Gå-forbi-attraktioner på Upper East Side

Mere end bare muséer

Upper East Side er hjemsted for dem med rigtig mange penge i New York. Bydelen udstråler konservatisme, klassisk stil, kølig elegance og penge. Da der endnu ikke er nogle af de rige og kendte beboere på Upper East Side, der vil åbne deres hjem for nysgerrige turister, står et besøg i bydelen i høj grad i muséernes tegn. På 5th Avenue finder du The Museum Mile, der byder på 10 muséer af forskellig karakter alle mellem 82nd og 105th street.

Men har du fået nok af muséer, så bare rolig: muséerne er ikke de eneste interessante oplevelser på Upper East Side. Hvad med fx at besøge Marx Brothers' barndomshjem, som ligger i 179 93rd street? Brødrenes barndomshjem er ikke åbent for offentligheden, men gå forbi, så du kan sige, du har været der. Og tæt på i 92nd street ligger der endnu en gå-forbi-attraktion nemlig to af de eneste træhuse fra midten af 1800-tallet, der er tilbage i New York. Smukke og stemningsfulde.

I den religiøse ende kan du på 97th street besøge den russisk-ortodokse kirke St. Nicholas Cathedral. Du kan kun komme ind, hvor du har lavet en aftale på forhånd, men udefra er St. Nicholas Cathedral arkitektonisk set et besøg værd.

Kort

Vis på kort