Fra Crémant til Champagne for livsnydere

9 dages kør-selv forslag til Alsace og Champagne

I det nordlige Frankrig ligger nogle af landets lækreste vinområder, og på denne tur får I mulighed for at smage jer igennem Alsace, Moselle og Champagne. Hvert område har sit eget unikke præg med tysk charme i Alsace til fransk elegance i Champagne og byder desuden på kulturelle oplevelser, historie og cuisine i særklasse.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Frankrigs pragtfulde vinområder.

Fra 10.550 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 8 nætter.

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
2.365 km

Klimapåvirkning:
419 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Velkommen

FDM travels forslag til en rejse gennem Alsace og Champagne giver jer rig mulighed for at smage de boblende herligheder fra begge regioner. Crémant d'Alsace kender mange som en delikat velkomstdrink og champagne i en eller anden form er nok alle bekendt og det er naturligvis kun produkter fra denne region, der må kalde sig champagne.

For at kunne opleve så meget af områdets forskellighed som muligt har vi valgt 6 overnatninger, men I kan naturligvis selv vælge til eller fra, som I ønsker det. 

God tur!

Dagsprogram

Danmark - Göttingen (430 km/410 Km)

Afstand: 430 km fra Flensburg / 410 km fra Puttgarden.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Göttingen, men de tyske motorveje er et godt bud på den hurtigste tur. 

Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og her har I mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den gamle charmerende havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene og herfra går det videre stik syd over Lüneburger Heide, der kunne være et oplagt frokoststop på vejen. I fortsætter mod syd og omkring Hannover drejer I fra  og kører de sidste ca. 100 km for at komme til Göttingen.

Overnatning på Romantik Hotel Gebhards

Göttingen - Colmar (520 km)

Colmar betragter sig selv som Alsaces vinhovedstad, hvilket ikke er overraskende, da byen bedst beskrives som et fortryllende centrum, hvor alt det bedste fra Alsace smelter sammen. Byen emmer af den specielle og afslappede rytme, der kendetegner området. Placeret midt i vinmarkerne og fyldt med farverige traditionelle huse, berømte vine og en hyggelig og gæstfri stemning, kan man ikke andet end elske denne ofte oversete franske perle. Byen byder på masser af kulturelle seværdigheder og er oplagt at spendere nogle timer i den gamle bydel, La Petite Venise, for at nyde den lokale vin, gastronomi og smukke arkitektur.

Overnatning på Le Maréchal i Colmar

Frankrigs smukkeste byer - og Crément

Nogle af Frankrigs smukkeste byer ligger gemt i de grønne bakkedale, der omkranser Colmar, så brug dagen på at besøge disse små nærliggende perler. Riquewihr vil bringe jer godt 400 år tilbage i tiden, da byens charmerende centrum med brostensbelagte gader mellem de farverige små huse, slottet og den gamle fæstningsmur får byen til at ligne noget fra et middelaldereventyr. Også Hunawihr er et absolut must med sin sceniske placering i vinmarkerne og de mange små vinhuse.

Hyggelige Kaysersberg og Eguisheim, der bugner af blomster i sommerperioden samt Turckheim og Munster bør I også opleve. Og i hver by findes flere vinproducenter, der alle tilbyder Crément, hvid eller rosé, og mange af dem også økologisk fremstillede. Som et lille ekstra til de mange vine kan I også besøge Maison du Fromage, der ligger i den lille by Gunsbach i Vallée de Munster nær Colmar.

Overnatning på Le Maréchal i Colmar

Colmar til Metz - Alsace vinruten (250 km)

Dagens rejse følger den traditionelle Alsace-vinrute. Vinruten byder på omkring 50 grand cru-vine, smukke landskaber, slotte og charmerende byer, så der vil være oplevelser for alle sanserne. Fra Colmar ligger middelalderbyer og vingårde som perler på en snor. Der er rig mulighed for at finde en personlig favorit lidt væk fra ruten, men I bør besøge småbyer som Kintzheim og Rosheim samt de smukke og historiske byer Mittelbergheim og Obernai.

Læg også vejen forbi Vignoble Klur i Katzenthal og køb et par af de fantastiske vine med hjem. 

Strasbourg er et absolut must på vejen og især byens historiske centrum, øen Grand Île, med Notre-Dame katedralen og det uberørte romantiske området Le Petite France, er simpelthen billedskøn. Nyd den smukke grønne natur, der akkompagnerer rejsen videre til Metz.

Overnatning på Domaine de la Résidence i Metz

Metz - Frankrigs grønne by

Metz er én af de grønneste byer i Frankrig med et hav af smukke parker og oaser. Kulturelle og arkitektoniske seværdigheder er desuden strøget ud over byen, hvor byens stolthed er den overvældende Saint-Etienne katedral, hvis arkitekt efter sigende solgte sin sjæl til djævlen for at færdiggøre det imponerende bygningsværk. Hvis I er kunstinteresserede er et besøg i Pompidou Centret med moderne kunst i alle afskygninger et absolut must.

