Storbyferie i Berlin

Berlin - sehr gut shopping

I Berlin kan du nyde udsigten fra glaskuppel på Rigsdagen, tage på shopping i et de kendte stormagasiner og måske senere slutte aftenen af med en fadøl på en hyggelig kneipe i Kreuzberg. Berlin har alt til en dejlig storbyferie. Flyv til Berlin - det tager kun 1 time. Du kan også pakke bilen og køre til storbyen og bruge et par dage, inden du fortsætter kør-selv-ferien sydpå.

Bestil online

Inspiration

Vis på kort

Seværdigheder

Unter den Linden

En storbyferie i Berlin vil uværgeligt bringe dig forbi det spændende område omkring den fornemme boulevard Unter den Linden, der ligger centralt i byen. I modsatte ende af Brandenburger Tor, ved Bebelplatz, finder du en perlerække af historiske prestige-byggerier som fx Tysklands Historiske Museum, Unter den Lindens Operahus og Alte Bibliothek. Sæt dig eventuelt på en cafe under lindetræerne og fordøj de mange indtryk over et godt glas øl.

Tiergarten og Reichstag

Aflæg et besøg i Tiergarten - den største park i Berlin - hvor både berlinere og turister ynder at gå tur eller simpelthen bare slappe af på en af de mange fredfyldte pletter. I den østlige del af parken ligger Rigsdagen, den tyske parlamentsbygning, som arkitekten Norman Foster har udstyret med en elliptisk glaskuppel med en fremragende udsigtsbalkon. Hvis du vil se Rigsdagen og kuplen, skal du registrere dig på forhånd.

Kneipe, Biergarten eller vinbar?

I Berlin er der aldrig langt til den næste beværtning, så der er ingen fare for, at du kommer til at gå tørstig i seng på din storbyferie. På en kneipe får du typisk et stort glas øl og lidt godt at spise i hyggelige og uformelle omgivelser. I Berlin finder du de traditonelle kneiper i bl.a. Kreuzberg, men også her bliver stadig flere udstyret med et mere moderne og elegant look. Vil du hellere sidde udendørs om sommeren, skal du vælge en biergarten, der ofte har en fin udsigt til bylivet eller en park i Berlin.

Museer i Berlin

Der findes et hav af forskellige museer i Berlin. Er der en regnvejrsdag eller trænger du til fordybelse, er her et par spændende forslag: 

 • DDR Museum - hvordan var livet bag muren? Få svar på det og meget mere i Berlins interaktive museum.
 • The Story of Berlin - begiv dig ud på en tidsrejse gennem Berlins historie.
 • Dalí udstilling ved Potsdamer Platz - få indblik i Dalís eksperimenterende kunstværker lige fra malerier til skulpturer.

4 udsigtspunkter i Berlin

Kan du lide at se byen lidt fra oven? I Berlin er der masser af muligheder for at komme til vejrs:

 1. Fjernsynstårnet - Tysklands højeste bygning og Berlins vartegn.
 2. Berliner Dom - Berlins største kirke og fra kuplen er der en flot udsigt over den historiske del af Byen.
 3. Siegesseule - når du har besteget de 285 trin i det 69 meter høje tårn, bliver du belønnet med en fantastisk udsigt over Tiergarten.
 4. Reichstag - fra den spektakulære glaskuppel og tagterrassen er der en fin udsigt over regeringskvarteret.

Shopping

På din storbyferie i Berlin kan du boltre dig i byens mange butikscentre og indkøbsgader med etablerede modehuse og elegante parfumerier. Men Berlin byder også på et levende miljø af unge og endnu ukendte designere, der sælger egne kollektioner fra små boutiques i sidegaderne.

5 fede stormagasiner i Berlin:

 1. KaDeWe - Kaufhaus des Westens er et legendarisk stormagasin i Berlin. Dejlig udsigtsrestaurant øverst.
 2. Potsdamer Platz Arkaden - populært indkøbscenter, der også fungerer som mødested.
 3. Sony Center - spændende arkitektonisk kompleks med bl.a. butikker og restauranter. Imponerende plads i midten af centret.
 4. Galeries Lafayette - en del af Paris midt i Berlin. Parfumer, tøj og fødevarer.
 5. GALERIA Kaufhof am Alexanderplatz - et af de mest moderne stormagasiner med et væld af mærkevarer.

Kontakt