Blue Penguins i kystbyen Bicheno

Hils på verdens mindste pingviner på Tasmanien

Skal I have en særlig oplevelse på jeres roadtrip gennem Tasmanien, så bør I opleve de blå pingviner ved kystbyen Bicheno. De små, charmerende skabninger, også kendt som fairy penguins eller little blue penguins, vil med garanti fange jeres hjerter. I kan opleve pingvinerne på ture med dedikerede guider. De fortæller om det store arbejde for at bevarelsen af pingvinkolonien, og lader jer komme tæt på dem uden at forstyrre deres natlige gøremål.

Kystbyen Bicheno ligger på Tasmaniens østkyst, ca. 2½ times kørsel nord for Hobart, som byder på en spektakulær natur, der gør køreturen til en oplevelse i sig selv.

En redningsmission for pingvinerne

I 1990'erne var pingvinkolonien i Bicheno truet af hundeangreb og strejfende kæledyr, hvilket fik bestanden til at falde til blot 40. Det var her to lokale, Paul Male og Nic Wardlaw, trådte til og grundlagde Bicheno Penguin Tours. Deres formål var at beskytte og skabe forståelse for disse sky, men utrolig fascinerende pingviner. På deres natlige guidede ture, vil I få mulighed for at komme tæt på pingvinerne under kyndig vejledning fra de passionerede guider, der brænder for pingvinernes beskyttelse. Deres arbejde har båret frugt og i dag er pingvinbestanden vokset og på vej i den rigtige retning.

Inspiration

3 gode grunde til at opleve Blue Pinguins i Bicheno

  1. Unik oplevelse: At se verdens mindste pingviner i deres naturlige omgivelser er en oplevelse, I ikke finder mange andre steder.
     
  2. Natlige ture: De natlige ture giver jer en fantastisk oplevelse, hvor I kan se pingvinerne vende tilbage fra havet til deres reder. 
     
  3. Historisk betydning: Lær om den store indsats for at redde og beskytte pingvinkolonien fra næsten udryddelse.
     

Tips til oplevelser i nærheden Bicheno

Når I har hilst på de små pingviner i Bicheno, er der masser af andre seværdigheder I kan udforske i nærheden af Bicheno og videre på jeres kør-selv-ferie gennem Tasmanien:

Bicheno Blowhole: Et naturligt fænomen, hvor havvand sprøjter dramatisk op gennem en åbning i klipperne – en fascinerende oplevelse og et godt motiv til scrapbogen.

Freycinet National Park: En kort køretur sydpå ligger denne nationalpark, der er kendt for dens dramatiske granitbjerge, hvide sandstrande og Wineglass Bay med en af verdens smukkeste strande.

Bay of Fires: Kør videre nordpå til den berømte kyststrækning med hvide sandstrande og klare blå hav, omgivet af orangefarvede granitklipper.

Kort

Vis på kort