Hvorfor vælge en pakkerejse?

Sådan er du bedst sikret som kunde

Du har måske hørt det 1.000 gange siden corona-pandemien ramte og folk blev hastet hjem fra ferier og endnu flere måtte se flyet til deres destination aflyst på afgangsskærmen: køb altid en pakkerejse!

Og nu siger vi det altså lige igen. Med en pakkerejse er du rigtig godt dækket, hvis corona eller andre uforudsete ting pludseligt også sætter en stopper for din rejse.

Men hvad er en pakkerejse, og hvordan sikrer det dig egentlig som kunde? Det kan du få forklaringen på her.

Og du behøver ikke kun tage vores ord for det. Nederst på siden kan du læse, hvordan andre af vores kunder fik gavn af at have bestilt en pakkerejse hos os, da corona lukkede verden i som en østers.

Se filmen
Hvad er en pakkerejse?
Video om pakkerejser - hvad er en pakkerejse?

Hvad er en pakkerejse?

Sådan får du dit rejsefix under corona

En pakkerejse betyder ganske enkelt, at du har købt mere end én rejseydelse - fx fly og hotel eller fly og billeje -  samlet hos os.

Hos os er der intet krav om synkront køb, altså at ydelserne er købt samtidigt, ej heller fra samme kanal (eks. online og offline). Så hvis du eksempelvis har bestilt flybilletter hos os en af vore rejsespecialister, og så et par måneder efter bestiller billeje online, så har du en pakkerejse. For bedste pris på din rejse anbefaler vi dog, at du bestiller din rejse som en pakkerejse på samme tid.

Med en pakkerejse er du dækket af pakkerejseloven, og så er du rigtig godt stillet, hvis der opstår uforudsete problemer. Det er eksempelvis rigtig ærgerligt at skulle vinke farvel til en rejse til USA for hele familien, fordi flyselskabet er gået konkurs, der er strejke i lufthavnen eller der er indført indrejse- og udrejseforbud.

Hvis du har booket en samlet pakkerejse hos os, så står du ikke alene med alle udgifterne. Vi dækker dine rimelige ekstraudgifter i forbindelse med f.eks. flyforsinkelse, ligesom vi kan kompensere dig jf. Pakkerejselovens regler. Du skal heller ikke bekymre dig om at aflyse hotellet eller flytte billejen. Du skal bare ringe til os. Bemærk dog at vi ikke har mulighed for at udbetale kompensation jf. EU forordning 261/2004.

Hvordan er du sikret med en pakkerejse?

Ifølge Pakkerejseloven har du ret til at ændre eller få din rejse refunderet fuldt ud, uden at betale et afbestillingsgebyr, hvis din rejse pludseligt ikke kan gennemføres. Eksempelvis hvis Udenrigsministeriet fraråder rejse til området. Du skal dog have købt din pakkerejse før området blev erklæret usikkert at rejse til.

Såfremt Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til din destination på bestillingstidspunktet er din rejse dækket af Pakkerejsegarantien, hvis du opfylder følgende betingelser:

 • Pakkerejse
  Du skal bestille en pakkerejse bestående af transport og ophold
   
 • Vaccination
  Du skal opfylde de formelle indrejsekrav, som stilles på din destination mht vaccination mv.
  Oplysninger herom finder du på de danske ambassaders hjemmeside under Udenrigsministeriets rejsevejledninger.


  10% på alle rejsevacciner
  FDM travel har en aftale med Danske Lægers Vaccinations Service, der giver dig 10% rabat på alle rejsevacciner.

  - Se de Danske Lægers Vaccinations Serviceanbefalinger her
  - Find klinik og book tid til vaccination
  - Ring til Danske Lægers Vaccinations Service yderligere informationer om rejsevacciner på 77 99 77 99

  Såfremt Udenrigsministeriet fraråder rejser til din destination på bestillingstidspunktet, eller du ikke køber en pakkerejse eller ikke opfylder indrejsekravene fx mht. vaccination, så er du ikke dækket af den danske Pakkerejselov og tilhørende garanti, men bestiller og rejser for egen risiko.

 

Læs andre kunders oplevelser med booking af pakkerejser

"Normalt er gode råd dyre, men her var de helt gratis" - Jesper og Eva, København

Da vi i vores familie skulle vælge, hvem der skulle arrangere vores drømmerejse "Roadtrip på Vestkysten af USA" var der mange om buddet. Vi valgte FDM travel, idet vi følte, at det var et rejseselskab med fokus og ekspertise inden for netop den niche, vi havde valgt.

Vi fik fra starten en udsøgt service, hvor vi ud fra et standardprodukt fik lov til at plukke det, vi syntes var brugbart, og lægge lidt ekstra til, der hvor vi ønskede lidt ekstra krymmel på kagen.

Vi fik ret hurtigt en rigtig god rejseplan, hvor der var redegjort i detaljen for hver enkelt delelement lige fra afhentning af biler, over rutebeskrivelser til de flotte overnatningssteder, der var fundet til os.

Rejsen var bestilt, planerne var lagt, sommertøjet købt og så kom coronakrisen. Normalt siger man, at gode råd er dyre, men her var de helt gratis, idet den fantastiske gode personlige service fortsatte. Den rejsekonsulent, som var tilknyttet vores rejse, lagde tålmodigt øre til både mine og særligt min hustrus mange bekymrede spørgsmål, og vi fik omgående pr. mail tilsendt de muligheder, vi havde.

