Charmerende Alsace

9 dages kør-selv-forslag til skønne vinbyer i charmerende Alsace

Tag på en herlig 9 dages ferie i det smukke Alsace, hvor vinrankerne står på lige rækker på de smukke bakkeskråninger så langt øjet rækker og hvor små skønne byer lokker med bindingsværk, vinsmagning og masser af charme.

Udgangspunktet for turen er Hôtel Les Remparts i Kaysersberg, der ligger få km fra Colmar og er det perfekte udgangspunkt for oplevelser i den skønne vinregion. Route de Vins D'Alsace løber lige for og hvor I end vender jer kan I smage og købe nogle af de herlige Alsace-vine.

Kaysersberg er ikke voldsom stor, men rigtigt hyggelig med charmerende bindingsværkshuse, smukt pyntede med blomster, og med adskillige gode restauranter i det hyggelige gågadeområde. Så hvis I vil nyde nogle af de dejlige lokale druer til middagen, er I i gåafstand til hotellet, der ligger få min. gang fra centrum.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til Alsace's vidunderlige verden.

Fra 4.578 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 8 nætter på gode standard hoteller.

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
Ca. 2.060 km

Klimapåvirkning:
327 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Velkommen

Alsace byder på en væld af oplevelser fra nord til syd. I starter turen i den spændende by Strasbourg, der har alt hvad I kan ønske sig fra kulturelle til gastronomiske tilbud. Herfra går turen til Marlenheim, der er Route du Vin D'Alsace's officielle startpunkt.

Turen fortsætter sydpå og I kommer her ind i det kendte Alsace, hvor vinstokkene i snorlige rækker strækker sig så langt øjet rækker, kun afbrudt af små hyggelige byer.

Flere af byerne udmærker sig ved en helt eventyrlig stemning med gamle huse, torve og pladser. Og overalt finder I vinbutikker, der ikke bare sælger vin, men også tilbyder uforpligtende vinsmagninger.

God tur!

Dagsprogram

Danmark - Hildesheim (335 km/320 km)

Afstand: 335 km fra Flensburg / 320 km fra Puttgarden.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Hildesheim, men de tyske motorveje er et godt bud på den hurtigste tur. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den gamle charmerende havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene og herfra går det videre stik syd og I kører over Lüneburger Heide, der kunne være et oplagt frokoststop på vejen fx med en afstikker til byen Celle. I fortsætter mod syd og passerer Hannover, hvorefter I kommer til Hildesheim. 

Hildesheim er en moderne by med en rig historisk baggrund. Gå en tur til byens historiske markedsplads og nyd de fine gamle bindingsværkshuse med masser af charme og historisk atmosfære. 

Overnatning i Hildesheim

Hildesheim - Strasbourg (540 km)

Fra Hildesheim fortsætter I nu mod syd ad motorvejene forbi Kassel og Frankfurt frem til Strasbourg.  

Eftermiddagen bør I bruge på at summe rundt i Strasbourgs charmerende gader. Byen er et miks af fransk og tysk indflydelse, middelalder og modernitet.

I finder nemlig både de moderne glasbygninger, der huser Europa-Parlamentet og Menneskerettighedsdomstolen og tysk landsbyidyl blandet med fransk arkitektur. Brug evt. aftenen på at nyde den pulserende stemning på Place du Marché-aux-Cochons-de-Lait eller besøge vinmuseet Cave Historique des Hospices de Strasbourg i den gamle hospitalskælder.

Overnatning i Strasbourg
 

 

Oplevelser i Strasbourg

I har hele dagen til at udforske alt det, som Strasbourg - eller Europas gemte kulturby - har at byde på. Midt i denne fantastiske by finder I Grand Île; en ø, der forbindes til resten af byen af 20 charmerende broer. Øen udgør det historiske centrum, er bilfri og intet mindre end billedskønt.

Her finder I også Notre-Dame katedralen, som er et imponerende bygningsværk at opleve tæt på. Spadser langs Berg Piétonne ved kanalen, og få et smukt indblik i byens arkitektur. Sørg for at besøge området Le Petite France, der står nærmest urørt af tiden og bringer tankerne hen på romantiske eventyr. Byen er ligeledes smuk at opleve fra vandvejen, så brug evt. aftenen på en bådtur rundt i kanalen.

Overnatning i Strasbourg

Strasbourg - Kaysersberg (100 km)

I dag begiver I jer ud på den traditionelle Alsace-vinrute. Området byder på omkring 50 grand cru-vine, smukke landskaber, slotte og charmerende byer, så der vil være oplevelser for alle sanserne. Byen Marlenheim vest for Strasbourg markerer starten på vinruten, og herfra ligger middelalderbyer og vingårde som perler på en snor.

