Cinque Terre

Pastelklynger af huse og italiensk kystcharme

Kultur og natur smelter sammen i Cinque Terre. Nationalparken er et fascinerende og billedsmukt kystlandskab med pastelklynger af huse, stablet op ad klippevæggende. Monterosso, Vernazza, Manarola, Corniglia og Riomaggiore er omgivet af det vilde hav og de rolige og små vinterrasser, der klynger sig op af bjergene. Der er fisk, skalddyr, lokal vin og ægte italiensk charme på menukortet, og forbrændingen finder sted på de utroligt smukke vandrestier, der forbinder de fem byer på kysten en times kørsel syd for Genova. 

Inspiration

Operasyngende blomsterhandler og italiensk atmosfære 

Smag på den lokale dessertvin Sciachetrà, der serveres med biscotti til dypning. Gå en tur op ad de labyrintiske trappestier "carrugi", der ligger indeklemt mellem husene og mærk det historiske sus. De blev brugt som flugtstier, når piraterne angreb byen. Eller smag den lokale specialitet pasta pesto med friskfangede ansjoser og køb blomster af en operasyngende blomsterhandler i Vernazza. Vernazza ligger smukt ud til vandet ligesom sine nabobyer, og byder simpelthen på alt, hvad man kan ønske sig i sin søgen efter den italienske atmosfære.

Tag på vandretur langs den smukke kyst    

Backpackerne opdagede vandrestierne i 1970'erne og siden har de været et hit hos alle, der rejser til Ligurien for at vandre. Snører du dine vandrestøvler og begiver dig ud i Cinque Terre, vil du opleve fantastiske udsigter over klippekysten, der styrter i havet, ligesom du også kan opdage diverse småstrande og grotter. Er du mere til en roligere udforskning af landskabet langs middelhavets kyst, så oplev Cinque Terre fra havet. Der sejles langs kysten fra bl.a. Rapallo, Sestri Levante og La Spezia. Det er med garanti en sejltur, hvor kameraet kommer på overarbejde.

Kort

Vis på kort

Oplev Ligurien - skab din egen historie