Opéra-kvarteret i Paris

Stormagasinerne i Opéra-kvarteret

At Opéra-kvarteret er et godt sted at shoppe i Paris, er ikke nyt. Faktisk er det i kvarteret muligt nærmest at træde tilbage i tiden og gå på indkøb, som man gjorde det i Paris omkring 1850. Printemps, Galeries Lafayettes, Brümell - stormagasinerne ligger som perler på en snor på Boulevard Haussmann lige bag den smukke, gamle opera. Træd direkte ind i herlighederne. Fra Opéra metrostationen er der direkte opgang i stormagasinerne, så du kan gå tørskoet selv i det værste vejr. Her finder du ganske enkelt alt, hvad Paris kan tilbyde. Prisniveauet er generelt lidt lavere end i Danmark, men det er først og fremmest det enorme og anderledes udvalg, der gør det sjovt at gå på opdagelse. 

Inspiration

Galeries Lafayettes i Opéra-kvarteret

Skal der vælges blandt mulighederne i Operá-kvarteret, Paris, vil vi pege på Galeries Lafayettes. Dels er det et meget smukt byggeri og dels er der er fantastisk udvalg. Prøv bare at gå i parfume-afdelingen og læg nakken tilbage. Mere skal ikke røbes. Udbud og kvalitet i orden, og nok så vigtigt kan du som ikke-franskmand få 10% rabat på næsten alt, dog ikke drikkevarer, udsalgsvarer og enkelte andre ting. Tag pas med og vis det ved Welcome Desk. Den flytter lidt rundt, men ligger normalt i stueplan. Her får du et rabatkort udleveret, som du kan vise ved de større kasser og få din rabat. Galleries Lafayettes i Operá-kvarteret har desuden modeopvisning med dagligdags tøj hver fredag klokken tre med gratis adgang, og når den slutter skal du gå på den dejlige tagterrasse, hvor du i godt vejr kan spise ude med udsigt over Paris fra en usædvanlig vinkel.

Udsalg i Opéra-kvarteret

I august og januar holder stormagasinerne i Paris udsalg. Trafikken i Opéra-kvarteret bryder mere eller mindre sammen, og kampen om de bedste tilbud giver et indtryk af, hvorfor den franske revolution blev så blodig. Ude som inde er der tale om et organiseret kaos, men tilbuddene fejler bestemt ikke noget. Med andre ord: Hold dig langt væk de dage, hvis du ikke er til shopping - eller kast dig ud i det, vær med, køb ind og oplev Paris fra en ganske ny side.

Tag på juleshopping

I december er julehandlen i Operá-kvarteret lige så hektisk som andre steder, men her er der traditionelt meget smukt pyntet op og tempoet knapt så opskruet.

Specialforretninger i Opéra-kvarteret

Du bør så absolut unde dig et visit til specialforretningerne i Operá-kvarteret. Place de la Madeleine er et godt sted at starte. Her ligger den ene udsøgte delikatesseforretning efter den anden. Lidt lækre råvarer er en oplagt souvenir fra Paris, og vælger du med omhu, behøver det ikke at fylde og veje mere i bagagen, end der er plads til. Trøfler, specielle svampe, lækre olier, honning fra bistader rundt i Paris - det er bare at gå på opdagelse, og det hele findes her i Operá-kvarteret. Flere af forretningerne har små frokostrestauranter, hvor du til overraskende rimelige penge kan styrke sig på noget let og lækkert, inden det går løs i Paris' gader igen.

Putting on the Ritz

Skal madame have et diamantsmykke med hjem eller monsieur et guldur til mindst en månedsløn før skat, foregår det på og i gaderne omkring Place Vendôme midt i Operá-kvarteret i Paris. Her ligger guldsmede og juvelerer i den afgjort dyre ende. Det samme gør et af Paris' dyreste hoteller, nemlig Hotel Ritz, hvor prinsesse Diana tilbragte sin sidste aften. Hotel Ritz er et fantastisk hotel, der dog har en alvorlig ulempe: Du kan slet ikke få dig selv til at forlade det og gå ud og opleve Operá-kvarteret og resten af Paris. Så det er bedre at gå forbi udenfor og få et glimt af en anden verden. 

Kort

Vis på kort