Forunderlige Sydafrika

22 dages kør-selv-forslag, gennem sydafrikas forunderlige landskab

Oplev Sydafrikas storslåede landskaber, gribende kulturer og unikke landsbyer. En kør-selv-ferie i det østlige Sydafrika og Swaziland giver dig en enestående mulighed for at gå på opdagelse i de spændende landes natur, kulturer og ikke mindst det fantastiske dyreliv. Start bilen i Johannesburg, og lad turen gå fra den pulserende storby ud igennem verdensberømte nationalparker som Kruger National Park, Mount Zebra National Park og Addo National Park, der som den eneste kan prale af den såkaldte ”Big 7”, hvor I får rig mulighed for at møde de store og seje dyr.

Stift bekendtskab med Swazilands smukke bjerge, betragt flodhestene boltrer sig i vådområderne i St. Lucia Wetlands Park, smag på dyre dråber fra vinmarkerne omkring Cape Town og oplev storbystemningen i Kapstaden. Vores kør-selv-ferie tager jer igennem det Sydafrika, hvor elefanter, løver, næsehorn, bøfler, hvaler og hajer lever. I kommer igennem overraskende naturscenarier og små lokalmiljøer. Og det hele foregår på egen hånd. Det er den perfekte tur med alt det bedste.

Turen er vores forslag til en kør-selv-rundrejse, hvor der er masser af spændende oplevelser undervejs. Vi kan naturligvis tilpasse turen efter jeres ønsker og behov, så I får netop den skræddersyede tur, der passer til jer.

 

Fra 18.794 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 21 nætter inkl. morgenmad og 21 dages billeje

Rejseperiode:
2019

Startdag:
Daglig

Varighed:
22 dage/21 nætter

Længde:
Ca. 3.855 km

Klimapåvirkning:
12.783 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Johannesburg

Efter, at I er ankommet til Johannesburg lufthavn, og I har været igennem told, så kan I hente jeres bagage og tage den gratis bus til hotellet. Turen tager kun 10 minutter, og herefter kan jeres eventyr i Sydafrika begynde. Hvis I ikke lander alt for sent på dagen har I mulighed for at tage på opdagelse i Sydafrikas største by. Mærkes rejsen fra Danmark lidt lang, så er det naturligvis en god idé bare at nyde livet lidt og tage en lur på hotellet, så I kan blive friske til de mange oplevelser, der venter på jeres kør-selv-ferie i Sydafrika. 

Johannesburg - Kruger National Park (ca. 500 km)

Når I har indtaget jeres velfortjente morgenmadsmåltid, tager I bussen den korte vej tilbage til hotellet igen. I skal nemlig hente jeres lejebil her og gøre klar til de næste mange dages store oplevelser. På jeres første dag er det en god idé er det en god ide, at starte ud tidligt, da dagens ture er ganske lange. I kører østpå ud af storbyen og ind i landskabet. Dagens mål er en af verdens mest berømte nationalparker i den nordøstlige del af landet.   

Vejen fra Johannesburg til Kruger er forholdsvis flad, og landskabet varierer fra steppeområder til landsbyer og opdyrket landbrugsjord. Alt efter hvor I Kruger, I har valgt at bo, skal I sørge for at ankomme til nationalparkens indgang senest sidst på eftermiddagen før indgangene lukkes. Går turen til den sydlige del af Kruger og Numbi Gate, vil I for eksempel komme gennem de landlige byer Nelspruit og White River, hvor I med fordel kan nyde frokosten på en lokal restaurant.

Hvis I gerne vil køre nord på til den nordlige del af nationalparken i området omkring byen Pharlaborwa, bliver I på vejen beriget med den hyggelige by Dullstrom, som ligger i forbindelse med et naturreservat, hvor I blandt andet kan spotte zebraer. I kommer også igennem det bjergrige Blyde River Canyon Reserve og den berømte Panoramarute, hvor I kører igennem skiftende landskaber fra nåleskov til junglelignende planter.

