Italiens skønne Søer for livsnydere

14 dages kør-selv forslag til de Norditalienske søer

I Lombardiet findes Norditaliens absolut smukkeste søer. Klare og isblå ligger de omkranset af frodige bjerge, kunstneriske klippefremspring og charmerende italienske landsbyer, hvor lune nætter og citrontræer skaber en afslappet og romantisk atmosfære. Denne 14-dages rejse tager jer til Maggioresøen, Comosøen, Iseosøen og Gardasøen, der hver især byder på unikke eventyr, afslapning og spektakulære naturoplevelser.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til Norditaliens smukke søer.

Fra 14.005 kr.
pr. person i dobbeltværelse 13 nætter

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
14 dage/13 nætter

Længde:
3.100 km

Klimapåvirkning:
590 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Danmark - Göttingen (430 km fra Flensburg / 410 km fra Puttgarden / 440 km fra Rostock)

Afstand: 430 km fra Flensburg / 410 km fra Puttgarden.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Göttingen, men de tyske motorveje er et godt bud på den hurtigste tur. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den gamle charmerende havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene og herfra går det videre stik syd og I kører over Lüneburger Heide, der kunne være et oplagt frokoststop på vejen. I fortsætter mod syd og nede omkring Hannover drejer I fra og kører de sidste ca. 100 km for at komme til Göttingen.

Overnatning på Romantik Hotel Gebhards

Göttingen - Münstertal (608 km)

Fra Göttingen er der godt 525 km til Münstertal, hvis I tager Bundesstrasse via Marburg og forbi Giessen, hvor I fletter sammen med motorvejen. Foretrækker I motorvejen hele vejen, så er turen ca. 20 km længere, men tiden er omkring det samme. Fra Giessen fortsætter I mod syd forbi Frankfurt til Heidelberg. 

Vi vil anbefale, at I tager et par stop undervejs sydpå, og hvad kan være bedre end et par af de tyske byer undervejs? Heidelberg kan være et første stop undervejs, og når I ankommer til Heidelberg, er slottet, der troner på en bakketop over den gamle bydel. Sammen med den gamle bro er det nogle af Tysklands mest imponerende seværdigheder. 

Efter besøget i den romantiske by Heidelberg går turen videre sydpå med næste stop fx i Baden-Baden. Køreturen tager kun ca. 1 time, så I er hurtigt fremme og har tid til at kigge nærmere på den fornemme og elegante by. 

Efter frokost går turen videre, og I kan tage turen direkte til Münstertal eller supplere de tyske byer med en naturoplevelse i idylliske Glottertal. Her kan I få strakt benene og få frisk bjergluft inden i fortsætter mod jeres hotel..

Overnatning på Romantik Hotel Spielweg i Münstertal

Münstertal - Ascona ved Lago Maggiore (355 km)

Turen i dag tager jer gennem Schweiz med flotte over bjerge, byer og søer. Tæt på den italienske grænse drejer I af nord om Lao Maggiore i retning af Ascona.

Overnatning på Romantik Hotel Castello See Schloss i Locarno

 

Ascona - udflugter langs Lago Maggiore

Brug dagen på en tur langs vestsiden af Lago Maggiore, hvor I lige over grænsen til Italien bliver mødt af kystbyen Cannobie.

Grænseovergangen mellem Schweiz og Italien ved Maggioresøens vestbred er måske en af de smukkeste beliggende i Europa. Med udsigt til høje bjerge, der spejler sig i søens blanke vand kører I ind i Italien, og den første by, der møder jer er Cannobio. En skøn lille perle af italiensk charme med bakkede gader, blomstertunge altaner og hyggelige caféer. 

På vejen sydpå kan I besøge byer som Stresa, der med strålende barokhaver, storslåede bygninger og bedårende omgivelser er et storartet sted at tilbringe formiddagen. Også byen Arona, der er kendt for sin skønne strandpromenade og den 23,4 meter høje statue af San Carlo Borromeo, 1500-tals kardinal og senere helgen, kan være et hyggeligt stop på vejen.

