Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rejser til Mojave ørkenen

De fleste turister forbinder Californien med palmer, Hollywood-filmstjerner, brede sandstrande og solbrune mennesker i tætsiddende badetøj. Men den gyldne stat er også golde, forblæste stenørkner uden vegetation og temperaturer på den forkerte side af 40 grader. Mojave ørkenen i det sydlige Californien har altid været frygtet for sin ugæstfrihed. Men samtidig er det netop den golde og barske natur, der gør Mojave fascinerende.

Californiens andet ansigt


Ruter gennem Mojave ørkenen

Sand Dunes i Mojave Ørkenen
Der findes en tre-fire forskellige ruter gennem Mojave ørkenen. Den mest benyttede er Interstate 40 fra Barstow til Needles ved Arizonas grænse – en rute, der stort set er identisk med den gamle Route 66, og som bl.a. passerer forbi filmlokaliteten Bagdad Cafe i Newberry Springs og Roy's Cafe i Amboy på den oprindelige Route 66 syd for motorvejen. Se i øvrigt vores beskrivelse af Route 66.

Den næst mest benyttede rute er Interstate 15 fra Barstow til Las Vegas. En anden og mere eksotisk variant går via Interstate 10 til Palm Springs vest for Los Angeles, hvorefter du sætter kursen mod nordøst ad rute 62. Denne tur går forbi Joshua Tree National Park (se nedenfor), hvor byen Twentynine Palms udgør civilisationens sidste udpost. Herfra er der ikke andet end gold ørken de næste 180 kilometer, inden du når Colorado-floden og grænsen til Arizona. Fortsæt nordpå til Lake Havasu City.
Joshua Trees i Mojave ørkenen

Joshua Tree National Park

At Mojave ørkenen ikke kun er et goldt og ufrugtbart område, er Joshua Tree National Park beviset på. Parken er kendt for sine lave, lidt forkrøblede palmeagtige træer, der strækker deres arme i vejret. Det var mormonske nybyggere, der navngav træerne Joshua Trees. Parken er 2.200 kvadratkilometer stor og består af en vestlig og en østlig del, hvor den vestlige del er mest frugtbar. Her finder du de største og mest imponerende træer. Kommer du i det tidlige forår, kan du også opleve parkens utallige vilde blomster i fuldt flor.
 

Fatamorgana i ørkenen

Hvis man ikke har nogen seværdigheder, må man skabe dem selv. Eller importerer dem udefra. Sidstnævnte løsning har man med stor succes brugt i Lake Havasu City i Arizona. En lokal rigmand fik i 1962 den vanvittige ide at købe London Bridge af englænderne, bryde den ned sten for sten, transportere den fra London til Los Angeles og fragte den ind midt i ørkenen, hvor broen så skulle genopføres. Som sagt, så gjort. Derfor står London Bridge nu i Arizona, hvor turisterne flokkes om broen for med egne øjne at konstatere, at historien er sand.
Det er goldt i Mojave ørkenen

Mojave ørkenen i praksis

”No services next 100 miles”. Sådanne skilte er ikke usædvanlige langs vejene i det sydvestlige Californien, og du gør klogt i at tage advarslerne alvorligt. For der er rigtigt langt mellem byerne og endnu længere mellem tankstationerne i Mojave. Fyld derfor altid tanken op og hav lidt ekstra vand med på flasker, inden du begiver dig ud på de lange øde veje i ørkenen. Skulle uheldet være ude, er der ikke andet at gøre end at vente på den næste bilist, da du ikke skal satse på, at der er dækning på din mobiltelefon i ørkenen. Synes du, at det lyder lidt for risikabelt, skal du vælge en rute, hvor der ikke er så langt mellem byerne.

Kør videre fra Mojave ørkenen

Kør til Grand Canyon efter Mojave ørkenen
Østpå ad Route 66 mod
Grand Canyon

Turen gennem Arizona ind mod Grand Canyon er en fin mulighed for at tage en afstikker ad den gamle Route 66, der går parallelt med motorvejen. Forlad Interstate 40 i Kingman, og følg hovedgaden i Kingman øst ud af byen. Den smukke rute passerer bl.a. forbi Hackberry General Store, en spøjs Route 66-lokalitet med masser af souvenirs. Længere østpå ligger den hyggelige flække Seligman, der også oser af Route 66-historie. Byerne Williams eller Flagstaff har masser af moteller, hvis du ikke vil overnatte i selve Grand Canyon Village.
Route 66
Grand Canyon

Nordpå til Las Vegas
Fra Arizonas grænse er der cirka tre timers kørsel til Las Vegas. Men hvorfor tage den slagne vej? Vil du opleve en eksotisk stump af den gamle Route 66, så forlad Interstate 40 ved Exit 1 i Arizona lige på grænsen til Californien. Kommer du fra Lake Havasu City, kør da vestpå ad I-40 mod Californien, forlad motorvejen ved Exit 1 (inden grænsen) og følg så skiltene mod Oatman.

Oatman er en gammel mineby med ægte wild west-stemning og masser af salons. Denne del af Route 66 går gennem Black Mountains og er en ret smal bjergvej med mange sving og en forrygende udsigt.

Er du ikke til bjergkørsel, så tag Interstate 40 til Kingman, og fortsæt nordpå ad US 93 til Las Vegas. Husk at gøre et stop ved den imponerende Hoover Dam over Colorado-floden.
Las Vegas
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.