigerode i Harzen

Farverige Wernigerode

Når du rejser til Wernigerode i Harzen møder du en farverig by, der ligger for foden af Brocken bjerget lige i udkanten af det nordlige Harzen. Byens historie går helt tilbage til 1121. Efter genforeningen af Tyskland er meget af Wernigerode blevet restaureret og ført tilbage til fordums storhed.

På torvet finder du i dag de farverige bygninger samt rådhuset med de spidse tårne og smukke farver. Mon ikke du får taget et billede eller to af det, når du rejser til Wernigerode? Højt hævet over byen spejder slottet stolt ud over byen. Du kan tage det lille tog derop for at nyde udsigten og udforske slottet.
Læs mere på slottets hjemmeside
 

Bindingsværkshusenes højborg

Quedlinburg ligger i det østlige Harzen. Du føler næsten, at du bliver sat flere hundrede år tilbage i tiden, når du går rundt i Quedlinburg med mere end 1.000 fredede bindingsværkshuse i alle størrelser og stilarter. Så husk kameraet når du rejser til Quedlinburg for motiverne dukker op alle vegne. Her har UNESCO også opdaget byens historiske arv og givet den status som verdens kulturarv.
Prøv en smalsporsbane i Harzen

Rundt i Harzen

Du har nemt ved at komme rundt, når du rejser til Harzen. Her er gode veje, der tager dig gennem de små landsbyer og den varierede natur. Tag dig god tid for der er masser at se på. Lej evt. en cykel eller hop i vandreskoene og begiv dig ud på en af de mange afmærkede ruter, når du rejser til Harzen. Der er også tre smalsporsbaner med damplokomotiver, fx ruten fra Quedlinburg til stationen på Brocken i ca. 1000 meters højde, hvor toget trækkes af et damplokomotiv fra 1897. Det skal du prøve, og har du børn med, vil det sikkert blive en af de oplevelser, de vil huske fra jeres ferie i Harzen

Billeje i Harzen
Sammen med vores samarbejdspartnere giver vi dig den bedst mulige billeje, når du rejser til Harzen. Du kan let og overskueligt bestille billeje online. Lej en bil i Harzen

Miljøzoner i Tyskland
Læs om de tyske miljøzoner og køb miljømærkater på fdm.dk
 

Start nu! Det er let at bestille din rejse til Harzen

Se liste med hoteller i Harzen
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/cala-dor/playa-ferrera-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.