Fortsæt længere sydpå til den hyggelige og facionable by Baveno. Nyd byens udvalg af trattorias og hyggelige butikker, og når I får nok af bylivet, så tag en sejltur fra havnen til de Borromeiske Øer

En lille sejltur fra Bavenos ligger øerne Isola dei Prescatori og Isola Bella. Isola Bella er et barokt paradis med farverige haver og botaniske skatte omringet af det glasklare hav. Især er haven ved Teatro Massimo et imponerende syn, da den er dekoreret med en smuk samling af statuer og velfriserede træer. I kan også få en smag på barokkens luksuriøse og overdådige liv på Isola Bella Palazzo. Isola dei Prescatoris afslappede atmosfære er derimod et friskt pust, og I kan snildt bruge eftermiddagen på at summe rundt på den lille charmerende ø, hvor der blot bor 50 indbyggere. På restauranten Belvedere finder I en skøn udsigten over søen fra den fine veranda, inden I sætter sejl mod Baveno igen.

Overnatning på Romantik Hotel Castello See Schloss i Locarno

Ascona til Como ved Lago di Como (88 km)

Rejsen til den maleriske by Como ved Comosøen kan I vælge at lægge langs østkysten Lago Maggiores kyst - eller via den smukke by Lugano. Her kan I nyde udsigten over Lago di Lugano, mens I tager en kop kaffe eller en frokost på en cafe inden I fortsætter til den italienske grænse ved Chiasso. Herfra er der kun få kilometer videre til dagens endemål Como.

Hvis I skulle have lyst til en længere dagstur, kan I besøge den pulserende storby Milano, men kører I derimod lidt mod øst, finder I Varese, der er kendt som Havernes By – La Cittá Giardinio – fordi den har et utal af skønne parker og smukke haver. Uden for byen ligger det hellige bjerg, Sacro Monto med en smuk pilgrimsrute på 2,5 km strøet med gamle kapeller og formidable udsigter over det italienske landskab.   

Overnatning ved Lago di Como

Como - udflugter langs Lago di Como (150 km)

Comosøens isblå vand, majestætiske alpetinder, smukke strande og uspolerede natur venter jer i dag.

På vejen rundt om søen finder I byen Lecco er omkranset af et næsten eventyrligt landskab og er en skøn forening af gamle og nye monumenter, hyggelig shopping og afslapning ved søens bred. Føler I jer i humør til fysisk udfordring og smukke vues, så er der rig mulighed for at gå på opdagelse i de omkringliggende bjerge.

Fortsæt videre nordpå langs søens østlige side til middelalderbyen Vezios smukke slot midt i olivenlundene eller den historiske by Dervio. Tag også et stop ved klosteret Villa Monastero og nyd det bjergtagende panorama herfra over søen. Turen fortsætter søen rundt, og dagen slutter retur i Como.

Er I til en kortere køretur, så kør mod byen Bellagio. Herfra kan I tage den korte sejltur over søen til Verenna, så I får set det hele fra søsiden samt mulighed for at tage den korte gåtur fra færgen til Villa Monastero.

Dagen afsluttes i Como.

Overnatning på Bianca Relais i Oggiono nær Como

Como til Riva di Solto ved Lago d'Iseo (171 km)

Der er et par mulige ruter til dagens etape, men hvorfor ikke tage stik syd og tage en time eller to i Milano. Nyd den flotte domkirke og tag en kop kaffe, mens I indsnuser atmosfæren i byen.

Fortsæt til den utroligt velbevarede middelalderby Bergamo, hvor I kan spadsere en tur op ad hovedgaden Via Gombito og smage på italienske specialiteter, besøge Gombito-tårnet og drikke frisk kildevand i fontænen eller indsnuse den magtfulde atmosfære ved Piazza Vecchia og det smukke 1400-tals palads, hvor de venetianske byherrer holdt hof.
Når I er i Bergamo er det værd at lægge vejen forbi Monastero di Santa Maria del Lavello et religiøst kompleks fra det 16. århundrede.

