Thorsvang - Danmarks samlermuseum

kan du huske?

Kan du huske? er en replik, som I vil høre ofte, når I besøger Danmarks Samlermuseum i Stege. Museet holder til i en tidligere mælkepulverfabrik fra 1919, og her er samlet et utal af hverdagsgenstande fra 1900-tallet. Alt er præsenteret i en række temaer i 18 små butikker og værksteder langs en gade, så det er virkelig som at komme tilbage til bedste- og oldeforældrenes tid.

Her er alt fra slagter, fotograf, tobakshandler, købmandshandel til skrædder, og alle butikker og værksteder er fyldt med ting og sager fra en nu svunden tid. Museet er for alle aldre, og her kan de ældre gense og genopleve barndommen, mens børnebørnene kan undre sig over en tid uden iPhone.

Samlermuseet er resultatet af en ildsjæls interesse for at samle på gamle ting og sager. Henrik Hjortkær begyndte allerede fra barnsben sin indsamling. Henrik er i dag suppleret af en lang række frivillige, der tilsammen har fået et virkelig besøgsværdigt, anderledes og levende museum organiseret, så alle besøgende kan få en rundtur i fortiden.

Kort

Vis på kort

Oplev Danmark - Skab din egen historie