Rejser med børn

Spørgsmål om bestilling, uledsagede børn og samtykke

Navn på ufødte børn i forbindelse med bestilling af rejse?

Kontakt os altid inden bestilling, da reglerne for bestilling til unavngivne børn varierer meget fra flyskab til flyselskab.

Hvordan rejser et barn alene til USA som Unaccompanied Minor (UMNR)?

For et barn, der rejser alene til USA (UMNR), er det obligatorisk med assistance. Dette gælder børn til og med 14 år. Assistance til uledsagede børn skal forespørges ved reservation, og en sådan billet skal derfor bestilles pr. telefon. Billetterne findes ikke online. Kontakt vores rejsekonsulenter.

Skal du rejse med et barn, du ikke er forældre til eller uden den anden forældre skal med?

I visse lande kan mindreårige blive nægtet ind- eller udrejse, hvis de rejser med en, der ikke er forældre, eller begge forældre ikke er med. 

Hvis du fx er bedsteforælder, familiemedlem, ven af familien eller blot er enlig forælder og skal rejse med et mindreårigt barn, er det vigtigt at tjekke op på reglerne i det land, I skal rejse til.  

Reglerne varierer fra land til land, så Udenrigsministeriet anbefaler, at du kontakter ambassaden for det land, barnet skal rejse til for at få oplyst, om der er behov for dokumentation for eneforældremyndighed eller samtykkeerklæring. 

Vi anbefaler, at du læser Udenrigsministeriets anbefalinger grundigt igennem. Du finder deres anbefalinger HER

Til USA:

Skal du til USA med en mindreårig, så anbefaler vi i øvrigt, at du undersøger kravet om dokumentation og samtykke HER

I Europa:

Du kan rådføre dig på EUs side om dokumentkrav for mindreårige HER

Spørgsmål om børn og flyrejsen

Må jeg flyve, når jeg er gravid?

Undersøg altid dette inden bestilling af flybillet, da reglerne varierer fra flyselskab til flyselskab. Relevant information findes på flyselskabets hjemmeside.

Er det muligt at bestille en babyvugge på flyet?

Babyvugger kan forespørges på interkontinentale rejser og der er begrænset antal på den enkelte flyvning. FDM travel hjælper gerne med forespørgsel hos flyselskabet. Kontakt os her.

Må jeg medbringe klapvogn/barnevogn i fly?

Det er som regel muligt at medbringe klapvogn/barnevogn omkostningsfrit. Vi anbefaler dog, at man altid tjekker på flyselskabets hjemmeside under bagageregler inden afrejse.

Kan jeg bestille en speciel børnemenu på flyet?

Det er muligt at forespørge om børnemåltid. Kontakt os med bookingnummer efter bestilling. Det kan være forbundet med gebyr.

Hvor meget bagage må jeg medbringe til mit barn under 2 år på en flyrejse?

Her skal du se på pågældende flyselskabs hjemmeside under bagage, hvor du også finder gode råd og tips for rejser med børn.

Får børn under 2 år sit eget sæde i flyet?

Nej, børn under 2 år har ikke eget flysæde. Ønskes dette, beder vi jer om at bestille via en af vore rejsekonsulenter og gøre dem opmærksomme på, at I skal bruge et sæde til barnet under 2 år.


Fandt du ikke svar på dine spørgsmål,

er du meget velkommen til at ringe til os på tlf. 70 11 60 11 eller skrive til os