Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Harzen

 • Vandre i Harzen

  (Bedømt af 4 personer)
  07.03.13: Hans Petersen
  Vi tager ofte på bilferie i Harzen, ofte med børnebørn. Harzen er gennemsyret af gode vandrestier, der også kan benyttes om vinteren. Specielt for børnebørnene er det sjovt at samle officielle stempler på 222 seværdige steder i Harzen.
  Se hele rejsetippet
 • Fantastiske Goslar i Harzen

  (Bedømt af 4 personer)
  16.08.12: Jan Petersen
  Så blev det tid at prøve Harzen igen, har ikke været der siden jeg var barn...

  Og jeg huskede rigtigt, der er fantastisk smukt i Harzen, skov, bjerge, søer og middelalderbyer ligger på stribe, ikke et øje tørt.
  Se hele rejsetippet
 • Harzen på godt og vådt

  (Bedømt af 8 personer)
  19.04.12: Inge-Lise Lentz Svendsen
  I juli 2010 kørte vi, min datter og jeg, i min lille Kia Picanto til Harzen på en uges ferie.
  Via nettet havde vi fundet et lillebitte hotel i en lillebitte by BRAUNLAGE, hvor vi lejede os ind i en ydmyg lejlighed.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Harzen

En tur til Hartzen og op gennem "Østtyskland" blev en tidsrejse
Rejsetips indsendt af:
Birgit Bjerre
Mårslet
17. sept. 2009

En tur til Hartzen og op gennem "Østtyskland" blev en tidsrejse

Vi kørte sydpå i sommerferien for at udforske Hartzen. 6 dage havde vi, og en masse lidt undrende kommentarer fra vores venner. Er det ikke bare altankasser og gamle damer med blåt hår?

Hartzen er smuk, og underlig

Forestil dig at komme kørende ned gennem Tysklands smukke bakker. Skove og marker, lidt som den jyske højderyg. Pludselig tårner der sig grønne bjerge, som ligner beplantede flødeboller. De rejser sig op i landskabet fuldstændigt utidigt og pludseligt. Et underligt landskab af bjerge, vandfald og den ene smukke by efter den anden. Hartzen er som en gennemhullet ost. Hvert bjerg har sin minehistorie. Det kan man i dag se på rigdommen, som har sat sig i bygningernes skønhed. Her har været rigtigt mange penge, engang. Dengang minearbejdere skaffede indtægter til området, uden dog selv at få særlig stor del i gevinsten. Hartzen er smukke huse, og specielt Goslar får den gamle by i Århus til at ligne en lille baggård.

Næh, der kommer en børnefamilie!

Hartzen viser sig at være fyldt med gamle mennesker. Vi griner lidt af at der bliver kigget fordi vi har tre børn med. Men her er også masser ting at se for børn. Her er heksemarked, minegange og ikke mindst udendørs sommerkælkebaner. Vi drøner ned af bjergsiderne på bobslæder på skinner, og griner så tårerne løber ned af kinderne. Her er en underligt ro. Hele området emmer af at vente på det næste store ryk af tourister, som opdager stedets skønhed. Vi er ret sikre på at det bliver et nyt sted at rejse hen. Kun 6 timer i bil. Og pludselig er man i landskab hvor man slet ikke ville studse hvis en dværg med en lygte og skæg kom gående hen af skovstien. Her er ganske enkelt det man kalder "corny". Her er 70ér hoteller som har set bedre dage, og underlige små hoteller langs brusende floder. Her er billige men superlækre is, og mulighed for at leve sundt og billigt hvis man selv orker at købe ind.

Tidsrejsen

Tidserejsen bliver især turen hjem gennem det gamle østtyskland. Slå et sving op mod øst af små landeveje og læg mræke til den foranding der sker her 20 år efter murens fald. Vi kommer igennem landsbyer som praktisk talt er luket ned. Selv de større provinsbyer her 10 km fra "grænsen" har flere steder træer groende ud af vinduerne. Det er et trist syn, men også meget meget spændende. At se et så splittet, i dag. Vi er dybt påvirkede af at køre 3 kilometer hen over en eng, og igen ramme en vestlig by hvor alt er anderledes. Forskellen understreges af at vi besøger Wolfsburd, som er VW fabrikkernes stad. Her er vi på et kæmpe futuristisk bilmuseum som får Ørestaden til at ligne en forgang. Her er intet overladt til tilfldigheder og alt emmer af fremtid. Et superfedt sted for alle børn mellem 4 og 90. Vi anbefaler den tidsrejse - på bare 5-6 dage.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Harzen

Hoteller i Harzen
Rejser til Harzen
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.