Kruger National Park

Dagen i Kruger National Park er til fri disposition. Det er naturligvis en dag, hvor det er oplevelser med naturen, og de vilde dyr, der er i hovedsæde. Her kan I være heldige at møde både elefanter, næsehorn og store kattedyr. Nogle af de anbefalede aktiviteter i nationalparken er:

 • Game Drive tidlig morgen før morgenmad
 • Bush Walk
 • Heldags Game Drive
 • Eftermiddags Game Drive
 • Boma middag 

Kruger National Park - White River (ca. 270 km)

I forlader Kruger igen idag. Dagens køreture er ikke så lange, så brug god tid på at nyde naturen og dyrelivet både på vej ud af nationalparken, men også i  landskabet udenfor. Turen går sydpå langs grænsen til Kruger. Tager I turen fra Phalaborwa området, og nåede I ikke Panoramaruten på vej fra Johannesburg, så er muligheden der idag til at opleve fx. Bourkes Potholes, Three Rondavels og Gods Window, før I vender bilen mod dagens mål White River.

Turen til White River fra Numbi Gate i den sydlige del af Kruger er ganske kort, så tag god tid til at nyde den smukke natur i Mpumalanga området.

White River

Dagen er afsat til oplevelser i White River og området omkring byen. Oplev fx White River History & Motor Museum og Tillys butik med hånddyppede lys og glasvarer. Besøg Casterbridge Centre, som indeholder både cafeer, restauranter samt en række små spændende butikker. På vejen mellem White River og Hazyview vil I have mulighed for vinsmagning hos Rottchers Winery. Er I til mere aktive oplevelser, kunne en mountainbike tur på White River Trails være en mulighed.

 

 

White River - Swaziland (ca. 250 km)

Turen går nu sydpå fra White River til Swaziland, som er et af Afrika´s mindste lande. Tag turen Melelane og gør stop ved Matsamo Cultural Park. Alt efter overnatningssted krydser I grænsen til Swaziland ved Jeppes Reef eller Oshoek Border Post. Efter paskontrol ankommer I til kongeriget Swaziland, som er kendt for bl.a. den smukke Ezulwini Valley og Swaziland Highlands - et paradis af vilde blomster midt i kongeriget.

Swaziland - St. Lucia (ca. 370 km)

Efter morgenmad forlader I igen Swaziland og kører sydøst mod Sydafrikas østkyst og det Indiske Ocean.Turen sydpå tager jer gennem Game Reserves som fx Pangola Game Reserve og Thanda Safari Game Reserve, til I når dagens mål St. Lucia og The Greater St. Lucia Wetlands Park, som ligger på kanten af havet.

The Greater St. Lucia Wetland blev i 1999 udråbt til Sydafrikas første Natural World Heritage, og regnes for landets tredje største parkområde. Området byder på 280 km smuk kystlinje, og tilbyder en hel række af forskellige marine parker, koralrev, strande, vådområder og naturligvis også et unikt dyreliv.

St. Lucia

Dagen er til fri afbenyttelse i dette vand-slaraffenland. Mulighederne er mange, hvad enten I ønsker en afslappet dag ved vandet eller en mere aktiv en af slagsen.

Vi kan anbefale aktiviteter som fx:

 • Sejlads blandt flodheste og krokodiller
 • Tag på udkig efter hvaler fra St. Lucia Beach
 • Dybhavsfiskeri fra St. Lucia Beach
 • Heldags safari ved Cape Vidal
 • Heldags Game Drive ved Hluhluwe
 • Fiskeri med spyd ved Cape Vidal

St. Lucia - Durban (ca. 250 km)

Efter morgenmaden forlader I St. Lucia, og turen fortsætter sydpå langs kysten. Tag rute N2, som vil bringe jer gennem Richards Bay, Tugela Mouth og Umhlanga, hvor I vil komme forbi smukke udsigtspunkter ud over det Indiske Ocean. Dagens mål er storbyen Durban, som landets tredjestørste by og hovedstad i KwaZulu-Natal provinsen.

