Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser hvor du besøger
Abel Tasman National Park

New Zealand tilbud

Rejser til Abel Tasman National Park

Gyldne bounty-strande, eksotiske laguner og grønne bjerge, der rejser sig bag kystlinjen. Abel Tasman National Park er landets mindste nationalpark – og nok også den smukkeste - og derfor den mest besøgte. I højsæsonen kan der være rigtig mange mennesker. Du kan tage på kortere eller længere udflugter ind i parken, og det er et uforligneligt hit at vandre det eksotiske coastal track – eller dele af det – de 51 km langs med kysten. Du kan også vælge at tage turen i kajak, og det giver dig endnu flere muligheder for at finde overnatningssteder.

Juvelen blandt nationalparkerne

Kyststrækning i Abel Tasman

The Coastal Track

De fleste steder på The Coastal Track i Abel Tasman National Park er underlaget blødt og lækkert, og stierne velholdte op og ned i det kuperede kystterræn. Enkelte gange kan du dog godt risikere at få våde fødder, når du skal krydse en bugt eller skyde en genvej ved lavvande.

Du kan booke transport og plads i hytter eller på campsites ved en af de mange operatører. Det er rart at vide, at du kan blive samlet op, hvis det skulle knibe. Endnu bedre er det at opdage delfinerne springe i bugten, mens du griller din aftensmad.

 

Nelson

Nelson er byen med de fleste solskinstimer i New Zealand. Derfor er her mange sommerturister. Der er også, hvad der dertil hører af tivolitilbud og vandaktiviteter. Selvom det også er stedet for masser af lokal kunsthåndværk, så bliver Nelson hurtigt lidt for hektisk og overfladisk. Men det er et godt sted at booke ture ind i Abel Tasman National Park eller øve sig i kajakken.
I kajak langs Abel Tasmans kyststrækning

Heaphy Track

Et andet af de meget populære tracks i Abel Tasman National Park, finder du nordvest for Nelson. Heaphy Track er 82 km og tager mellem 4-6 dage. Også her skal du huske at booke plads i hytterne eller på teltpladserne, inden du tager af sted.

Naturen er grøn, tæt og afvekslende, og en stor del af Heaphy Track løber ude langs den vilde og våde vestkyst. Du vil tit have en ret enerverende følgesvend med i disse områder. De små sandfluer! De er allevegne og stikkene klør værre og længere end myg. Du er nødt til at pakke dig godt ind.

Kør videre fra Abel Tasman National Park

Fox Gletsjer
Sydvest til Westland
Fra Nelson skal du gennem det flotte område i Buller-slugten for at komme ud til Westland. Området byder på en fantastisk flot hængebro, men dæk dig godt til, inden du stiger ud, for der er mange sandfluer i området. Det er små byer og meget stille civilisation, du møder her i det vestlige af Sydøen og forvent dig ikke andet end lange lige hovedgader som i bedste western kulisse-stil.
Westland

Østpå til Marlborough Sounds
Skal du østpå fra Abel Tasman National Park for at nyde naturen i Queen Charlotte Sounds eller med færgen til Nordøen, så har du to valgmuligheder. Du kan tage den lange rute ad god vej ad State Highway 6 og 1 nedenom Blenheim – eller du kan tage den snørklede og tidskrævende Queen Charlotte Drive direkte mellem Havelock og Picton. Den sidste er kun 35 km, men den kan godt tage tre timer og give lidt uro i maven. Til gengæld får du masser af flotte seværdigheder.
Marlborough Sounds
 
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.