National Museum i Canberra

50.000 års historie samlet ét sted

I den mere populærkulturelle afdeling i Canberra finder du det nyere National Museum, der er viet til den australske folkehukommelse. Her kommer Australiens historie gennem 50.000 år til live via faste og skiftende udstillinger. Her kan du fx se den første australske motoriserede plæneklipper VicMower, hvis popularitet afspejler, at langt størstedelen af australierne lever i forstæder til storbyer med tilhørende plæner, der skal slås. Men for at komme ”under huden” på Australien, så er det vigtigt at komme ind på de første australieres historie – den får du på National Museum i Canberra.

Inspiration

De permanente udstillinger

First Australians:
”We belong to our country” – De første australiere ” aboriginals” havde- og har respekt for deres land. Her lærer du om deres forskellige kulturer, miljøer og historie.

Journeys:
Interessant udstilling om opdagelsesrejsende og tidlige bosættere, indvandrere, sportsfolk, kunstnere, videnskabsmænd, rejsende og turister, der rejser til og fra Australien.

Landmarks:
Her kommer du gennem forskellige milepæle i den australske historie siden europæisk bosættelse.

Old New Land:
Udstilling om Australiens forskellige og unikke planter, dyr og miljøer. Ikke mindst historierne om importerede arter, der har haft en helt enorm indflydelse på Australien – på godt og ondt.

Kort

Vis på kort