Durban - Golden Gate Highlands National Park (ca. 370 km)

Idag går turen igen ind i landet. Tag N3 nordpå igennem landbrugslandet til byerne Pietrmaritzburg og Harrismith. Gør evt. et stop og få en god frokost. Der findes en del gode restauranter i Harrismith. Golden Gate Highlands National Park ligger i Free State provinsen og har fået sit navn fra det flotte gyldne lys, der opstår, når solen skinner på områdets gyldne sandstens-klipper. Den imponerende Brandweg Rock er den mest berømte. Området er også hjemsted for et spændende dyreliv, og der er gode muligheder for blandt andet at spotte Zebra, Eland antiloper, Blasbok, Springbok og Black Wildebeest.

Golden Highlands National Park

Dagen er afsat til at gå på opdagelse i nationalparken. Oplev de fascinerende Maluti bjerge og det spændende dyre- og fugleliv og overvej et besøg i den kulturelle landsby ved Basotho.
Naturen kan opleves både i egen bil, på en mountainbike eller via de mange vandrestier i området.

Forslag til oplevelser:

 • Mountainbike ved Clarens
 • Spruit vandreruter
 • Clarens Craft bryggeriet
 • Basatho Cultural Village

Golden Highlands National Park - Bloemfontein (ca. 300 km)

I fortsætter køreturen i Free State mod vest. Dagens mål er provinsens hovedby, Bloemfontein. I kører gennem Clerens og ud på N1 som fører jer gennem Bethlehem. Efter ankomst i Bloemfontein, som er en by med godt 500.000 indbyggere, anbefaler vi et besøg ved Oliewenhuis Art Museum. Det ligger i en tidligere regeringbygning, som nu er omdannet til kunstmuseum med både permanente- og skiftende udstillinger af kunst og historie. Et andet spændende besøg er Free State Botanical Gardens i udkanten af byen. Her finder I over 400 forskellige planter og træer, samt et spændende fugle- og dyreliv.

Bloemfontein - Mount Zebra National Park (ca. 425 km)

Start dagen tidligt, så der er tid til at nyde dagens mål, Mount Zebra National Park. Efter morgenmad går turen sydpå ud af Free State og ind i Eastern Cape. I kører via N1 gennem byerne Edensburg, Gariepdam og Colesberg, før I når til Mount Zebra National Park. Nationalparken blev oprindeligt oprettet tilbage i 1937 for at redde den truede Cape Mountain Zebra. Området spænder over 28.000 hektarer land, som er hjemsted for over 700 zebraer, det truede sorte næsehorn og geparder.

Mount Zebra National Park - Addo National Park (ca. 180 km)

Dagens ture er ikke så lange. Så der er god tid til at nyde morgenen i Mount Zebra, før I begiver jer yderligere sydpå tilbage mod Kysten. Kør via N1 gennem Middleton og sydpå til I kommer til Addo Elephant National Park. Parken er kendt for sin store koncentration af over 600 afrikanske elefanter, der lever i området. Addo Elefant Park byder også på oplevelser med andre dyr. Med sin udvidelse mod syd ved Sunday River, er parken den eneste, som kan prale af at have "The Big 7", som betyder, at I kan opleve både elefanter, næsehorn, løver, bøffler, leoparder, sydlige rethvaler og den store hvide haj.

Addo National Park - Tsitsikamma (ca. 210 km)

Fortsæt nu turen mod sydvest gennem Jeffreys Bay, og tag evt. en afstikker til havnebyen Port Elisabeth med en hurtigt byrundtur. Eller måske til St. Francis Bay's skønne strandområder.
Når I kommer til Storms River, anbefaler vi at bruge noget tid til de meget smukke natur- og vandrestier ind i Tsitsikamma National Park, før I fortsætter til jeres hotel.

 

Tsitsikamma - Knysna (ca. 100 km)

Dagens køretur er ganske kort, men utrolig smuk. Tag jer god tur til at nyde den unikke kystlinje. I kører via N2 gennem Tsitsikamma, Kurland og Plettenburg Bay. Husk at gøre godt med stop og glem ikke kameraet. Oplev naturen på tætteste hold ved fx The Big Tree, strandende og havet. Når I ankommer til Knysna i hjertet af den berømte vejstrækning, Garden Route, er der masser af aktiviteter både i naturen og i byen. 

