Den historiske by Annapolis Royal, Nova Scotia

400 års historie fra de tidligste europæiske bosættere

Den lille by Annapolis Royal ligger ud til Annapolis-floden med afgang til Fundy-bugten. Byen var en af de tidligste europæiske bosættelser i Nordamerika og var oprindeligt fransk, indtil den efter flere angreb blev overgivet til britiske hænder i 1710. Annapolis Royal var hovedstad i Nova Scotia indtil Halifax blev grundlagt i 1749.

I dag kan du slentre rundt i det historiske distrikt, med mere end 130 historiske kulturarvsbygninger og smukke haver. Gennem de seneste år har byen med de smukke omgivelser, tiltrukket flere kunsthåndværkere, billedkunstnere og forfattere, der har sat deres præg på byen.

Fort Anne National Historic Site

En af byen mest populære seværdigheder er Fort Anne National Historic Site. Du kan se- og lære om fortet, der blev bygget af skotterne, senere franskmændene og endelig erobret og udbygget af briterne. Udstillingerne fortæller også om forholdet mellem det oprindelige Mi'kmaq folk og bosætterne fra Europa. I Officers Quarters Museum bliver du også præsenteret for de seneste 400 års historie, på det imponerende Fort Anne tapet.

Annapolis Royal ligger små to timer fra byen Lunenburg og 3 timer fra Halifax.

 

Kort

Vis på kort