Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør selv rundrejser San Diego

Udflugter - San Diego

Rejser til San Diego

San Diego ligger lige nord for grænsen til Mexico og i byen mærker du tydeligt de historiske og kulturelle bånd til Mexico – ikke mindst i kraft af de mange indbyggere med mexicansk blod i årerne. Men San Diego er også en by med masser af IT-virksomheder, og så har den amerikanske stillehavsflåde en base i byen. Fra børnefamiliens synspunkt er det især San Diegos dyreparker, der vækker interesse.

USA tilsat mexicansk krydderi

San Diego

Svalende briser på havnefronten i San Diego

Der findes ingen bedre introduktion til den afslappende laid-back stil i San Diego end en slentretur langs Embarcadero, den tre km lange havnefront langs San Diego havn på østsiden af San Diego Bay. Embarcadero er hjemsted for museumskibet USS Midway, San Diego cruiseship terminal, historiske skibe i San Diego Maritime Museum, men Embarcadero er også en oplevelse i alle typer restauranter, bl.a. Fishmarket. Undgå dog indkøbscentret Seaport Village, som en dyr turistsilo. Tag i stedet færgen til Coronado og få en fin udsigt og billigere varer, når du rejser til San Diego.
 

Down Town og Old Town

San Diego downtown er en blanding af nyt og gammelt. I området omkring Horton Plaza finder du byens nye centrum, hvor bl.a. det store shoppingcenter Westfield Shoppingtown ligger – et alternativt shopping mall, der er udsmykket i alle regnbuens farver. Længere mod syd finder du Gaslamp Quarter. Navnet refererer til kvarterets gamle gasgadelygter. Det var tidligere et lidt slidt kvarter i San Diego, men en storstilet renovering har skabt et hyggeligt og trygt miljø. Nord for downtown ligger Old Town med historiske bygninger fra 1800-tallet, og her er der ofte mexicansk stemning med dans og underholdning.
San Diego Zoo

San Diego Zoo

Balboa Park er San Diegos centrale park, og her finder du en række af de bedste museer i byen og ikke mindst byens verdensberømte dyrepark, San Diego Zoo. Med over 4.000 dyr er dyreparken i absolut verdensklasse med alt fra flodheste til leoparder og isbjørne. Parken er berømt for sin børne-venlighed, og ungerne vil elske en tur i parkens særlige børneafdeling med mulighed for at komme tæt på eksotiske dyreunger.

Afstikker til Mexico
Når du alligevel er så tæt ved den mexicanske grænse, er det fristende med et smut over på anden side. Tijuana på den mexicanske side har to millioner indbyggere, men ingen specielle seværdigheder, så det skal være for spøgens skyld, at du tager over grænsen. Visa er ikke påkrævet, men udlejningsbilen må du lade blive i USA. Parker bilen ved grænsen og gå over. Dollars kan bruges næsten overalt i Tijuana, så det er ikke nødvendigt at veksle.

Kør videre fra San Diego

Kør videre fra San Diego
Nordpå til Los Angeles
Interstate 5 er reelt den eneste vej til Los Angeles fra San Diego. Tager du motorvejen uden for myldretiden, er der en god times kørsel til L.A. Bemærk de store skilte undervejs, der advarer om fodgængere på kørebanen. Skiltene skyldes illegale mexicanske indvandrere, der går i land på Californiens sydkyst, for så at styrte over motorvejen, der går helt ude langs kysten. Et alternativ er Highway 1, der følger kysten der, hvor motorvejen ikke går langs stranden.
Los Angeles

Østpå gennem Mojave ørkenen
Der findes ingen oplagt rute østpå fra San Diego over mod Grand Canyon. Her må du improvisere. De travle vil nok vælge Interstate 15 og så hoppe på Interstate 40 nord for Los Angeles, men er du frisk på at opleve Mojave ørkenen, kan du fx skrå op mod Palm Springs og lægge vejen forbi Joshua Tree National Park. Et mere eksotisk alternativ er den smukke tur langs den mexicanske grænse stik øst ad Interstate 8, og så via byen El Centro skrå op igennem Joshua Tree-parken, inden Mojave ørkenen for alvor sætter ind.
Mojave ørkenen
Grand Canyon

Ønsker du at leje en bil? Læs mere om billeje i Californien.
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.