Oodnadatta Track

 off-road eventyr gennem outbacken

Skal du have en vaskeægte outback-oplevelse på kør-selv-ferien i South Australia, kan du begive dig ud på det 620 km lange Oodnadatta Track. Det er den ideelle outback-strækning, hvis det er din første erfaring med offroad-kørsel gennem det orangerøde sand i outbacken. Det er også en legendarisk rute, der følger en gammel handelsrute fra Marree til Marla og den ikoniske Ghan Railway togstrækning fra Adelaide til Alice Springs, så du kommer til at se flere historiske levn fra den tid. Der er fx ruiner af de oprindelige Ghan togstationer og tidlige telegrafstationer. Du ser også kilder/vandhuller i Wabma Kadarbu Mound Springs Conservation Park langs Oodnadatta Track. De tiltrækker mange vandfugle – og rejsende som dig…

Inspiration

En firhjulstrækker gør turen mere sikker

Vejstrækningen er en forholdsvis velholdt grusvej, men du kan pludselig komme ud for svært fremkommelige sandede sektioner, store huller og ”bølger” der gør kørslen ubehagelig. Du behøver ikke en firhjulstrækker, men det vi gøre turen mere behagelig og sikker – ikke mindst efter regn. Sørg for at dit køretøj er klar til strabadserne, da du er langt fra alfarvej.

Kører du hele strækningen uden stop, vil den tage ca. 12-13 timer men hvorfor ikke bruge et par dage på den. Du kan fx stoppe ved Coward Springs – en tidligere togstation, der er omdannet til en campingplads – med spa på stedet. Et andet sted at overnatte er i William Creek, hvor du kan tanke op, købe snacks eller besøge den ikoniske pub på William Creek Hotel. Fra byen Oodnadatta, kan du dreje af og tage Kempe Road til opalbyen Coober Pedy.

Glæd dig til en mindeværdig tur gennem outbackens ørkenlandskab – et godt alternativ til Stuart Highway.

Kort

Vis på kort

Oplev South Australia - Skab din egen historie