Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Yosemite

 • Vandretur i Yosemite

  (Bedømt af 4 personer)
  08.12.14: Peter Jørgensen
  Vi var på vores første USA tur i maj-juni ‘14, og besøgte i den forbindelse Yosemite nationalpark.

  Vi ville gerne opleve den storslåede natur, på nærmeste hånd.
  Se hele rejsetippet
 • Tenaya Lodge i Yosemite

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 2 personer)
  18.05.13: Mie Olesen
  Er man til smuk natur, afslapning, wellness og lækker mad. Kan jeg varmt anbefale at bo på Tenaya Lodge i Yosemite.
  Lodgen har alt at byde på, en hyggelig pejsestue til de kolde vinterdage, lækre restauranter, servicemindet personale, udlejning af cykler samt et helt nyt og lækkert wellness område og udendørs pool.
  Se hele rejsetippet
 • En "lykkelig" omvej

  (Bedømt af 5 personer)
  17.10.12: Børge Black
  Hjemkommet sidst i maj fra en fantastisk 3 ugers rundtur i Californien, Nevada, Utah og Arizona kan jeg fortælle, at det ikke behøver at være helt galt hvis man vælger "den forkerte vej".
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Yosemite

Tag Tioga Pass Road til Yosemite, Californien
Rejsetips indsendt af:
Anders
København
7. april 2012

Tag Tioga Pass Road til Yosemite, Californien

Tioga Pass Road er bare en lille forsmag på de blændende panoramaudsigter, der venter jer over alt i Yosemite. Man kører varsomt rundt i svingene, ikke kun fordi det er en snørklet bjergvej, men også fordi man efter hvert sving med rette kan forvente at se en brølende kronhjort (eller det, der svarer til, på de breddegrader).
Det var absolut en af de flotteste ruter vi kørte på vores tur gennem 4-5 stater med start og slut i San Francsico. Storslået natur, kalder man det vel.

Tioga Pass Road er den østlige indkørsel til Yosemite, så brug en ekstra dag, hvor I f.eks. kører fra San Francisco via Lake Tahoe til Reno, et mini-Vegas i Nevada. Brug aftenen på et hotel i centrum af den lille storby Reno (med billig overnatning) på at forberede jer på det rigtige Vegas, og tag så tidligt afsted mod Yosemite længere sydpå (det er en lidt lang tur). Her kan I nå gennem bjergene og opleve den turistede, men originale guldgraverby Virginia City og tage videre mod Bodie Ghost Town.

Bodie er den ægte vare, når det gælder spøgelsesbyer, og den ligger et stykke fra alfarvej, så kom afsted i god tid. Byen har været total forladt siden en brand i 1930'erne, husene er dog velbevarede, og guider fortæller om dens korte men stormfulde liv. De eneste tilbageværende indbyggere er de små jordegern (eller chipmunks) der løber rundt over alt i byen.

Dvæl ikke alt for længe ved byens fascinerende historie, for I skal nå over Tioga Pass inden solnedgang!

Når I har fået nok af støvede og forladte guldgraverbyer, sættes kursen mod Yosemite, der ligger tilbage i Californien. Tioga Pass Road (CA 120) ligger højt og er lukket det meste af vinteren. Om sommeren er det derimod en rute med fantastiske udsigter.

Turen over passet tager en 2-3 timer, men det er det hele værd. Sørg for, at I når det i dagslys. Vi kørte i juli, hvor der stadig lå sne på toppene.

Kommentarer til rejsetippet om Yosemite

Dejlig tur, men ....

13/04 2012 Mona
Jeg vil foreslå, at man indlægger en ekstra overnatning i Lee Vinning inden kørslen gennem Tioga Pass. Der er ca. 300 km fra Reno til Tioga Pass. Og det ville være synd ikke at bruge bare lidt tid i de to byer (Virginia city og Bodie) når nu man er der. Så er dagen ved at være gået, også selvom man kommer tidligt afsted. Og som du skriver, så kør over Tioga Pass i dagslys. Der er yderligere ca. 100 km fra Tioga Pass til Yosemite Village og den tur fortjener også dagslys - så mit forslag er at lade det blive en ny dag med naturskønne oplevelser i Yosemite.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Yosemite

Hoteller i Yosemite
Rejser til Yosemite
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.