Bunkermuseum Hanstholm

Krigshistorie og Olsen-Banden nostalgi

Bunkermuseum Hanstholm bringer dig tæt på 2. Verdenskrig og tager dig med tilbage til det, der oprindeligt var tyskernes stærkeste fæstning i Danmark. Museet er udlagt som frilandsmuseum og dækker hele 100,000 m2 i klitområdet lige uden for Hanstholm.

Fæstningen på stedet var under krigen en del af tyskernes mægtige ”Atlantvold”, som havde til formål at beskytte mod en invasion fra de allierede. Omkring 90 tyske soldater boede i den store bunker, som også rummede en enorm 38 cm. kanon placeret i kanonbrønden midt i bunkeren. Rundt om kanonbrønden kan man gå på opdagelse i ammunitionsgangen, som er kendt fra ”Olsen Banden i Jylland”.

Museet byder på både faste og skiftende udstillinger, bl.a. om slagskibet Bismarck og naturligvis føromtalte Olsen Banden film, som er optaget omkring bunkermuseet og i resten af Thy. I den mere moderne del af museet er der udstillinger om våben og de mennesker der levede i og omkring bunkerne. Om sommeren kører ammunitionstoget gennem nogle af bunkerne – tag med og oplev suset fra bunkergangene.

I området kan I se en del af de forskellige bunkere, som er frilagt. Husk en lommelygte. Det er tilladt at medbringe sin egen mad, og kaffe, the, sodavand og is kan købes i museumsbutikken.

Bunkermuseet ligger i øvrigt smukt placeret i den flotteste natur på kanten af Vesterhavet og Nationalpark Thy.

Kort

Vis på kort