Der er rig mulighed for at finde en personlig favorit lidt væk fra ruten, men I bør besøge de smukke og historiske byer Obernai og Mittelbergheim samt nogle af de lidt mindre byer så som Rosheim og Kintzheim. Sørg selvfølgelig også for at tage jer tid til at smage på de lokale vine på vejen til Colmar.

Brug hele dagen på at køre de ca. 100 km fra Strasbourg til Kaysersberg. Undervejs kommer I gennem herlige vinområder som Molsheim, Obernai, Barr, Dambach-la-Vill, Kintzheim, Bergheim, Ribeauvillé og Kaysersberg.

Når I ankommer til Kaysersberg og Hotel Les Remparts fornemmer I slet ikke byens hyggelige og charmerende centrum. Vejen rundt om byen til hotellet er som alle andre ringveje uden specielle karakteristika. Men når I har parkeret bilen, fået nøglerne i receptionen og sat bagagen op på værelset, opdager I på vej nej ad Rue de Forgerons, at de smukke snævre brostensbelagte gader med hyggelige bindingsværkshuse kun ligger ganske få meter fra hotellet, 

Kommer I halvsent frem til hotellet kan I med fordel spørge i receptionen om de vil bestille plads på en restaurant, så I ikke den første aften skal bruge for megen tid på at finde plads. 

Overnatning på Hotel Les Remparts i Kaysersberg

Udflugt til Colmar (30 km)

Efter morgenmaden kan I køre den korte tur ind til Colmar, der er den administrative hovedby i departementet Haut-Rhin i Frankrig. Mens Alsace fra 1871 til 1918 var en del af det tyske kejserrige, hed byen Kolmar, men blev i 1697 tilknyttet Frankrig og fik sin nye stavemåde.

Colmar er vinens hovedsted og tilbyder utallige gastronomiske oplevelser som tartes flambées, fleischschnackas, backeoffe, bouchée à la reine (Kylling vol-au-vent), choucroute, palette fumée (røget svineskank), spaetzle (Alsace nudler) samt de velkendte kombinationer af lokale vine og specialiteter: Foie gras og Pinot gris, Munster-ost og Gewurztraminer, Choucroute og Riesling, Kougelhopf og Muscat og mange mange flere. Den traditionelle kage Kougelhopf spises til morgenmad, til eftermiddagskaffen eller som aperitif.

'Winstubs' er hjertet af Alsace's gastronomi. Oprindeligt var det kroer eller værtshuse, og mange er stadig lavloftede og udsmykkede med alverdens dagligdags ting og har en afslappet uformel atmosfære. Og så byde de på de gode traditionelle rette og lokale vine. Men Colmar har også en række kendte restauranter med højt gastronomisk niveau og et delikat og forfinet køkken. (OBS: Om mandagen er mange butikker i Colmar lukket frem til kl. 14).

Der går hurtigt nogle timer med at udforske Colmar og måske nyde en dejlig frokost på en af de mange restauranter med udendørsservering, når vejret tillader det. Så det sidste af eftermiddagen bruges på at slentre rundt i den lille by Kayserberg, der nærmest er et stille paradis efter Colmars's storbytrængsel.

Overnatning på Hotel Les Remparts i Kaysersberg

Udflugt til Ribeauvillé, Kintzheim og Riquewihr (60 km)

Efter dagens morgenmad foreslår vi, at I kører en tur ud i det skønne Alsace. Fra Kaysersberg går turen gennem de sirlige vinmarker til byen Ribeauvillé, der ligger mellem vinmarker på 'Route des Vins'. Den charmerende var i middelalderen sæde for Seigneurs de Ribeaupierre, deraf navnet Ribeauvillé, som byggede 3 fæstninger, hvis ruiner den dag idag dominerer bakkerne rundt om byen. En del af byens middelalderforsvar er stadig intakt med rester af bymuren og forsvarstårne som 'Tour des Bouchers' (slagternes tårn).

Har I parkeret ved den stor rundkørsel kommer I direkte op ad den charmerede hovedgade Grand Rue, med mange butikker, Winstubs og naturligvis vinhandlere, hvor I både kan smag og købe de gyldne dråber. 

Efter nogle timer i denne hyggelige by nærmer tid sig frokost, og vi anbefaler at I kører et par km videre til den lille by Kintzheim og Auberge Saint-Martin, der bl.a. er berømt for sine ekselente 'Tarte Flambée'. Restaurenten liger på venstre hånd når I kører ind i byen og har egen parkeringsplads gennem porten. Auberge Saint-Martin er absolut et besøg værd.

