Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New York

Læs mere om rejser til New York

guld guld guld !
Rejsetips indsendt af:
Marissa Westergaard
København
12. maj 2009

New York - Bjerge af guld

Vores tip er et besøg til Federeal Reserve Bank i New York, hvor de opbevarer guld til flere milliarder dollars.

The Federal Reserve Bank i New York

Da vi i efteråret skulle besøge New York, fik vi den ide at undersøge muligheden for at besøge The Federal Bank Reserve også kaldet ”The Fed” blandt de lokale.

Vi gik ind på deres hjemmeside for at se om en rundvisning overhovedet var mulig, og det viste sig heldigvis at man kunne søge om billetter. Et par uger inden vi skulle afsted modtog vi billetterne med posten.

Vi havde fået at vide at vi skulle medbringe vores pas og sikkerheden var da også helt i top, vores pas blev studeret omhyggeligt. Vi skulle derefter igennem en metaldetektor og vores tasker blev scannet og låst inde.

Vi var kun en lille gruppe på 8 personer og vi blev budt velkommen og fik vist en lille film om The Fed. Det er verdens største opvaring af guld som tilhører 36 udenlandske regeringer, central banker og internationale organisationer. Kun en meget lille del af guldet tilhører den amerikanske regering.

Vi fik også set en masse sjældne mønter og sedler. En mønt var hele 8 millioner dollars værd. Der var endda også en dansk 500 kr seddel fra 1939.

Det alle ventede på var at se de mange guldbarrer, så vi var spændte da de endelig blev tid. Vi skulle med en elevator, kælderen er bygget 50 fod under havets overflade.
Der var mange sikkerhedsfolk dernede som åbnede en gigantisk jern dør der vejede 90 ton. Guldet skinnede ikke så meget som man ser på film, men imponerende var det.
Guiden fortalte at der var skjulte kameraer overalt og at deres politi er dygtige skarpskyttere, så vi skulle ikke få nogle gode ideer. Vi fik også at vide at der aldrig har været indbrud. Det er kun i Die Hard 2 filmen.

Nogle af de ansatte havde specielle aluminiums sko på. Hvis de skulle være så uheldige at tabe en 28 pund guldbar over foden, er de gode at have på.

Efter rundvisningen fortalte guiden at vi ville få en lille souvenir med hjem. Min mand spurgte om det var guld, men det viste sig at være en lille pose med 200 styk en dollar sedler. Desværre makuleret.

Vi kan varmt anbefale et besøg i The Federal Reserve Bank. Modsat mange andre attraktioner koster det ikke noget, man skal bare bruge et par min. på at sende en mail og søge om billetter.

Følgende link hvis man er interesseret :
Læs mere om The Federal Reserve Bank her

Kommentarer til rejsetips om New York

hmmm

28/07 2009 Jesper
Det var nu i die hard mega hard...

En fantastisk oplevelse

02/07 2009 Michael Landbo
Har selv prøvet det - en fantastisk sjov og lærerig oplevelse... prøv det!

et ægte guld tip

12/05 2009 Kaj Westergaard
Meget spændende oplevelse--og fantastisk, at man i New York kan få lov til bare at være en gruppe på kun 8 mennesker. Og så er det hele ikke bare fantastisk interessant, men også ganske gratis.Det vil jeg prøve næste gang jeg skal til USA.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i New York
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.