Jeres første stop ved Iseosøen kan passende være i tvillingebyerne Sarnico og Paratico, der i tidernes løb er mere eller mindre vokset sammen og i dag forbindes af en lille bro over Oglio-floden. Partico er lidt mindre turistet end Sarnico, men begge byerne er utroligt elegante og har hyggelige søpromenader, der er centrum for byens liv.

Tilbring fx aftenen i skønne Zorzino, hvor dramatiske klippevægge kaster sig ned i det dybe vand og de middelalderlige stenhuse skaber en afslappet atmosfære.

Overnatning på Romantik Hotel Relais Mirabella Iseo i Clusane

Riva di Solto - udflugter langs Lago d'Iseo

Iseosøen er malerisk i al sin enkelhed og er omkranset af en fantastisk smuk natur. I kan bruge dagene på at køre den 60 km lange tur rundt om søen, der går igennem det frodige vindistrikt Franciacorta i den sydlige ende, tunneller og snoede bjergveje. Turen byder på spektakulære vues, middelalderborge, og kunstneriske landskaber.

Ønsker I derimod at opleve søen helt tæt på kan I tage færgeture, imellem flere af de smukke byer. Midt i søen finder I øen Monte Isola med de idylliske fiskelejre Peschiera Maraglio og Carzano, hvor I kan give jer hen til den specielle og afslappede atmosfære, som kun findes på de uberørte små øer.

Overnatning på Romantik Hotel Relais Mirabella Iseo i Clusane

Riva di Solto til Cargnano ved Lago di Garda (119 km)

Byen Brescia har i mange år været et lidt overset turistmål, da den primært har været kendt som industriby. Dog har byen oplevet en kulturel opblomstring de senere år takket være det smukke 700-tals kloster Santa Giulia, et kæmpe kompleks, der giver jer en smag på regionens spændende historie og huser flere kunstskatte og til tider kunstudstillinger. Fortsæt op ad Gardasøens østlige kyst til I når dagens destination i Cargnano.

Overnatning på Grand Hotel Gardone i Cargnano

Cargnano - udflugter langs Lago di Garda

Gardasøen er Italiens største sø og nok også et af de mest populære turistmål. Naturen her er ubeskrivelig smuk, da den ligger omkranset af olivenlunde og sirlige vinmarker, snoede bjergveje og småbyer, der emmer af italiensk charme.

Besøg Riva, der er en romantisk by at slentre rundt i med en uimodståelig malerisk havn og hyggelige gader. Stranden her er også én af de største ved søen og et oplagt sted at slappe af ved den svale sø.

Ikke langt fra Riva ligger også byen Limone, nok den smukkeste af alle byerne ved søen, hvor snoede gader og citrontræer sørger for en hyggelig stemning. Men I kan også køre til middelalderbyen Malcesine på den bjergrige og naturskønne østbred eller finde jeres eget lille paradis blandt de mange små byer ved søens bred.

Overnatning på Grand Hotel Gardone i Cargnano

Cargnano - Bayreuth (734 km)

Efter en række pragtfulde dage ved Norditaliens smukke søer er det tid til afrejse og turen går nu retur til Danmark. Vi har valgt at lægge en pæn strækning hjemad denne dag, så I klarer turen gennem Italien, Østrig og frem til Beyreuth på en gang. 

I kan naturligvis også vælge enten at forlænge turen med et par dage mere ved søerne, tage længere sydpå til Toscana eller lægge et par ekstra overnatninger undervejs på turen hjemad. Ekstra overnatning/-er kan fx lægges i Mutters i Østrig, der flere gange er valgt som den smukkeste by i Tyrol, så I her kan nyde et par dage på turen nordpå.

Overnatning i Bayreuth.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 14.005 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 13 overnatninger i dobbeltværelse på unikke hoteller
   

Prisen inkluderer ikke

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Flybilletter
 • Billeje

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Göttingen
 • 1 overnatning i Münstertal
 • 2 overnatninger i Ascona ved Lago Maggiore
 • 2 overnatninger i Cernobbio ved Lago di Como
 • 4 overnatninger i Iseo ved Lago d'Iseo
 • 2 overnatninger i Gargnano ved Lago di Garda
 • 1 overnatning i Bayreuth

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Riva til Baveno, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Riva del Garda eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011