Herfra går det tlbage mod Riquewihr, eventuelt med et besøg undervejs på Château du Haut Koenigsbourg, der største slot i Alsace, på kanten af Vogeserbjergene. Slottet blev opført af en schweizisk familie i det 12. århundrede men under Trediveårskrigen blev borgen i 1633 brændt af svenske tropper og lå i ruiner frem til 1901, da Alsace var tysk, hvor kejser Wilhelm 2. lod slottet genopføre som en middelalderlig ridderborg.

Dagens sidste besøg er Riquewihr, en anden vidunderlige middelalderby, klassificeret som en af Frankrigs smukkeste landsbyer. Byens smukke bindingsværkshuse stammer tilbage fra den 15-187. århundrede og byen har gennem tiderne kombineret arkitektur med verdensberømte vine. Og den dag idag rummer byen utallige vinproducenter med eget smagslokale og udsalg. 

Her går også hurtigt et par timer med at slentre rundt, måske købe lidt vin, nogle friskbagte Macarons fra 'Au Petit Delice' eller måske et glas vin og en café express. Snart er det tid til at vende næsen mod Kaysersberg igen.

Overnatning på Hotel Les Remparts i Kaysersberg

Udflugt til Lapoutroie, Munster og Eguisheim (75 km)

Efter morgenens croissant kan vi anbefale en tur op til den lille landsby Lapoutroie, hvor I kan besøge det sjove lille museum Musée des Eaux de Vie. Her kan I se alle mulige remedier til destillation og høre en masse om eux des vie i almindelighed. Der findes også en lille butik, hvor I både kan smage og købe de dyre dråber. Prøv fx. en Absint fortyndet med vand dryppet gennem en sukkerknald!

I Lapoutroie ligger også et lille mejeri der fremstiller den meget karakterfulde Munster-ost, men lad være med at købe en! Det kræver stor tålmodighed og udfordrer lugtesansen at have den liggende i bilen, ikke mindst hvis solen skinner!

Herfra går turen videre til Munster. Ikke fordi byen i sig selv er noget specielt, men fordi både den katolske kirke Eglise Saint-Leger og den nærliggende protestantiske har op til fem storkereder på tage og spir. Storkereder er der også nok af i Eguisheim, der er næste stop på vejen.

Eguisheim ligger også på Route des Vins og en medlem af 'Les Plus Beaux Villages de France' (Frankrigs smukkeste landsbyer) og det er bestemt ikke uden grund. Byens hyggelige gader er anlagt i koncentriske cirkler rundt om byens slot, og det er en charmerende oplevelse at slentre rundt i de smalle brostensbelagte gader mellem de smukt blomstersmykkede bindingsværkshuse. 

Overnatning på Hotel Les Remparts i Kaysersberg

Kaysersberg - Göttingen (520 km)

Det er blevet til til at tage afsked med skønne Alsace, med mindre I ønsker at forlænge opholdet med et par dage. I kan også fortsætte ud på nye oplevelser med et af vores mange andre kør-selv-forslag, fx Tyskland's 'Alpenstrasse', hvor den 450 km vidunderlige rute fra Bodensee til Königsee venter jer med imponerende natur.       

Vælger I at vende næsen hjemad, så foreslår vi at I vælger en lidt anden rute og nogle nye oplevelser. Fra Kaysersberg kører I igen ind i Tyskland ved Oftenburg og tager turen mod nord forbi Baden-Baden og det skønne vinområde, videre forbi Heidelberg, Frankfurt og Kassel til Göttingen, hvor en overnatning venter. 

I Göttingens gamle bydel, der er omkranset af middelaldermure, finder I adskillige historiske bygninger og andre ikoniske vartegn

Overnatning i Göttingen

Göttingen - Danmark (430 km/410 km)

Afstand: 430 km til Flensburg / 410 km til Puttgarden.

I dag er den letteste rute mod Danmark fra Göttingen direkte nord ad Bundesautobahn 7 til Hannover og videre over Hamburg mod grænsen. 

Har I ikke lyst at tage hjem endnu, så kan vi foreslå mange andre spændende oplevelser fx turen til de 9 historiske byer i Niedersachsen, der kan køres både nord - syd og i omvendt rækkefølge eller den gamle saltvej fra Lüneburg til Lübeck.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.578 kr.

Prisen inkluderer

 • 8 x overnatning i dobbeltværelse på 3* hoteller
 • 4 x morgenbuffet
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

Rejsen er baseret på:

 • 1 overnatning i Hildesheim
 • 2 overnatninger i Strasbourg
 • 4 overnatninger i Kayserberg på Hotel Les Remparts
 • 1 overnatning i Göttingen

Ekstra oplevelser

Har I lyst til en ekstra overnatning eller to undervejs, så hjælper vi gerne med at arrangere det.  

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011