Adelaide Hills - vinområde med udsigt

Vinområde med afgørende rolle i udvikling af Australsk vin

Du skal kun køre 20 minutter mod vest fra Adelaide, før du kommer til vinområdet Adelaide Hills. De første vinstokke blev plantet i det 19. århundrede. I 1980érne og 90érne oplevede vinområdet en opblomstring og med Adelaides voksende turisme, fortsætter de positive trends for Adelaide Hills. I dag er området specielt kendt for sin nytænkende tilgang til vinfremstilling, og det er en fornøjelse at lægge vejen forbi en vingård og smage på deres vine.

Det er i det hele taget en fornøjelse at køre gennem de betagende landskaber via de små, snoede veje, hvor du oplever lange rækker med stolte vinranker. Det er landskabets skråninger og dale der danner mikroklimaer, som giver optimale betingelser for vindyrkning. Det er specielt Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir og Shiraz, der er fokus på. Det køligere klima i Adelaide Hills, giver mere elegante og lette vine i forhold til South Australias varmere regioner.

Der er mere end 50 mindre vinproducenter i Adelaide Hills, hvoraf flere tilbyder vinsmagninger og rundvisninger. Du kan selv leje en bil og køre på opdagelse i området eller tage på en arrangeret tur med guide – valget er dit.

Inspiration

Vinmarker, restauranter og udsigt

Fra toppen af bakkerne Adelaide Hills får du en storslået udsigt over Adelaide, der ligger på en flad slette ud mod havet. Vuet kan du nyde sammen med en middag på en af restauranterne, der har indlagt panoramaudsigt over Adelaide og tilstødende vinmarker. Start eventuelt din udflugt til Adelaide Hills med et besøg i en af de mange naturparker, der ligger i området, og afslut med et godt måltid. Hardy's Verandah Restaurant, The Summit Cafe og vinbyen Hahndorf er blot et par eksempler på hvad Adelaide Hills har at byde på af smagsoplevelser.

Kort

Vis på kort