Flyrejser hvis du har handicap/særlige behov

Spørgsmål og svar til flyrejser, hvis du har særlige behov

Jeg ønsker at medbringe min egen kørestol/rollator - hvad skal jeg gøre?

Egen kørestol/rollator skal altid registreres og godkendes i reservationen. Kontakt os derfor i god tid inden afrejse med oplysninger om vægt og dimensioner (HxBxL). Hvis du medbringer en elektrisk kørestol, skal vi vide, om batteriet er med eller uden syre.

Jeg har brug for kørestolsassistance på min rejse - hvilke oplysninger har I brug for at kendte?

For at bestille den korrekte kørestolsassistance har vi brug for at kende til din førlighed. Kontakt os derfor i god til inden afrejse og husk også at oplyse, om du medbringer egen kørestol.

Jeg har glutenallergi - hvordan giver jeg besked til flyselskabet?

På de flyvninger hvor der serveres mad ombord, kan man give besked om flere typer allergier eller specialmåltider umiddelbart efter bestilling. FDM travel hjælper gerne med bestilling af dette, der kan forekomme servicegebyr.

Hvordan medbringer jeg livsnødvendig medicin?

Vi anbefaler altid, at livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Er der tale om medicin med euforiserende stoffer, skal du medbringe en medicinattest, som kan fås på apoteket eller hos egen læge.

Jeg medbringer kanyler til min medicin - hvad skal jeg gøre?

Flyselskabet skal i mange tilfælde registrere dette i reservationen og har brug for information om medicin/kanyler. Kontakt derfor flyselskabet direkte, da reglerne varierer meget.

Jeg ønsker at medbringe eget iltudstyr - hvad skal jeg gøre?

Det er vigtig at gøre opmærksom på dette inden booking af flybilletten. Hvis du har specielle behov under flyvningen, er det dit eget ansvar at sørge for en erklæring fra speciallæge samt eget forsikringsselskab, som dokumenterer, at du er egnet til at deltage på flyvningen. Dette skal indsendes til flyselskabet, som herefter vil tage stilling til, om du kan deltage i flyvningen. Flyselskabet kan kræve, at du selv medbringer udstyr som eksempelvis iltapparat, hvis du har behov for at få ilt under flyrejsen.

Jeg ønsker at bestille flybillet til uledsaget barn - hvad skal jeg gøre?

Vi anbefaler aldrig at bestille flybillet til et uledsaget barn på vores hjemmeside, da der kræves særlig accept fra flyselskaberne på dette. Denne accept er ikke garanteret.