Da statsministeren den 29. maj på grund af smitterisikoen lukkede endegyldigt ned for vores drøm om en tur med hele familien til vestkysten af USA blev bekymringerne igen en faktor - men ikke ret længe. Dagen efter lå der to mails i min mailboks. En fra FDM travel, som på et generelt plan orienterede om situationen, og en fra min rejsekonsulent, som forklarede de muligheder, der nu var for at få en ny rejse eller få pengene retur.

Her tre uger efter står hver en betalt krone igen på min konto, og jeg glæder mig hver dag over, at jeg ikke lyttede til alle de velmenende kolleger og venner, som ikke kunne forstå, hvorfor jeg dog ikke selv bare arrangerede det hele og sparede lidt penge.

1. Der er ikke det store at spare ved at arrangere selv (jo, det er undersøgt).
2. Netop i en situation som denne er det super vigtigt at have et godt velrenommeret rejseselskab i baghånden. Medens mine venner og kolleger ligger og slås for at få hentet bare lidt penge hjem fra biludlejningsselskaber, flyselskaber, hoteller og sightseeings-mål, så bruger jeg i stedet tiden på at planlægge den næste rejse udenlands, og jeg bruger meget gerne FDM travel igen.

Tusind tak for hjælpen, den hurtige og gode service og ikke mindst for altid at være til rådighed.

"Man skal tænke totaløkonomi og ro i maven" - Jan, Odense

Vi har gennem flere år anvendt FDM travel som rejsearrangør til vores ture til udlandet og har altid fået optimal service og rådgivning. Specialisterne har altid brugt tid på at forklare os fordelene ved pakkerejseløsningen, hvilket har betydet, at vi har benyttet os af det.

Nu viser den forsikring sig at være af utrolig høj værdi for os, da vi faktisk uden ville have stået med et tab på omkring 25.000 til familieturen pga. coronaudbruddet.

Vores oplevelse af FDM travel er helt igennem høj kvalitet af service og rådgivning. Her kan vi koncentrere os om det, som er vigtigst, nemlig at nyde ferierejsen, frem for at tage chancer for at spare småpenge, som det jo i virkeligheden er, hvis man placerer sine køb hist og pist, hvor det virker billigst.

Man skal tænke totaløkonomi og ro i maven.
Tusind tak for jeres fantastiske services. Vi snakkes 100% ved, når vi tager næste tur her inden længe.

"FDM travel var på forkant med situationen hele vejen" - Torben, Ringkøbing

Vor pakkerejse til Nordirland medio juni blev aflyst. Rejsen blev købt hos FDM travel som en pakkerejse med fly, billeje og overnatninger. Covid-19-konsekvenserne var årsagen til aflysningerne. FDM travel var på forkant med situationen hele vejen gennem processen, så vi fik allerede inden den endelige aflysning flere handlemuligheder.

Vi valgte at gennemføre rejsen, hvis det ikke officielt blev frarådet. Det blev det så, og allerede dagen efter var FDM travel på banen og spurgte, om vi ønskede et tilgodebevis på rejsens fulde pris (varighed to år) eller pengene tilbagebetalt.

Vi ønskede det sidste, og vi får nu hele vort indbetalte beløb på godt 25.000 tilbagebetalt. Vi kunne sagtens selv have bestil fly, bil og overnatninger, hvad vi tidligere har gjort - men heldigvis ikke denne gang. Tak for ualmindelig god service.

"god pris med de fordele en pakkerejse indeholder forsikringsmæssigt" - Tina og Johnny, Solrød Strand

Vi havde gennem et par år ønsket en længere kør-selv-ferie i Californien. Vi forsøgte i første omgang at planlægge turen selv, men eftersom vi ikke havde rejst i området før, havde vi behov for råd og vejledning omkring turens sammensætning.

Vi kontaktede FDM travel for inspiration, og de tilbød at sammensætte en pakkerejse med fly, overnatning og billeje. Da vi modtog tilbuddet var både fly og indkvartering bedre placeret end det, vi selv havde kunne finde på diverse rejsesider og prisen var i et leje, hvor vi tænkte, at det er ikke engang var besværet værd at gøre det selv.

Så den pakkerejse vi købte, følte vi var et fantastisk bud på en tur og samtidig til en god pris set i lyset af de fordele en pakkerejse indeholder forsikringsmæssigt. For grundet corona blev rejsen aldrig gennemført. Vi har haft rigtig mange penge ude, og i månedsvis ikke vidst om rejsen blev til noget.

Men vi har ikke på noget tidspunkt følt os i stikken, da FDM travel helt fra starten af corona-pandemien har holdt os opdateret på, hvad der kom til at ske, og hvordan vi var stillet takket være, at det var en pakkerejse, vi havde bestilt.

Vi skal uden tvivl afsted på et andet tidspunkt, og det bliver ubetinget en pakkerejse. Og hvis det fortsat er så uproblematisk som oplevet indtil nu, så bliver det også med FDM travel.

"Vi kommer ikke selv til at booke via forskellige leverandører igen" - Michael, København

Vi har tidligere booket fly, bil og hoteller på forskellige websider, og det har fungeret stort set uden problemer. Vi valgte så for nemheds og overskuelighedens skyld, at bruge FDM travels USA-specialistviden til at booke en ca. 3-ugers tur til Florida.

Det er vi i "bagklogskabens klare lys" svært glade for, da stort set al rejseaktivitet lukkede ned i forbindelse med corona-pandemien.

Vi kommer nok ikke selv til at booke via forskellige leverandører igen. Jeg har været glad for kun at skulle tale med en leverandør, i stedet for flere.

Da den første usikkerhed, som var gældende for alle, havde lagt sig, har FDM travel klaret hele forløbet super professionelt, med løbende information, om de løsningsmuligheder, de kunne tilbyde.

Ser frem til at kunne gen-booke turen hos jer igen 🙂