Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New Orleans

Læs mere om rejser til New Orleans

Rejsetips af samme forfatter

Et besøg på Avery Island, Louisiana
Rejsetips indsendt af:
Brøndby
14. okt. 2012

Et besøg på Avery Island, Louisiana

Der er mange steder i det sydlige Louisiana, der er et besøg værd, og det gælder ikke kun byer som New Orleans, Baton Rouge og Lafayette, men også sumpene omkring Atchafalayafloden og omkring New Orleans.
Her er det imidlertid et andet sted, der er i fokus, nemlig Avery Island.

Ca. 35 km syd for Lafayette i Louisiana ad US Route 90, omtrent ved New Iberia, kan man dreje mod sydvest. Fra US 90 tages frakørslen til LA 14 mod New Iberia. For enden af frakørslen drejes til venstre. Efter knap en mile, drejes til højre af Avery Island Road (LA 329). Denne følges ca. 6 miles og så kommer man til målet, Avery Island. Turen går gennem marker med bomuld og sukkerør, men også med masser af beboelseshuse. Den sidste mile mod Avery Island bliver området mere fugtigt med kanaler langs vejen, hvor man ofte kan se forskellige hejrer, oftest Sølvhejrer og Hvide Hejrer. Lige inden man kommer til "'øen", passerer man en betalingsbro (toll bridge), som det i sommeren 2012 kostede $ 1 at passere. Dette beløb går til genoprettelse og vedligeholdelse af kystlinjen samt flora og fauna i området.

NB: Kommer man fra New Orleans og kører mod vest ad US 90, er godt 200 km til Avery Island. Ad I-10 er der ca, 50 km længere.
Besøgscenteret på Tabascofabrikken
Besøgscenteret på Tabascofabrikken

Tabasco

Øen blev før borgerkrigen ejet af familien Avery og en datter af familien giftede sig med Edmund McIlhenny en bankmand fra New Orleans. Efter krigen havde McIlhenny mistet sin formue og familien flyttede til Avery Island, hvor de boede hos konens familie. I 1868 grundlagde McIlhenny et nyt firma, The McIlhenny Company, baseret på et eneste produkt, Tabasco Sauce, som han fik patent på I 1870.

I dag ligger Tabascofabrikken stadig på Avery Island og her produceres al den Tabascosauce, der sælges over hele verden. Produktionen er ca. 700.000 af de kendte flasker om dagen. Oprindeligt blev alle peberfrugterne også dyrket på øen, men I dag dyrkes de fleste I Mellemamerika. Dog kommer alle plantefrø fra planter på Avery Island. Et besøg på fabrikken er gratis, og her får man fortalte familiens og fabrikkens historie, og man hører om hvordan peberfrugterne høstes, blandes med salt fra øens saltmine og gærer I tre år på fade inden massen blandes med vineddike, hældes på flasker og sælges. Efter foredraget kan man gå en tur forbi tappehallen og se hvordan pebersaucen hældes på flasker.

Efter besøget på fabrikken er firmaets "country store" også et besøg værd uanset om man køber noget eller ej. Her kan man købe alle firmaets produkter foruden diverse souvenirs. Man kan imidlertid også få smagsprøver på nogle af de ting, som firmaet laver, fx is med Tabasco, Tabascochokolade, flere forskellige slags saucer, hvoraf jeg kan anbefale den stærke Habanero, Tabasco med hvidløgssmag og ikke mindst deres Tabasco Buffalo Sauce. Og hvad med en ganske almindelig Tabasco i en gallonflaske – om end den kan være lidt besværlig at have i kufferten på flyveturen tilbage til Danmark.

Er man til en lidt anderledes turistoplevelse er fabrik og butik et besøg værd og kører man fx på Interstate Highway 10 er omvejen ikke stor.

Adresse: McIlhenny Company, Avery Island, Louisiana
Hjemmeside, fabrik: http://tabasco.com/
Hjemmeside, butik: http://countrystore.tabasco.com/
Fugle i Bird City
Fugle i Bird City

Jungle Gardens

I 1895 grundlagde Edmund McIlhennys søn Edward, som senere skulle blive leder af fabrikken et tilflugtssted for vilde fugle, ikke mindst hejrer på øen, og det har senere udviklet sig til en lille botanisk have på under 1 kvadratkilometer i areal.

Haven rummer mange forskellige blomster, buske og træer som fx hortensier, azaleaer, papyrus, bambus og blåregn. Desuden er der mange stedsegrønne ege langs de seks km grusveje, som fører turister rundt haven. I haven findes også et lille Bhuddatempel med en Buddha-statue, der efter sigende er 900 år gammel. Haven besøges af mange buddhister, som lægger gaver ved statuen. I nogle af parkens søer findes alligatorer, som kommer ret tæt på turisterne.

Det, der betog mig mest var dog "Bird City", en lille sø, hvor adskillige fugle holder til, ikke mindst mange af de forholdsvis små "snowy egrets" (som ikke har et dansk navn), større, men også sølvhejrer og blåhejrer. Desuden en hel del af nogle lyserøde vadefugle, som kaldes roseate spoonbills eller i den lokale dialekt "pink duckbills". På dansk hedder de nok rosa skestork eller noget i samme stil.

Det er et meget imponerende syn af fuglene, der sidder i træer, på broer og som vader rundt i vandet.

Entre til Jungle Gardens koster $ 8 for voksne, $ 5 for børn under 12. Billetterne købes i havens souvenirbutik.

Hjemmeside: http://junglegardens.org

Seværdigheder
Dyreliv, Øer, Parker

Kommentarer til rejsetippet om New Orleans

Tabasco

18/09 2013 flemming
Fint lille overblik over tabasco, familierne og hele ideen bag den sauce der beriger vores mad. Flemming
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New Orleans

Hoteller i New Orleans
i New Orleans
Denne side er udskrevet d. 17. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/tilbud-fly-og-billeje-brisbane-australien-og-new-zealand.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.