En aften i Paris

Paris By night 

Paris byder på et væld af restauranter, caféer og brasserier, hvor I i løbet af dagen kan få slukket tørsten med en espresso eller en øl eller vand. Eller få stillet den lille sult med en salat eller en Croque Monsieur eller Madame, en toast med ost og skinke og til madame et par spejlæg ovenpå.

Men om aftenen går det for alvor løs. Pariserne spiser sen aftensmad, ofte langt ud på aftenen, og det er måske derfor deres traditonelle morgenmad bare er en balje kaffe og en stykke brød? Ud på aftenen fyldes byens restauranter når pariserne spiser middag ved 10-tiden, og her åbner byen sig virkeligt. Her er restauranter for enhver pengepung og fra alle verdensdele og etniciteter, foruden naturligvis de lokale franske, hvoraf alene 450 er nævnt i Guide Michelin, deraf over 60 med en eller flere stjerner. Det franske køkken er jo ikke for ingenting værdsat over hele verden.

Paris er også cabareternes hovedstad. Nogle af de meste kendte er Moulin Rouge på Montmartre, Lido de Paris på Champs Elysées og Paradis Latin i Latinerkvarteret, men der findes flere forskellige rundt om i byen. Her kan I opleve elegante, sexede, provokerende og muntre shows, der er langt mere end bare CanCan og lårsvingende damer og ikke det mindste lumre. Men er I mere til en drink i hyggelige eller anderledes omgivelser, må I hellere besøge det trendy Marais-kvarter, kvarteret Strasbourg-Saint-Denis, hvor 'almindelige' lokale hygger sig eller SoPi (populært for 'South Pigalle'), det nye hotte sted for parisiske hipsters.

Galleri

Kort

Vis på kort