Julemarkeder i Tyskland

Elsker du jul? Så skal du besøge et af de mange traditionsrige julemarkeder i Tyskland. Få timers kørsel fra Danmark finder du juleshopping til gode priser, overdådige juleudsmykninger, Glühwein og honningkager.

Tyske julemarkeder med traditioner 

Berlin er julemarkedernes mekka

Berlin gør virkelig noget ud af julen med flere end 50 traditionelle og lidt mere specielle julemarkeder. Et af de mest kendte julemarkeder ligger på Gendarmenmarkt ved Unter den Linden i det østlige Berlin. Her kan du slentre rundt mellem hundredvis af boder med alt hvad der hører julen til. Andre julemarkeder er Winterwelt på Postdamer Platz, Chanukka-Markt ved det jødiske museum og julemarkedet på Alexanderplatz. Husk at smage julegodbidder som kandiserede æbler og honningkager, der kan skylles ned med et varmt krus ”Glühwein”, når du er i Berlin.

Hamburg er jul som i de gode gamle dage

Hamburg er berømt for sine vidunderlige julemarkeder, der ligger overalt i centrum. Det største julemarked ligger foran det imponerende Rathaus med utallige hyggelige juleboder med juleting, julelækkerier og muligheder for rigtig gode julegaver.  Gamle hestevogne, et kæmpe juletræ, en stor gammel karrusel og juletoner fra store og små lirekasser fuldender julestemningen. Det nyeste skud på stammen ligger på Jungfernstieg langs med BinnenAlster. Prøv også det lidt utradionelle julemarked "Santa Pauli" i St. Pauli.

Flensburg – centrum er ét stort julemarked

Du skal bare lige over grænsen til Flensburg for at komme i julestemning. Det gamle centrum er pyntet op efter alle kunstens regler med masser af boder, og de smukke gamle husfacader tilføjer en særlig julestemning. Overalt dufter der af brændte mandler, bagte æbler med kanel og Glühwein, den tyske variant af glögg. Julemarkedet i Flensburg har masser af dansk og nordisk islæt og du kan virkelig få masser af inspiration til årets julegaver.

Lübeck er Nordtysklands julehovedstad

I Lübeck bliver du budt velkommen til et gigantisk julemarked med af hundredevis af boder. Festlige julelys, julestjerner og pyntede juletræer tryller julestemningen frem hos alle. Det hele sker omkring Rathausmarkt, Koberg og Breite Strasse i centrum af Lübeck. De lokale kunstnere sælger deres kunsthåndværk i det middelalderlige Helligen Geist Hospital. Her er desuden utallige juleaktiviteter for hele familien, julekoncerter og meget mere. Besøg også det historiske julemarkedet ved St. Marien kirken.

 

Julemarkeder i europæiske storbyer 

Vil du i julestemning, så tag en weekend til en af Europas mange storbyer kendt for deres smukke julemarkeder. Vælg i mellem klassisk jul i Wien og Prag, moderne stemning i Bruxelles eller svensk håndværk i Stockholm. Vi har samlet eksempler med gode priser på fly og hotel i en storby med garanti for julestemning.