Kult- og retrobarer i Barcelona

Kom hjem til de gode gamle dage

Der er noget helt særligt med barer, hvor tiden ligesom har stået stille i årtier. Her drages man ind i en stemning af noget trygt, noget bestandigt, en slags tilflugtssted i en verden, hvor alting ellers ændrer sig i rasende fart. At krydse grænsen fra den flygtige omverden ind i barens trygge hule, hvor Chesterfield-lænestolen og maghoni-bardisken er ens fortrolige venner, føles som at komme hjem til de gode gamle dage. Læg dertil lyden af en pickup, der pløjer gennem en grammofonplade med lyd af 1950'erne, og billeder af Hollywood-crooneres stævnemøder med smukke divaer, toner automatisk frem på nethinden. En fuldendt retro-oplevelse!

Inspiration

En rejse tilbage i tiden og Byens ældste mahogni-bardiske

Endnu en bar du bare skal besøge er Dry Martini Club i Carrer d´Aribau 162 (i bydelen Eixample), som er et et fascinerende mix af retro-bar og old school country club. Ældre herrer i flotte hvide smokings mikser dine drinks, mens du glider ned i de bløde velour- og lædersofaer og tilbage i tiden, hvor mørke træpaneler, skabsvitriner fyldt med flasker og musik fra grammofonplader hørte til indbegrebet af en god stil og intimitet. Barcelona byder på en lille perlerække at sådanne retro-barer, der er som taget ud fra Humphrey Bogart- og Audrey Hepburn-perioden.

I Carrer del Rec 24 (bydelen Borne) finder du Cocktail Bar Juanra Falces, som en minimalistisk udgave af den klassiske crooner-bar. Old school cocktails, som Dry Martini, Gimlet eller Gin og Tonic, langes her henover en af byens flotteste og ældste mahogni-bardiske eller serveres ved et af de få borde, det lille intime lokale byder på – perfekt til stævnemøder indhyllet i cigaretrøg og stille jazzmusik.

Bliv betjent af habitklædte bartendere

En anden uforgængelig klassiker er Boadas Cocktail Bar i Carrer dels Tallers 1 (tæt ved Ramblaen og Plaça de Catalunya).  Habitklædte bartendere er desværre et sjældent syn nu om dage, men på Boadas står sådanne gentlemen klar til at forkæle dig med de bedste Tom Collins, Bellinier  eller andre fristelser fra det enorme cocktailkort i barens 70 år gamle mahogni-interiør.

Kom en tur til Cuba

Sidst, men ikke mindst, finder vi midt i Barcelonas kunstner- og bohemekvarterer Gràcia (i Carrer C. del Progrés 48) den forrygende cubanske bar Raïm, hvor væggene er plastret til med nostalgiske fotos fra et Cuba, der i 1950’erne var hærget af den amerikanske mafia, salsastjerner som Benny Moré og ikke mindst revolutionsikonet Che Guevarra, som her er afbildet på et stort og sjældent portræt. Raïm har eksisteret som lokalt udskænkningssted (bodega de barrio) siden 1886, og det meste af interiøret, som den slidte marmorbardisk og klinkegulvene, er de originale. Original er også rommen, hvoraf der serveres fem forskellige cubanske stjernemærker foruden rommærker fra den Dominikanske Republik. Forrygende mojitos fås til 6 euro!

Kort

Vis på kort