Kingston i Ontario

En af Canadas gamle byer og porten til Thousand Islands

Du kan se frem til en smuk, gammel by ved bredden af Saint Lawrence floden, med en rigtig god vibe, hvis du vælger at stoppe i Kingston der engang var Canadas hovedstad (1841 til 1843). De mange smukke, historiske kulturarvsbygninger har givet byen kælenavnet ”Kalkstensbyen”. Et par gode eksempler er Queen's University og retsbygningen Frontenac County Court House.

KIngston ligger, hvor Lake Ontario løber ud i St. Lawrence-floden, og i den sydlige ende af Rideau-kanalen. Du kan besøge Kingston Mills Lock-stationen, der ligger 7 km nord for byen. Det er den sydlige indgang til Rideau Canal System, hvor besøgende kan se de fire sluser, der hæver bådene hele fjorten meter.

Mange canadiere fra Toronto, Montreal og Ottawa tager på weekend i Kingston, og det må da være et godt incitament til at se hvad der drager dem. Det kan være alt fra Kingstons atmosfærefyldte kvarterer, nattelivet, museerne, festlige sommerarrangementer eller Thousand Islands med de mange små klippeøer, med alt fra skæve skure til gotiske slotte. Du må heller ikke misse Fort Henry, et levende militært museum. Fortet blev bygget i 1832-34 for at afværge en mulig amerikansk invasion, der dog aldrig kom. Men der er meget mere – er du interesseret i militærhistorie er der Royal Military College of Canada Museum. Hvad med et fængselsbesøg i Kingston Penitentiary eller hygge og shopping på Princess Street i Downtown Kingston.

Kingston ligger ca. tre timers kørsel vest for Montreal, lige under 3 timers kørsel mod øst fra Toronto og to timers kørsel sydpå fra Ottawa.

Kort

Vis på kort