Men I kan også tage en hyggelig spadseretur langs floden eller ned ad Avenue Foch, hvis palæer minder om romantiske dukkehuse. Metz og faktisk hele området Lorraine, er desuden kendt for sine mirabelle-blommer, så I må selvfølgelig også smage på egnsspecialiteter som mirabelle-likør og andre søde sager baseret på den smagfulde blomme samt den regionale moselle-vin. Og så er der naturligvs den berømte quiche Lorraine, der her fås i den originale udgave. Og for netop at styrke den lokale madkultur har byen en sammenslutning af restauranter under fællesbetegnelse Les Tables de Rabelais, som alle lægger vægt på tradition og lokale specialiteter. 

Overnatning på Domaine de la Résidence i Metz

Metz - Reims. Krig eller vin? (200 km)

Alle veje fører til Reims, og I kan vælge, om det er krig eller idyl og vin, der trækker mest.

Den korteste rute går forbi Verdun, der satte scenen for det blodigste slag under Første Verdenskrig og er kendt for krigsmonumenter, kirkegården og mindesmærker. I kan undervejs på ruten opleve et utal af verdenskrigsmonumenter som Monument de Navarin og museer som Centre d’interprétation Marne, Sommepy-Tahure Memorial Room og Fort de La Pompelle.

Turen kan dog også byde på stor skønhed, hvis I lægger vejen forbi den pittoreske Sainte-Ménehould eller farverige Barconnes, Chamery og Mourmelon-le-Grand med en overdådig flora. En alternativ rute tager jer derimod forbi Art Nouveau-byen Nancy, Châlons-en-Champagne, der kaldes for Frankrigs Venedig, og Champagnebyen Épernay. I kan evt. tage en afstikker til den karakterfulde renæssanceby Joinville eller Oger, der har vundet priser for sine farverige blomster.

Overnatning på Manoir Henri Giraud ved Epernay

Reims - i hjertet af Champagne

Reims ligger smukt placeret i hjertet af Champagne, og der er også rig mulighed for at smage på de skønne bobler på nogle af de mange store champagnehuse som MUMM, Tattinger, Lanson, Veune Clicquot, Pommery, Martel, Tattinger, Charles de Cazanove, Canard-Duchêne, Demoiselle og Ruinart.

Husk også at prøve en Biscuits Roses, en lille pink kage, der traditionen tro skal dyppes i et glas champagne. Byen huser også hele tre UNESCO-beskyttede bygninger, domkirken Notre-Dame, et af de førende eksempler på gotisk arkitektur, Palais du Tau og basilikaen Saint-Remi. Så brug dagen på at opleve byens smukke Art deco-arkitektur, gå på opdagelse i vinkældre og champagnens historie og nyd livet og boblerne i denne levende by.

Overnatning på Manoir Henri Giraud ved Epernay

Reims - Langenfeld (405 km)

Efter en række dage fyldt med cremant og champagne i Alsace-Lorraine og Champagne går turen mod nord gennem det sydøstlige hjørne af Belgien. Turen gennem Ardennerne går gennem det utrolig smukke naturområde med skove, floder og idylliske byer, der står i stor kontrast i til områdets historie. 

Det var her under Ardenneroffensiven, at de allierede blev sat alvorligt under pres i december 1944. Turen går forbi byen Bastogne, der blev symbolet på, hvordan de amerikanske styrker under særdeles barske vejrmæssige betingelser holdt stand og stoppede den tyske offensiv. På byens torv står en Sherman tank som minde fra slaget og på byens Krigsmuseum kan I komme tættere på historien bag.

På den videre vej kan I gøre stop i en eller flere af de små charmerende byer i området, hvor fx torvet i Malmedy lægger op til frokost med udsigt til byens katedral.

Langenfeld - Danmark (560 km/550 km)

Afstand: 560 km til Flensburg / 550 km til Puttgarden.

I dag fortsætter turen mod Danmark, men I kan også overveje et par dage i det spændende Ruhr-område. Her er fortidens industrier omdannet til et stort kulturlandskab med over 1.000 industrielle monumenter, 200 museer og masser af teatre med et årlig kunst- og musikfestival Ruhrtriennale.

Læs mere om mulighederne i Ruhr-området.

Turen mod den danske grænse går nordpå fx ad autobahn 1, og her passerer I tæt forbi både Bremen og Hamburg, hvor I kan lægge vejen ind over fx ved frokosttid.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 10.550 kr.

Prisen inkluderer

 • 8 nætter i dobbeltværelse 
   

Prisen inkluderer ikke

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 1 nat på Romantik Hotel Gebhardts i Göttingen
 • 2 nætter på Le Marechal i Colmar
 • 2 nætter på Domaine de la Résidence i Metz
 • 2 nætter på Manoir Henri Giraud, Epernay
 • 1 nat på Lohman's Romantik Hotel Gravenberg
   

Ekstra oplevelser

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011