Knysna

Dagen er afsat til oplevelser og aktiviteter i og omkring Knysna på egen hånd eller på guidede ture.

Anbefalede oplevelser:

 • Knysna Waterfront shopping
 • Dybhavsfiskeri 
 • Delfin sejladser og Paragliding
 • Solnedgangs sejlads

Knysna - Swellendam (ca. 300 km)

Turen forsætter mod vest. I dag er der flere mulige ruter mod dagens mål Swellendam. Den mest direkte tur på ca. 270 km er via N2 direkte vest gennem Mossel Bay og Heidelberg. I kan også tage den noget længere tur via Route 62. Det er en tur på ca. 340 km, som til gengæld er noget smukkere. Route 62 tager jer via byen George og lidt nordpå gennem Oudsthoorm, Calitzdorf, Ladysmith og Barydale. Turen ad Route 62 tager jer via bjergpas og snoede veje til grønne dale og fascinerende klippeformationer.

Swellendam - Stellenbosch (ca. 200 km)

Igen idag er er der flere mulige ruter. Vi anbefaler, at I kører via R60, som er en del af Route 62. Her kommer I gennem byerne Ashton, Robertson, Worcester og Hawequas Nature Reserve, før I ankommer til hjertet af vinlandet Stellenbosch.
I kan også vælge at tage N2 og R45, som blandt andet inkluderer det smukke Franschhoek vinområde. Den hurtigste vej er direkte via N2 gennem byer som Caledon, Bot River og Somerset West.

Stellenbosch - Cape Town (ca. 60 km)

Turen til Cape Town idag er ganske kort. Så brug endelig noget tid på at besøge vingårde eller gå en tur i områderne omkring Stellenbosch. Der er flere mulige veje til Kapstaden, men vi anbefaler turen via R304 og N1 til storbyen.

Cape Town

Dagene i Cape Town er frie til. at I selv kan gå på opdagelse i den historiske og moderne storby. Nyd havnefronteb, gå på opdagelse i det farverige Malay-kvarter eller tag en tur til Robben Island, Table Mountain eller Cape of Good Hope

Forslag til aktiviteter:

 • Halvdags byrundtur med Table Mountain
 • Heldags tur til Cape Point
 • Cape Malay med Cooking Class

Sidste dag i Cape Town afleverer I bilen enten i centrum eller i lufthavnen. Det er afslutningen på en fabelagtig tur gennem Sydafrikas mange forunderlige landskaber, nationalparker og byer.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 18.794 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Billund/Kastrup-Johannesburg / Cape Town-Billund/Kastrup
 • 21 dages billeje af standardbil som fx Toyota Corolla inkl. forsikring med super cover, fri km. og envejsleje
 • Shuttle transport fra lufthavn til hotel i Johannesburg
 • Dag til dag kørselsmanual og landkort
 • 1 nat på Johannesburg Standard hotel inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Tented Camp i Kruger inkl. morgenmad
 • 2 nætter på standard hotel i White River inkl. morgenmad
 • 1 nat på standard hotel i Swaziland inkl. morgenmad
 • 2 nætter på standard hotel i St. Lucia inkl. morgenmad
 • 1 nat på standard hotel i Durban inkl. morgenmad
 • 2 nætter på standard hotel i Golden Highlands National Park
 • 1 nat på standard hotel i Bloemfontein inkl. morgenmad
 • 1 nat på standard hotel i Mount Zebra National Park
 • 1 nat på standard hotel i Addo National Park
 • 1 nat på standard hotel i Tsitsikamma inkl. morgenmad
 • 2 nætter på standard hotel i Knysna inkl. morgenmad
 • 1 nat på standard hotel i Swellendam inkl. morgenmad
 • 1 nat på standard hotel i Stellenbosch inkl. morgenmad
 • 2 nætter på standard hotel i Cape Town inkl. morgenmad

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum

 

Om rejsen

Dette kør-selv eventyr kan køres på enten Standard eller Superior hoteller og lodges. Begge kategorier er valgt efter deres placering. 

 

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011