Efstidalur Farm

Et glimt af Islands landliv midt i den gyldne cirkel

På Efstidalur venter der flere spændende oplevelser. Her, midt i "The Golden Circle", kan I få et glimt af landlivet i Island. Familiebruget har åbnet dørene for turister og tilbyder mange forskellige oplevelser med produkter direkte fra gården, som deres berømte is, skyr og ost af feta-typen. Restauranten tilbyder også kød fra egen gård samt andre lokale råvarer.

Efstifdalur drives af fire søskende og deres familier, som overtog bedriften fra deres forældre og siden har videreudviklet konceptet. Familien har ejet gården siden ca. år. 1750 og det er nu syvende generation der driver den. De er først og fremmest mælkeproducenter, men i 2013 åbnede de restaurant og café og begyndte at producere forskellige produkter baseret på egen råvarer.

inspiration

HLÖÐULOFTIÐ restaurant

Hlöðuloftið Restaurant er et "walk-in" koncept der tilbyder gård-til-bord oplevelser. Det betyder at man producere egne mælkeprodukter og kød, mens man får grøntsager fra de omliggende gårde. I caféen kan man endda gennem store glasruder se køerene stå i stalden og gumle fredeligt på halmen eller sindrigt tygge drøv.

ÍSHLAÐAN ice cream barn

Når man besøger gården må man absolut smage deres hjemmelavende økologiske is. Mælk og fløde kommer fra egne køer, så friskere is får man næppe. Så selv om man ikke har tid til at spise gårdens fremragende mad, når der nok at være tid til en hurtig is-pause. Prøv f.eks. den prisvindene 'salted caramel'. 

Hestaleiga Horse Rental

Efstidalur er fuld af husdyr rundt om på gården. Fra familiens hund når I parkerer på gårdspladsen til køer i stalden og heste der løber rundt på markerne omkring gården. Og om sommeren er det muligt at leje en hest til en kortere eller længere ridetur.

kort

Vis på kort