Hallgrimskirken

udsigten over byen

Reykjavik bør du bestemt også opleve i dagtimerne, for der er flere interessante steder du kan besøge. Du kan starte med at besøge et af byens absolut største attraktioner - Hallgrimskirken. Kirken ligger centralt på en høj i Reykjavik og med sit kirketårn på 74 meter, kan den ses stort set fra alle steder i Reykjavik. Hallgrimskirken er særligt kendetegnet ved sin meget specielle facon, som arkitekten Gudjón Samúelsson skulle have fundet inspiration til i det Islandske landskab, med de mange gletsjere og basaltsøjler. 

Det tog over 40 år, fra 1945-1986, før kirken stod færdig. Flere dele er først kommet til efterfølgende, heriblandt det store pibeorgel som blev indviet i 1992. Kirken i sig selv er en fantastisk oplevelse, og du kan helt gratis besøge det. Det er også muligt at tage med elevatoren op i tårnet for en mindre pris, hvor du bliver belønnet med en fabelagtig udsigt ud over Reykjavik.

På pladsen foran kirken står en stor statue af Leif den Lykkelige (ca. 971- ca. 1020), som var den første europæer man kender, der satte fod på det Nordamerikanske kontinent. Han var efter sigende født på Island, af norske forældre. 

Anbefalet af Christina, Rejsespecialist

Hvis du ikke har fået nok af udsigten fra Hallgrimskirken, så læg vejen forbi Perlan. Ud over et museum, kan Perlan også byde på en fantastisk udsigt fra sin UFO lignende kuppel på toppen.

Kort

Vis på kort